dobro jutro
/nbsp;
Aktualno


DOBRO JUTRO, PETEK, 25.04.2014
25. april 2014

Tudi danes se prebujate v družbi oddaje Dobro jutro vse do desetih in 15 minut.

Zelo kmalu bomo skočili na naše ceste in pogledali, kaj piše v časopisih. Preverili bomo tudi vremensko napoved in se spomnili dogodkov, ki so zaznamovali teden, ki je za nami. Tako kot vsak petek, ste tudi danes vabljeni, da k tej rubriki dodate svoj komentar.

Na obisku v mariborskem vrtcu Tezno smo ugotovili, da znajo že predšolski otroci ustvariti prav posebne fotografije, ki vam jih bomo tudi pokazali.
Maribor praznuje letos 850 letnico prve pisne omembe. Opozorili bomo na nekaj posebnih prireditev ki bodo trajale vse do oktobra.

Naša terenska ekipa pa vam bo dobro jutro voščila iz Hiše eksperimentov, kjer imajo nov eksperiment in pripravljajo pester program tudi za prvomajske počitnice. Ostanite v naši družbi in ne pozabite na zajtrk!

Vreme je sicer zelo aprilsko, a marsikdo je že odprl kolesarko sezono. Kako lahko doma pripravimo in popravimo naša kolesa pa izveste že zelo kmalu!

Naša svetovalka za zdravo prehrano Marija Merljak danes govori o zdravi zemlji.
Zvezdana Mlakar bo danes gostila Zorana Železnikarja, s katerim bo govorila o pravih moških. Kdo je pravi moški in kaj ga definira, izveste že zelo kmalu. Seveda pa ste vabljeni, da se tudi vi vključite v to zelo aktualno debato.

Ob svetovnem dnevu veterinarjev pa bomo s terensko ekipo pogledali, kako poteka njihovo delo in kako se učijo bodoči veterinarji.

Ostanite v dobri družbi oddaje Dobro jutro vse do desetih in 15 minut!

 
DOBRO JUTRO, ČETRTEK, 24.04.2014
24. april 2014

Vstopite v nov dan v najboljši jutranji družbi, ko bomo opozorili na nekaj zgodb iz svežih časopisov, v domači lekarni  pa bomo odkrivali zdravilne učinke gob. Tradicionalna vzhodnjaška medicina se na gobe opira že tisočletja. Preko 200 vrst pa je takšnih, ki se uvrščajo med "nutricevtike" - snovi, ki delujejo kot hrana in zdravilo hkrati. V nagradni igri Zbudi se, Slovenija bosta danes  čim več denarja za nekoga od gledalcev skušali prislužiti znani pevki – Manca Špik in Lea Sirk. V pripravljenosti pa morate biti tudi gledalci, saj ste naš tretji tekmovalec, poleg tega odločate še  o finalnem metu kocke. Med igranjem vas povabimo v kinematografe na ogled filmskih novosti tega tedna, preverimo tudi svežo vremensko napoved.

 

 

 
ODDAJA DOBRO JUTRO, SREDA 23.4.2014
23. april 2014

Dobro sredino jutro!

 

 V prvi uri sredine oddaje Dobro jutro bomo poklicali na Prometno-informacijski center, če se ravno odpravljate od doma in vas zanimajo razmere na slovenskih cestah. Skupaj bomo prelistali športni časopis Ekipo in preverili vremensko napoved. Predstavili bomo tudi animirane delavnice za otroke. V svetovalni rubriki malo pred osmo uro bomo gostili strokovnjakinjo za spanje. Doktorica Leja Dolenc Grošelj nam bo pomagala do boljšega spanja. Z vprašanji se nam boste lahko pridružili tudi po telefonu.

 

V drugi uri oddaje ne smete zamuditi rubrike Vrtinec, v kateri bomo opozarjali na poškodbe kolen. V naši kuhinji pa bomo obarvani z zeleno. Po velikonočnih dobrotah je prišel čas za pomladno razstrupljanje. Glavna sestavina tokratne kuhinje bo zelo zdravilna rastlina, ki nas nič ne stane, saj raste na naših vrtovih, na obrobju travnikov, gozdov. Kuharski mojster Lojze Čop bo pripravljal jedi iz kopriv.  Živilska tehnologinja Anja Janeš pa nam bo predstavila vse zdravilne lastnosti koprive.  Preverili bomo tudi, kako se je v Mariboru prijel »bookcrossing«.

 

V zadnji uri oddaje vas bomo pozvali k sodelovanju v projektu INATRI, ki vzpodbuja podjetniške inovacije. Ko bomo že podrobneje seznanjeni s koprivami iz kulinaričnega in zdravstvenega vidika, pa nam bo zeliščarica Jožica Bajc Pivec pokazala, kako vsestranske so koprive. Lahko si iz njih pripravite čaj, tinkturo, kopel, šampon itd. V rubriki Deset pred deseto bomo zaslišali prvo damo slovenske televizije, Mišo Molk. Po deseti uri pa bomo gostili slovenskega Harryja Potterja.  Uroš Topić je avtor 424 strani dolgega romana Emma Storm – bratovščina Culis.

 

Pridružite se nam na Prvem programu Televizije Slovenija 6:57 in če le morete, ostanite z nami vse do 10:15!

 
 
© MMC RTV Slovenija | 1999 - 2014 | Vse pravice pridržane | Kontakti