V nesreči naj za zdaj nihče ne bi bil hudo poškodovan. Foto: BoBo
V nesreči naj za zdaj nihče ne bi bil hudo poškodovan. Foto: BoBo

zaprta od 10. do 14. ure med priključkoma Celje zahod in Celje center proti Mariboru. Po podatkih policije je približno 500 metrov od počivališča Lopata prišlo do naleta sedmih vozil, poškodovanih je bilo šest ljudi.

Prometna nesreča se je zgodila kmalu po 10. uri blizu počivališča Lopata proti Mariboru, in sicer na odseku, kjer potekajo vzdrževalna dela, so sporočili s Policijske uprave Celje. V prometni nesreči je bilo udeleženih sedem vozil, dve tovorni, tri kombinirana vozila in dve osebni vozili.

Prometno nesrečo je povzročil 42-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom, ki je trčil v osebni avto, ki je ustavljal za kolono stoječih vozil. To vozilo je odbilo v osebno vozilo pred njim, pred tem vozilom pa so stala tri kombinirana vozila in na začetku kolone še tovorno vozilo. Zaradi posledic trčenja so v celjsko bolnišnico odpeljali šest ljudi. Oba voznika osebnih vozil in njuni sopotnici ter dva voznika kombiniranih vozil. Po prvih podatkih je bila v nesreči hudo poškodovana 78-letna sopotnica v enem od osebnih vozil, pri drugih šestih, ki so bili odpeljani v Splošno bolnišnico Celje, naj bi šlo za lažje poškodbe.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi nesreče nastal zastoj med priključkoma Žalec in Celje zahod. Zastoji pa so zaradi obvozov tudi na regionalnih cestah Žalec-Celje ter Lopata-Celje. Obvoz pa je možen za osebna vozila preko Šempetra ali Žalca.

Za nameček je zaradi prometne nesreče z gmotno škodo zaprta tudi Ljubljanska cesta v bližini prostorov Avto-moto zveze Slovenije v Celju, skozi katerega je potekal obvoz. V prometni nesreči je bilo udeleženo na plin predelano osebno vozilo, iz katerega je po nesreči plin začel uhajati.