Članki

EPINT 2017 – 2. in 3. dan

Barbara Meglič do rezultata kariere, vendar brez medalje

Objavljeno: 30. 9. 2017 ob 22:18
Ljubljana - MMC RTV SLO
Na fotografiji je Barbara Meglič med tekmo. Foto: Žiga Zupan/Sportida
Na fotografiji je Barbara Meglič med tekmo. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Slovenska sedemčlanska zasedba je z nastopi na evropskem prvenstvu v namiznem tenisu končala. Najvišje se je zavihtela Barbara Meglič. 

Barbara Meglič je v združenem razredu 4-5 zasedla 5. do 8. mesto, kar je njen izid kariere v posamični konkurenci. „Zelo sem vesela, ker sem v Laškem na domačem evropskem prvenstvu prišla tako daleč. To je moj najboljši dosežek v karieri med posameznicami. Žal mi je le to, da nisem dobila kak set, bilo je realno, da mi to uspe. Zdaj pa so moje misli že pri ekipnih obračunih,“ je po končanem tekmovanju povedala Megličeva, ki je danes igrala za mesto v polfinalu oziroma za bronasto odličje. A je bila izkušena srbska igralka Nada Matić, bronasta tudi na zadnjih paraolimpijskih igrah v Riu, prevelik zalogaj. Megličeva si je pot v končnico tlakovala že v predtekmovanju, ko je v 1. krogu porazila Izraelko Caroline Tabib, bronasto z EP 2015. V moški konkurenci se je najvišje zavihtel Bojan Lukežič, ki je prišel med 16 najboljših tekmovalcev v svoji kategoriji.

Kolajne osvojilo 23 držav, najbolj uspešna ukrajinski in ruski tabor

S slovesnostjo in podelitvijo kolajn v posamični konkurenci se je sklenil prvi del 15. evropskega prvenstva v namiznem tenisu za športnike invalide EPINT 2017. Po posamičnih bojih je kolajne osvojilo 23 držav, po sedem so jih osvojile Ukrajina, Rusija, Poljska, Turčija in Velika Britanija, ukrajinski in ruski tabor pa se lahko pohvalita s po tremi zlatimi odličji. „Na vrhu so države, ki največ vlagajo v šport in razvoj,“ je število osvojenih medalj komentiral britanski selektor Gorazd Vecko, ki je bil vesel, ker je bila dvorana Tri lilije vnovič polna, vsi gostje, tako domači kot tuji pa zadovoljni z organizacijo in izvedbo prvenstva 

Evropske prvakinje EPINT 2017:

SF 1-2: Nadejda Pušpaševa (Rusija)
SF 3: Anna-carin Ahlyquist (Švedska)
SF 4-5: Borislava Perić-Ranković (Srbija)
SF6: Raisa Čebanika (Rusija)
SF7: Viktorija Safonova (Rusija)
SF8: Aida Dahlen (Norveška)
SF9: Neslihan Kavas (Turčija)
SF10: Natalija Partika (Poljska)
SF11: Natalija Kosmina (Ukrajina)

Evropski prvaki EPINT 2017:

SM1: Robert Davies (Velika Britanija)
SM2: Judge Collin (Irska)
SM3: Thomas Schmidberger (Nemčija)
SM4: Maxime Thomas (Francija)
SM5: Ali Ozturk (Turčija)
SM6: Alvaro Valera (Španija)
SM7: Mikhajlo Popov (Ukrajina)
SM8: Viktor Didukh (Ukrajina)
SM9: Laurens Devos (Belgija)
SM10: Patrik Chojnowski (Poljska)
SM11: Peter Palos (Madžarska)

Začenjajo se ekipni obračuni

V nedeljo, 1. oktobra se začnejo ekipni obračuni. V ženskem razredu 4-5, kjer nastopata Megličeva in Dolinarjeva, sodeluje pet ekip, ki se bodo do srede borile za kolajne. Moška vrsta Kancler in Lukežič bo v razredu 3 (skupaj 11 reprezentanc) igrala proti Nemcem in Špancem. „Moška ekipa Kancler in Lukežič ima v svoji skupini Nemčijo in Španijo. Kako bo naprej, pa bo pokazal žreb. Glede na formo ni izključeno, da se naša fanta resno vključita v boj za odličje. Verjamem, da se bosta dobro odrezali tudi naši dekleti Dolinarjeva in Megličeva,“ je ekipne obračune komentiral trener Darko Kojadinovič, ki mu pri delu pomaga Ožbej Poročnik.

Nastopi slovenskih ekip na EPINT 2017:

1. oktober
Slovenija (Ž) – Velika Britanija (11.15)
Slovenija (M) – Nemčija (16.00)
Slovenija (Ž) – Srbija (18.30)

2. oktober
Slovenija (M) – Španija (11.15)
Slovenija (Ž) – Rusija (18.30)

4. oktober
Slovenija (Ž) – Nemčija (10.00)

V.P.