Tasiču očitajo, da je z zlorabo položaja dvema podjetjema omogočil za 300.000 evrov protipravne koristi. Foto: BoBo
Tasiču očitajo, da je z zlorabo položaja dvema podjetjema omogočil za 300.000 evrov protipravne koristi. Foto: BoBo

Obtožnica Tasiča dolži zlorabe položaja v povezavi s poslovanjem gradbenih podjetij Ivartnik SGD in Beton Gradnje leta 2007. Tasič je po mnenju tožilstva položaj zlorabil s tem, da je kot župan občine s podpisi listin prispeval k temu, da sta Ivartnikovi podjetji, ki sta za občino gradili kanalizacijski sistem na Šentanelu in športno igrišče na Prevaljah, s prodajo terjatev do občine družbama Prvi faktor in LHB Finance protipravno pridobili 300.000 evrov premoženjske koristi.

Tasič pa je očitke iz obtožnice znova zavrnil. Sojenje se bo zato nadaljevalo v sredo in nato tudi 28. oktobra z zaslišanji prič. Med drugim je na zaslišanje vabljen tudi nekdanji tajnik prevaljske občine Stanislav Kumprej.

Prvotno so bila v eni obtožnici združena tako domnevna kazniva dejanja Tasiča kot podjetnika Matjaža Ivartnika in njegove žene Irene, pozneje pa je bila obtožnica razdeljena na dva dela. Zakonca Ivartnik sta bila spomladi letos sicer že pravnomočno obsojena zaradi poslovne goljufije in ponarejanja poslovnih listin.