Prikaži samo vsebine objavljene od: do:

Možgani

Dobra ura z Boštjanom, 22. 05. 2014

V četrtkovi Dobri uri bomo preučili specializirane celice – nevrone, pojasnili kaj čustva sploh sporočajo možganom, kaj je inteligentnost in kako možgani ustvarjajo spomine. Podali se bomo tudi v svet iluzij in "prevar". V Ugriznimo znanost pa se je naša novinarka Anja Čuček posvetila hipnozi. Ali jo je znanemu slovenskemu hipnoterapevtu uspelo hipnotizirati?

v sredo ob 16.45

Dobra ura z Milico, 21. 05. 2014

Z nami bodo posamezniki, ki so v svojem delu našli življenjsko usmeritev, priložnost, ali tržno nišo - med drugim komik Perica Jerković in sprehajalka psov Leda Zajc. Pozanimali smo se o marljivosti čebel ter zdravniškem pregledu pred nastopom službe. V Turbulenci pa nasveti o tem, kako najti službo.

DOBRA URA Z JASNO, 20. 05. 2014

Slovenijo je v preteklih dneh dvignila na noge zgodba malega Reneja. Ker mu slovenski zdravniki niso odobrili operacije v tujini, sta starša denar zbrala s pomočjo donatorjev. Spoznali boste tudi 15-letno dekle, ki se je sama odločila za amputacijo. V Akciji vse o projektu Radi delamo dobro, Posebna ponudba pa prinaša nove potrošniške teme.

DOBRA URA Z BERNARDO, 20. 05. 2014

V naši zadnji predpoletni oddaji boste bolje spoznali širšo ustvarjalno ekipo Dobre ure z Bernardo. Pogovarjali se bomo z ljudmi, ki so na nas v preteklem letu naredili vtis oziroma z ljudmi, o katerih smo si zaželeli izvedeti kaj več. Tokratna Dobra ura bo minila v prijetnem kramljanju z različnimi ljudmi, med njimi bodo Alen KObilica, Vlado in Milan Kreslin, Sandi Češko, Aldo Kumar, Vesna MIlek, Ifigenija Simonovič in še kdo. Pridružite se nam!

DOBRA URA Z BERNARDO, 19. 05. 2014

Številne zanimive poti prepredajo Slovenijo – nekatere vodijo po ravnem, druge so ovinkaste, tretje gredo navkreber, četrte navzdol in še bi lahko naštevali. Veliko je krajev, ki nas navdahnejo s svojo lepoto. Seveda pa ne smemo pozabiti, da k dobremu razpoloženju sodi tudi dobra hrana. O lepotah Slovenije se bomo pogovarjali z geografom Jurijem Senegačnikom, o pravljičnih poteh po Sloveniji z Ireno Cerar, o slovenskih gurmanskih užitkih pa s Tomažem Sršenom.

16.05.2014

Dobra ura z Akijem, 16. 05. 2014

Seks je ena tistih človekovih aktivnosti, ki jo vsi radi prakticiramo, o njej pa se vsaj javno neradi pogovarjamo. Kar pomeni, da je seks še vedno neke vrste tabu tema. V tokratni Dobri uri z Akijem bomo skušali seks detabuizirati, nekatere spolne prakse predstaviti kot povsem normalne, problematizirati virtualno spolnost, poleg tega pa se bomo spraševali tudi o spolnosti v tretjem življenjskem obdobju in o spolnosti med ljudmi s posebnimi potrebami.

Tropske bolezni

Dobra ura z Boštjanom, 15. 05. 2014

Pred nami je obdobje dopustov, med katerim se bomo številni Slovenci odpravili na pot. Pri pripravah na pot pa je treba pomisliti tudi na primerno zdravstveno zaščito, še posebej, če vas bo pot peljala v bolj eksotične kraje. Ne zamudite Dobre ure z Boštjanom!

Dobra ura z Milico, 14. 05. 2014

Govorili smo o usodni privlačnosti, ki je gostom tokratne Dobre ure uresničila sanje, jih presenetila ali pa jih še vedno iz dneva v dan navdušuje. Ugotavljali smo, ali lahko z vonjem vplivamo na privlačnost, ter spoznali živali, ki so jih lastniki rešili iz zavetišča in jim za vedno spremenili življenje. V Turbulenci smo govorili o spolnosti.

v torek ob 16:45

Dobra ura z Jasno, 13. 05. 2014

 

Slovenijo je včeraj pretresel tragičen dogodek, ko je v Preddvoru 40-letni moški umoril svojo 36-letno partnerko. Drug primer nesmiselnega merjenja moči se je zgodil pred desetimi dnevi v Logu pri Brezovici. V studiu s strokovnjaki, lahko nas tudi pokličete. Poleg tega pa še RTV varna točko za otroke, akciji za Darka Đurića in malega Reneja, ter Posebna ponudba.

DOBRA URA Z BERNARDO, 12. 05. 2014

Skupno življenje, skupen posel – kako uspešno voditi partnersko in poslovno življenje? Kako razlikovati med partnerstvom v poslu in partnerstvom v življenju? Kje in kako potegniti mejo, da posel ne bi negativno vplival na zasebnost in da domačih težav ne bi prenašali v delovno okolje? O tem se bomo pogovarjali s pari, ki jih povezuje dvojno partnerstvo. V prvem delu pa bo z nami Drago Mislej-Mef!

Bioplastika

Dobra ura z Boštjanom, 12. 05. 2014

Svetovna proizvodnja plastike narašča vsako leto. Po nekaterih statistikah se količina proizvedene plastike približuje količini 300 milijonov ton na leto. Del te plastike vrnemo v ponovno uporabo. Iz plastične embalaže dobimo različne nove izdelke. V Ugriznimo znanost smo razkrili poti odpadne embalaže. Kar priznajte, kako pogosto kupite kaj zato, ker vas pritegne embalaža?

Sladostrastje zmagoslavja

Dobra ura z Akijem, 09. 05. 2014

Ob Dnevu zmage, ki ga praznuje vsa Evropa, se bomo zmagovalcem poklonili tudi v Dobri uri z Akijem. Ob tem pa se bomo spomnili tudi poražencev. Pa ne tistih vojnih, političniuh in tako naprej, marveč nas samih, ko nas po občutkih zmage, zajame izpraznjenost, poraz. Spraševali se bomo o mejah med porazomm in zmago, o njuni povezanosti, o tem, kaj pravzaprav je za nekoga zmaga in kaj je za nekoga poraz. Seveda bomo tudi ustvarjali in se ob tem še zabavali.

Dobra ura z Milico, 07. 05. 2014

Sredina Dobra ura bo govorila o pravi avtoriteti. To bomo skušali najti pri gostih: režiserju Marku Naberšniku, učiteljici  petja Nataši Nahtigal, ki uri glasove Tomija Megliča, Tine Marinšek in Nine Pušlar, ter pri podjetnicah Mateji Mikec in Marii Anselmi. Spoznavali bomo avtoritete v vojski ter zdrav odnos med lastnikom in živaljo. V Turbulenci pa o avtoriteti v vzgoji.

DOBRA URA Z BERNARDO, 05. 05. 2014

Poiskali smo ljudi, ki znajo odpreti srce in priskočiti na pomoč. Spoznali boste družino dečka s cerebralno paralizo, ki jim nesebično pomagajo prijatelji in policisti Ribniške in Kočevske občine, pa mamo dečka, ki ima prav tako cerebralno paralizo, Andrejo Pader, ki želi zagnati projekt Drugi dom. Z nami bo košarkar Urban Gorjanc, ki je nepričakovano potreboval nujno operacijo srca, pridružile pa se nam bodo tudi Maja Štamol, Katja Leben Gaspari in Alenka Žumbar ter nam predstavile delovanje društva TOKA TOKA ŽANI.

Dobra ura z Akijem, 02. 05. 2014

Na praznični 2. maj oddaje ne bo. Do naslednjega tedna, ko se zopet vidimo, si vzemite čas za ogled nekaj najbolj zanimivih trenutkov prejšnje oddaje.

Dobra ura z ..., 01. 05. 2014

Na praznični 1. maj oddaje ne bo. Do naslednjega tedna, ko se zopet vidimo, si vzemite čas za ogled nekaj najbolj zanimivih trenutkov prejšnje oddaje.

v sredo ob 16.45

Dobra ura z Milico, 30. 04. 2014

Človek je od nekdaj povezan z naravo. V tokratni Dobri uri se bomo sprehodili med divjimi rastlinami, si ogledali hiše, zgrajene iz naravnih materialov, in se seznanili z načeli permakulture. Učili se bomo izdelovati milo iz naravnih sestavin, izvedeli, kako se zaščitimo pred klopi, in po nekajmesečni oskrbi vrnili goloba v njuno naravno okolje. V Turbulenci pa o varni uporabi spleta. 

v ponedeljek ob 16.45

Dobra ura z Bernardo, 28. 04. 2014

Svoboda ima veliko obrazov. O njej so veliko razpravljali že stari misleci, danes pa jo morda jemljemo preveč samoumevno. Pa smo res toliko bolj svobodni kot so bili včasih? In kako si danes sploh predstavljamo svobodo? Je svoboda prost trg, dostopnost informacij, pravica do drugačnost v videzu in mišljenju? Vsak ima svoje pojmovanje svobode, skupno pa nam je, da je ta nesporna vrednota.

Knjiga/branje

Dobra ura z Akijem, 25. 04. 2014

V sredo, 23. aprila smo praznujemo svetovni dan knjige in Slovenija je ena redkih evropskih držav, ki ta praznik praznuje ves teden. Ne bomo namigovali naslovov dobrih knjig, temveč bomo s knjigami praznovali na svoj način. In se spraševali o tem, kako jih čim bolj duhovito in lucidno predstaviti kar najširšemu krogu bralcev.

Voda

Dobra ura z Boštjanom, 24. 04. 2014

Voda je včasih ostra in močna, včasih kisla in včasih trpka, včasih gosta in redka, … in včasih lahko pogoltne cele doline v velikih poplavah. Govorili bomo o eni najbolj vsakdanjih, a obenem skrivnostnih in za mnoge znanstvenike še vedno navdušujočih snovi, vodi. Kaj se zgodi s sladkovodnim organizmom, če ga damo v slano vodo in nasprotno? Obstajajo organizmi, ki lahko prehajajo iz slane vode v sladko in nasprotno. V Ugriznimo znanost o Ribi leta 2014 - navadni evropski jester.