Črna kronika
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 1.6 od 12 glasov Ocenite to novico!
Prometna nesreča
Romunski voznik je zgrešil izvoz z avtoceste, ustavil in zapeljal vzvratno. Foto: BoBo

Dodaj v

Z vzvratno vožnjo po avtocesti zakrivil verižno trčenje

Številne prometne nesreče pri Murski Soboti v sobotnem dopoldnevu
9. januar 2016 ob 18:56,
zadnji poseg: 9. januar 2016 ob 19:45
Murska Sobota - MMC RTV SLO, STA

Na pomurski avtocesti med Lipovci in Mursko Soboto se je malce pred deveto uro zgodilo verižno trčenje, ki ga je zakrivil romunski državljan. Odsek proti Mariboru je bil zato nekaj ur zaprt.

Verižno trčenje je povzročil romunski državljan, ki je zgrešil izvoz za Mursko Soboto, ustavil in zapeljal vzvratno. Po navedbah Policijske uprave Murska Sobota je v avtomobil, ki ga je vozil Romun, najprej trčil voznik tovornega vozila, v tega pa voznik osebnega vozila. Nato je zaradi neprilagojene hitrosti trčilo še petih osebnih avtomobilov.

V nastajajoči koloni so se pozneje zgodile še druge prometne nesreče, in sicer trčenje avtobusa in osebnega avtomobila, trčenje dveh tovornih vozil in na uvozu na avtocesto še trčenje tovornega vozila in osebnega avtomobila.

V prometnih nesrečah so bili udeleženi državljani Romunije, Slovenije, Madžarske, Italije in Ukrajine. Trije udeleženci so bili lahko telesno poškodovani. Skupna materialna škoda na vozilih, zaščitni ograji in prometnih znakih je okrog 57.000 evrov.

Pomurska avtocesta med Lipovci in Mursko Soboto v smeri proti Mariboru je bila zaradi verižnega trčenja nekaj ur zaprta. Zoper povzročitelja prometne nesreče bo podana kazenska ovadba zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu, so še navedli na soboški policijski upravi.

G. C.
Prijavi napako
Komentarji
Binder Dandet
# 09.01.2016 ob 20:35
Meni tudi ni jasno, zakaj govorijo o neprilagojeni hitrosti v primerih, ko na AC avto stoji, kjer ne bi smel (nesreča poleti, ko je kamion zbil tisti romunski avto) ali ko se ta celo pelje vztratno. Osnovna predpostavka AC je, da se vsi peljejo v smeri naprej in to s hitrostmi, ki niso manjše od recimo 100kmh.
b7
# 09.01.2016 ob 20:49
@stari59 Taki so najboljši...na avto si nalima reklamo za firmo pol pa vozi k opica...pa pričakuje nove stranke.

Se pa strinjam s komentarji predhodnikov. Kako je lahko neprilagojena hitrost, če se k*** pred tabo po avtocesti vozi vzvratno? Kaj je pol prilagojena hitrost za vožnjo vzvratno po avtocesti? 80+ snajper na sosednjem sedežu da ga šutne preden še koga ubije?

Danes je bilo tut kup herojev na cesti, ki so v megli in zelo slabi vidljivosti prehitevali po 2 avtomobila skupaj, ker mu med nogami manjka pa se mora dokazat. On pa ne bo mal počasneje vozil, tko k vsi ostali, gre na slepo prehitevat, ker ma prevelike travme če bi se vozil normalno. Bog nam pomagi kaj vse lazi po naših cestah.
leond
# 09.01.2016 ob 22:22
Sam sem iz Prekmurja. Po avtocesti se dnevno vozi na tisoče starih romunskih kombijev, ki pa ga nobeden niti ne pogleda. Verjetno bi bilo preveč dela. Zakaj bi se ukvarjal s tujci, če pa lahko pamet soliš domačim.
simonc27
# 09.01.2016 ob 21:29
V temu novinarskem poročilu manjka ključni podatek, zakaj je prišlo do tako množičnega naleta, bila je namreč izredno goste MEGLA.
Pa še to: izvoz za Mursko Sobota je hkrati izvoz za počivališč!. Povzročitelj je želel na počivališče, ki ga je verjetno zaradi goste megle prepozno opazil.
Ali bi lahko policisti enkrat povedali, koliko znaša neprilagojena hitrost v takih razmerah.
Izključni krivec za to nesrečo je zato samo ta norec, ki vozi vzvratno na avtocesti pardon hitri cesti v takih razmerah. Če bi bil odstavni pas, bi se lahko stvari odvile drugače.
CL1T
# 09.01.2016 ob 20:51
Meni tudi ni jasno, zakaj govorijo o neprilagojeni hitrosti v primerih, ko na AC avto stoji, kjer ne bi smel

Zato, da lahko potem višanje kazni za prehitro vožnjo argumentirajo z visokim številom nesreč zaradi neprilagojene hitrosti.
BojanD
# 09.01.2016 ob 20:31
=Nato je zaradi neprilagojene hitrosti trčilo še petih osebnih avtomobilov.=
Nekam hitro so ugotovili, da je šlo za neprilagojeno hitrost!? Koliko naj bi to bilo? 130? Neprilagojena hitrost za AC ali neprilagojena hitrost za AC, kjer vozijo romunski vozniki?
stari59
# 09.01.2016 ob 20:23
Meni se je podobno zgodilo na izvozu za Trojane proti Mariboru. Tip pred mano je zamudil izvoz, začel besno zavirati, potem pa vzvratno do izvoza. Domač bedak. Neko vodoinštaleterstvo iz Maribora.
bluppo
# 09.01.2016 ob 19:52
Še dobro, da ni bilo komu kaj hujšega.

Pamet v roke, ali še boljše v glavo!
sonce12
# 09.01.2016 ob 22:19
Kup dejavnikov je ki vplivajo na nesrečo, če prebereš članek si misliš, kako za vraga se lahko naredi toliko prometnih nesreč. Ampak če je bila megla in mokro cestišče z dežjem to konkretno poslabša vidljivost pri visokih hitrostih. Če dodamo dejstvo, da pomurska hitra cesta nima odctavnih pasov je hitro lahko prehitro in nesreča pride še prehitro. In če dodamo, da pomurski krak skoraj nima nobenih portalnih tabel za obveščanje kaj lahko pričakuješ v nadeljevanju si v sekundi nekomu v riti.
Nebi rad bil sedaj pameten, ampak vprašanje za policijo, zakaj ne spravijo dol neizpravnih kombijev z vzhodnoevropskih držav, so pretežki, neizpravni, vozijo prepočasi in podobno ???
mit12
# 09.01.2016 ob 22:05
Neprilagojena hitrost je vsaka hitrost, ki ni prilagojena trenutnim razmeram na cesti in se lahko spreminja iz metra v meter. Če je megla, pač voziš počasi. Kar v redu približek je navezava na stop pregledno razdaljo - to pomeni, da voziš tako hitro, da pred seboj vidiš toliko ceste, kot je potrebuješ, da ustaviš svoje vozilo.
Enostavno.
sonce12
# 09.01.2016 ob 22:58
@leond res rajši se ukvarjajo z domačaini, ki gredo kak kilometer hitreje po ac, ker romunom ne upajo nič. Imamo srečo, da jih gre veliko bolj severno, ker lažje nadaljujejo pot ker se vsi bojijo italijanskih policistov, zato jih večina izbere drugo pot. Za naše pa pravijo, da ni panike, vse se da prepeljat čez našo državo, to je znano, ampak saj vidiš, kako gredo s kombiji 70km/h vijugajo in delajo štalo, z osebnimi avtomobili pa 160km/h in se ti vozijo tik za ritjo in podobne bedarije. Pa velikokrat lahko vidiš na štajerski avtocesti, kako policisti z providami dostikrat zamižijo na obe očesi pri teh dejanjih.
no72
# 10.01.2016 ob 01:42
Pa kaj je s temi Romuni? Kar vrstijo se njihove neumnosti na avtocestah, čeprav seveda daleč, da bi bili edini, jih je pa res največ med prekrškarji.
topol
# 11.01.2016 ob 12:09
Mislim, da je glavna težava teh voznikov utrujenost. Daleč je do Romunije, daleč do Italije, Francije ali Španije. Pretiravajo, ker nimajo za hotel v Sloveniji, pa bi vse v enem kosu, pa so neumnosti tu. Kako to rešiti? Tahograf v vsako vozilo? Za vsakega voznika je zadosti naporno peljat do Rima denimo od tu, ne pa še enkrat dalje v drugo smer.
bob
# 11.01.2016 ob 09:26
Mislim, pa to je višek...pa kaj imaš vozit vzratno po avtocest, se ustavljat kar tako ali še huje vozit v napačno smer.
K_ris
# 10.01.2016 ob 12:11
@firtoh

Dodaj še italijanske. Pred mano je na primorski avtocesti eden polkrožno obrnil, ker je zgrešil odcep za Sežano.
20657
# 10.01.2016 ob 11:34
Če prav razumem članek (žal ga ni lahko razvozlati :), neprilagojene hitrosti ne očitajo tovornjakarju, ki se je zabil v vzvratno vozečega Romuna, ampak voznikom, ki so trkali v nastajajočo kolono. Kar se mi zdi smiselno: če na avtocesti nastaja zastoj, naj ljudje ne bi trčili vanj, ampak bi se spodobilo pripeljati tako, da lahko pravočasno ustaviš.
slakol
# 10.01.2016 ob 08:49
Normalno , če se pa nihče ne drži varnostne razdalje in omejitve na omenjenem odseku (110KM/h)
ampak veselo po gasu in drkat mobitele.
firtoh
# 10.01.2016 ob 11:39
Info za Grimsa.Največjo grožnjo Sloveniji, ta hip,predstavljajo romunski vozniki,takoj za njimi ukrajinski in slovenski.
Kazalo