dobro jutro
/nbsp;
Aktualno


oddaja Dobro jutro
20. junij 2014

Oddaja Dobro jutro se na televizijske zaslone vrača v ponedeljek, 1. septembra.

 

Želimo vam lepo poletje!

 
DOBRO JUTRO, ČETRTEK, 19.06.2014
19. junij 2014

Navsezgodaj pripravite telefone za skupno listanje dnevnega časopisja in vaša mnenja na izbrano temo. Poklicali bomo v Rio de Janeiro in preverili aktualno dogajanje na svetovnem nogometnem prvenstvu. To je že postreglo z nekaj presenetljivimi rezultati. Pred osmo uro pa vabljeni k sodelovanju v domači lekarni, v kateri bo dr. biotehnologije predstavil dve vrsti zdravilnih gob. Te so v tradicionalni medicini znane že tisočletja. Zadnja nagradna igra Zbudi se, Slovenija v tej sezoni bo zelo živahna. Družbo nam bodo delale klekljarice in škrati, ki si bodo v različnih nalogah skušali prislužiti čim več denarja. V pripravljenosti morate biti tudi gledalci, saj ste naš tretji tekmovalec, poleg tega odločate tudi o finalnem metu kocke. Med igranjem vam predstavimo še filmske novosti tega tedna. Kako bo z vremenom danes in v naslednjih dneh, pa preverimo v aktualni vremenski napovedi.

 

 
ODDAJA DOBRO JUTRO, SREDA 18.6.2014
18. junij 2014

Dobro jutro na zadnjo sredino oddajo pred poletjem!


V prvi uri oddaje Dobro jutro bomo poklicali na Prometno-informacijski center, da vam postrežemo z informacijami, ki jih potrebujete, če se ravno odpravljate na pot po slovenskih cestah. Skupaj bomo prelistali športni časopis Ekipo in v vremenski napovedi preverili, kakšno vreme nas čaka v drugi polovici tedna. V rubriki naj kopališče bomo tokrat preizkušali vodo v termah Snovik, govorili pa bomo tudi o pravicah živali in o vegetarijanstvu. V svetovalni rubriki malo pred osmo uro bomo gostili psihiatrinjo, dr. Mojco Zvezdano Dernovšek, ki nam bo pojasnila kdo so čustveni vampirji, kako jih prepoznamo in kako se z njimi soočiti. Vprašanja boste lahko zastavili po telefonu tudi vi. 


V drugi uri oddaje ne smete zamuditi rubrike Vrtinec,  v kateri boste izvedeli, kakšne rezultate prinaša mediacijska pisarna Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca. Tudi v tokratni sredini oddaji bo dišalo iz kuhinje, tokrat bo kuharske mojstrovine ustvarjal Matjaž Cotič. Za glavno sestavino bo uporabil maline. Maline niso samo slastne, ampak tudi zelo zdrave.  Pomagajo pri slabovidnosti, kurji slepoti in drugih težavah z očmi, lasem dajejo blesk in polnost, kožo naredijo mehko in prožno, pomagajo pri krvavitvah iz nosu in dlesni, lajšajo težave z ledvicami in mehurjem, pomagajo pri močnih menstrualnih krvavitvah. Dr. Tina Oblak nam bo predstavila tudi malinovo olje, suhi ekstrakt malinovih pešk in nam pokazala, kako si sami izdelamo masko za obraz. Popeljali se bomo tudi z zelo starim avtobusom gospoda, ki oživlja stara vozila.

V zadnji uri oddaje bo v naši kuhinji že zelo živahno. Pridružila se nam bo tudi gospa mag. Darinka Koron iz Kmetijskega inštituta Slovenije, ki je napisala knjigo o jagodičju. Posvetili se bomo še Forumu slovanskih kultur. V rubriki Deset pred deseto bomo zaslišali televizijsko voditeljico, ki je vedno v koraku z modo, Lorello Flego in v našo družbo povabili še Maria Galuniča, da skupaj napovesta Melodije morja in sonca. Po deseti uri pa bomo spoznali še strokovnjakinjo za akustiko, ki preučuje sporazumevanje med kiti in delfini.


Pridružite se nam na Prvem programu TV Slovenija ob 6:57 in če le morete, ostanite z nami vse do 10:15.


 

 
 
© MMC RTV Slovenija | 1999 - 2014 | Vse pravice pridržane | Kontakti