Na Policijski upravi Maribor pravijo, da sestro umrle utemeljeno sumijo storitve kaznivih dejanj umora in poskusa umora. Foto: Televizija Slovenija
Na Policijski upravi Maribor pravijo, da sestro umrle utemeljeno sumijo storitve kaznivih dejanj umora in poskusa umora. Foto: Televizija Slovenija

Družinska tragedija se je zgodila 8. marca pred 7. uro zjutraj, ko naj bi ženska, stara 38 let, z ostrim predmetom napadla najprej sestro dvojčico, nato pa še mater. Ti sta po poročanju Večera s pomočjo soseda pobegnili iz stanovanja, a je bila sestra domnevne storilke tako hudo poškodovana, da je umrla kljub posredovanju reševalcev.

Po neuradnih informacijah je policijo in reševalce o dogajanju v mariborskem blokovskem naselju na Pobrežju obvestil sosed. Poškodovano mamo so odpeljali na zdravljenje v bolnišnico, osumljenko pa je policija prijela že na jutro dogodka, a je po izteku policijskega pridržanja niso privedli pred preiskovalnega sodnika, ker je tožilstvo zahtevalo mnenje psihiatra. Ta je po poročanju časopisa Večer presodil, da je duševno dovolj stabilna za sodelovanje v postopku. Na Policijski upravi Maribor menijo, da je motiv za dejanje maščevanje.

Za umor sestre in poskus umora matere osumljeni grozi do 30 let zapora. Če bi se izkazalo, da je bila v času zločina neprištevna ali da ni bila zmožna obvladati svojega ravnanja, pa kazensko ne bo odgovarjala, temveč bo sledil ukrep obveznega zdravljenja in varstva v zavodu, ki ne sme trajati dlje kot pet let, še pojasnjuje Večer.