dobro jutro
/nbsp;
Torek, 24. april 2012
23. april 2012

»ŽUP'CA« S ŠPARGLJI IN PEDOČI

»ŽUP'CA« S ŠPARGLJI IN PEDOČI
1 kg klapavic (pedoč)
400g špargljev
1 strok česna
1.5dl sveže istrske malvazije
4dl vode
150g rezančevega testa
1dl oljčnega olja
Beli poper

Postopek: V segret lonec vlijemo polovico oljčnega olja in strok česna. Česen pražimo, dokler ne postane svetlo rjav in ga odstranimo. Na vroče olje stresemo pedoče in ko se le-ti odprejo, jih očistimo. Meso školjk damo nazaj v lonček, dodamo belo vino, očiščene in blanširane divje šparglje, bel poper,prilijemo vodo ter kuhamo še 5 minut. Nato vkuhamo še testenine maltagliate,  ki smo jih pripravili iz rezančevega testa. Kuhamo dokler testenina ni kuhana.  Preden serviramo pokapljamo še z oljčnim oljem. 

<<< nazaj

 
© MMC RTV Slovenija | 1999 - 2014 | Vse pravice pridržane | Kontakti