Vodušek je obtožen izsiljevanja nekdanjega predsednika uprave zreškega Uniorja Gorazda Korošca. Foto: BoBo
Vodušek je obtožen izsiljevanja nekdanjega predsednika uprave zreškega Uniorja Gorazda Korošca. Foto: BoBo

Poleg njega naj bi bil vpleten tudi velenjski podjetnik Stanislav Gaberc. Obtožnica je bila vložena konec oktobra lani. Kot poroča Večer, je bil Vodušek obtožen izsiljevanja nekdanjega predsednika uprave zreškega Uniorja Gorazda Korošca, ki je avgusta lani odstopil s funkcije.

Datum predobravnavnega naroka še ni določen, če bosta Vodušek in Gaberc obsojena, pa jima grozi do osem let zapora. Vodušek in Gaberc naj bi izsiljevala tudi Vinka Stiplovška iz podjetja Rhydcon iz Šmarja pri Jelšah. Kriminalisti so Voduška aretirali julija lani na Trojanah, in to v trenutku, ko naj bi prejemal denar. Skupaj z Gabercem naj bi oškodovancema grozil, da bo podrobnosti o njiju razkril v medijih, v zameno za molk pa naj bi zahteval 350.000 evrov v gotovini ali odkup njegovih terjatev v višini 160.000 evrov.

Vodušek in Gaberc sta bila v priporu skoraj mesec dni, potem pa je vrhovno sodišče ugodilo zahtevi za varstvo zakonitosti in odpravilo pripor. Decembra lani sta bili vloženi obtožnici tudi zoper Korošca in Stiplovška zaradi domnevne zlorabe položaja. Unior naj bi namreč Rhydconu nakazal 170.000 evrov, saj ta ni zmogel več odplačevati posojila, ki ga je najel za nakup Uniorjevih delnic.