Za izboljšanje prometne varnosti na Celjskem bo tamkajšnja policija v bližnji prihodnosti organizirala več preventivnih akcij. Foto: BoBo
Za izboljšanje prometne varnosti na Celjskem bo tamkajšnja policija v bližnji prihodnosti organizirala več preventivnih akcij. Foto: BoBo
Pobegi s kraja nesreče
Policija še išče pobeglega voznika

Na cesti skozi Mislinjo se je 28. julija okrog pol ene ure zjutraj zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 49-letni pešec. Povzročil jo je sam, z nekontrolirano hojo po vozišču, je na tiskovni konferenci povedal Matej Černec, komandir Postaje prometne policije Celje.

Vidnost pešca je bila za voznika osebnega vozila, ki je trčil vanj, otežena. Cesta na tem delu namreč ni bila razsvetljena z javno razsvetljavo, bila je mokra in spolzka, pešec pa ni bil opremljen z odsevniki ali oblečen v oblačila, ki bi omogočila, da bi bil bolj viden. Voznik je v pešca trčil s sprednjim delom vozila.

Policija voznika sicer še ni izsledila, domneva pa, da je z območja Koroške. Černec je voznika znova pozval, naj se oglasi policiji zaradi razjasnitve nesreče. Če ga ne bodo izsledili na Koroškem, bodo aktivnosti usmerili tudi na druge regije po državi.

Poslabšanje prometne varnosti
Julija so na območju Policijske uprave Celje sicer zaznali slabšo prometno varnost. Policijski inšpektor Edi Baumkirher je postregel s podatkom, da je prejšnji mesec v prometnih nesrečah na tem območju umrlo šest ljudi, od začetka leta pa 13. Lani je bilo žrtev 15.

Najbolj se je prometna varnost poslabšala na območju Policijske postaje Žalec, kjer so letos v prometnih nesrečah umrle štirje ljudje. Najpogostejši vzroki so bili neprilagojena hitrost, nepravilna smer vožnje in vožnja pod vplivom alkohola.

Za zagotavljanje boljše prometne varnosti bo policija povečala število preventivnih akcij. Ta teden se je tako že začel poostren nadzor hitrosti na najbolj kritičnih odsekih.

Pobegi s kraja nesreče
Policija še išče pobeglega voznika