Alenka in Mihael Karner ob aretaciji. Foto: MMC RTV SLO
Alenka in Mihael Karner ob aretaciji. Foto: MMC RTV SLO
Hiša
Razkošna hiša, ki si jo je na avstrijskem Koroškem zgradil aretirani slovenski par. Foto: MMC RTV SLO
Slovenski par aretiran v Avstriji

Alenko in Mihaela Karnerja, ki naj bi v desetih letih ukvarjanja s preprodajo prepovedanih sredstev zaslužila skoraj 40 milijonov evrov, so avstrijski kriminalisti aretirali 27. decembra lani v vili, vredni okoli 5 milijonov evrov, je za TV Dnevnik poročal Matej Hlebš.

Zakonca Karner, ki sta trenutno v priporu, naj bi steroide prodajala prek spletnih strani.

Neopazna družina
"Skupina storilcev je osumljena, da je od leta 2000 vodila veliko mrežo spletnih strani, po katerih je anabolične steroide prodajala strankam po vsem svetu. S prodajo naj bi zaslužila 50 milijonov dolarjev. S številnimi slamnatimi podjetji naj bi denar oprala in ga vložila v nepremičnine," je povedala Silvia Strasser, tiskovna predstavnica BKA-ja.

V idiličnem Bad Kleinkirchheimu so nad aretacijo zakoncev, ki sta starša dveh mladoletnih otrok, povsem presenečeni.

"Družino lahko opišem le kot neopazno in prijetno družino. Izstopali so le po tem, da so se zelo dobro vključili v javno življenje. Potem ko so si pred sedmimi leti tu zgradili hišo, so pokazali zanimanje tudi za nadaljnje naložbe," je povedal župan Bad Kleinkirchheima Matthias Krenn.

Na sled so jima prišli ameriški preiskovalci
Konkretno naj bi želela investirati v lasten hotel, ki bi ga zgradila v St. Oswaldu, še dodaja župan, ki se sicer spominja, da sta bila Ljubljančana pred leti že enkrat v preiskavi.

"Pred leti sem slišal, da poteka neka preiskava. Ne morem povedati, kaj so preiskovali, saj je po krajšem času zadeva zamrla. Potem se je na vse pozabilo," se je spomnil Krenn.

A tokrat so jima na sled prišli ameriški preiskovalci ob pomoči italijanske in avstrijske policije. V Sloveniji preiskave ni bilo, saj sta zakonca Karner nedovoljene steroide prodajala izključno v tujini. Ali bosta pripornika končala pred ameriškim sodiščem, za zdaj še ni znano, so pa v Avstriji potrdili, da je Amerika že zahtevala njuno izročitev, je še poročal Hlebš.

Slovenski par aretiran v Avstriji