Kriminalisti so ugotovili, da je osumljena več strankam zaračunavala opravljene nadstandardne storitve, na računih javnega zavoda pa so bile zaračunane le standardne storitve. Foto: BoBo
Kriminalisti so ugotovili, da je osumljena več strankam zaračunavala opravljene nadstandardne storitve, na računih javnega zavoda pa so bile zaračunane le standardne storitve. Foto: BoBo

Kriminalisti so ugotovili, da je osumljena več strankam zaračunavala opravljene nadstandardne storitve, na računih javnega zavoda pa so bile zaračunane le standardne storitve in tako zavedene v blagajno zavoda, s čimer si je pridobila 10.000 evrov protipravne premoženjske koristi.

Ob tem je osumljena kazensko ovadena tudi za napeljevanje k kaznivemu dejanju ponareditve ali uničenja poslovnih listin, saj je podrejeni javni uslužbenki naročila, da se v uradne dokumente in račune vpišejo le standardne storitve.

Pomagali sta ji še dve sodelavki in dva zaposlena v mariborskem podjetju
V sklopu iste preiskave so kriminalisti kazensko ovadili še dve javni uslužbenki, zaposleni v istem zdravstvenem zavodu, in direktorja ter zaposleno v podjetju z območja PU-ja Maribor za pomoč pri kaznivem dejanju zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, saj so ti odločilno prispevali k izvršitvi očitanega kaznivega dejanja, še pravijo na policiji.

Javni uslužbenki sta namreč po naročilu nadrejene v uradne dokumente vpisovale le standardne storitve, čeprav so bile opravljene samoplačniške (nadstandardne) storitve - in strankam te tudi zaračunane. Podrejeno javno uslužbenko so kriminalisti kazensko ovadili za kaznivo dejanje ponareditve ali uničenja poslovnih listin, saj je na podlagi naročila nadrejene izdala račune javnega zavoda le za standardne storitve.

Zaposlena v podjetju z območja PU-ja Maribor sta po naročilu javne uslužbenke opravila nadstandardne storitve, podjetje pa je zdravstvenemu zavodu zaračunavalo le standardne storitve.