Zupan je za TV Slovenija popoldne po telefonu zanikal navedbe časnika in dodal, da s konopljo nikoli ni imel opravka. Foto: EPA
Zupan je za TV Slovenija popoldne po telefonu zanikal navedbe časnika in dodal, da s konopljo nikoli ni imel opravka. Foto: EPA

Zupan je za TV Slovenija po telefonu zanikal navedbe časnika in dodal, da s konopljo nikoli ni imel opravka.

Ta ni omenjena niti v policijskem zapisniku, ki so ga posredovali iz Sazasa in pri tem v sporočilu za javnost zapisali: "Kriminalisti pri g. Matjažu Zupanu, predsedniku Upravnega odbora SAZAS, niso našli in zasegli konoplje ali katerih koli drugih prepovedanih substanc. To potrjuje tudi policijski zapisnik. Prav tako kriminalisti niso iskali dokumentacije v zvezi z zlorabo položaja v Sazasu. Na domu g. Matjaža Zupana je bilo pri hišni preiskavi zaseženih pet predmetov. To so: mobilni telefon, osebni računalnik in trije zapisniki istega sestanka podjetja Stroka, na katerem ni bilo g. Matjaža Zupana. Kot rečeno o tem obstaja policijski zapisnik. G. Matjaž Zupan tudi ni osumljen zlorabe položaja, kot se neresnično navaja. Vse posle med podjetjem Stroko in Sazasom je sklenil Upravni odbor in potrdil zbor članov, ne g. Matjaž Zupan sam, kot se skuša prikazati. G. Matjaž Zupan je zgolj podpisnik odločitev kolektivnega poslovodnega organa, Upravnega odbora SAZAS."

Po poročanju Dela so med hišno preiskavo v eni izmed stanovanjskih hiš na Gorenjskem, neuradno prav na naslovu Matjaža Zupana, odkrili posebej prirejen prostor za gojenje prepovedane konoplje. Neuradno so zasegli kar 200 sadik oziroma rastlin prepovedane konoplje.

S kranjske policijske uprave so za časnik pojasnili, da "v okviru varstva osebnih podatkov odgovarjajo, da so gorenjski kriminalisti prejšnji teden med izvajanjem operativnih aktivnosti ljubljanskih kriminalistov na območju Policijske uprave Kranj v enem izmed prostorov zasegli predmete in snovi, ki so predmet predkazenskega postopka, v katerem se preverja utemeljenost suma kaznivega dejanja v povezavi s prepovedanimi drogami".