Članki

EPINT 2017 - 4. dan

Drugi del evropskega prvenstva v namiznem tenisu za športnike invalide se je za Slovenijo začel vzpodbudno

Objavljeno: 1. 10. 2017 ob 21:08
Ljubljana - MMC RTV SLO
Na fotografiji sta Barbara Meglič in Andreja Dolinar med tekmo. Foto: Žiga Zupan/Sportida
Na fotografiji sta Barbara Meglič in Andreja Dolinar med tekmo. Foto: Žiga Zupan/Sportida

S tekmami v ekipni konkurenci se je v Laškem začel še drugi del evropskega prvenstva v namiznem tenisu za športnike invalide. Za Slovenijo se je začelo odlično. Barbara Meglič in Andreja Dolinar sta s skupnim rezultatom 2:1 porazili Veliko Britanijo.

Slovenska reprezentanca v postavi Barbara Meglič in Andreja Dolinar je s skupnim rezultatom 2:1 porazila Veliko Britanijo, ki je sicer v združenem razredu 4-5 kot drugo postavljena; Slovenija je tekmovanje začela kot 5. rangirana. Dvojice so s 3:0 pripadle Britankam, z identično mero je vrnila Megličeva, ki je s 3:0 odpravila Gilroyjevo. Andreja Dolinar je bila s 3:1 boljša od Megan Shackleton. „Pred obračunom dvojic sva se tresli, a bi lahko precej boljše odigrali. Na srečo se je potem obrnilo nama v prid v posamičnih obračunih,“ je bila uspeha in uvodne zmage vesela Barbara Meglič, ki je z zmago proti Susan Gilroy, bronasti iz posameznih bojev na evropskem prvenstvu, podaljšala upe. Odločala je tekma med Andrejo Dolinar in Megan Shackleton. Dolinarjeva ni klonila in Sloveniji je priigrala pomembno točko.

Korak bližje kolajni

„To je bila verjetno moja najslabša tekma v karieri. Tresla sem se. Škoda bi bilo, da bi zapravila tako priložnost, po tem ko je Barbara ugnala peto igralko na svetovni lestvici. Bila sem pod pritiskom, a je uspelo. Kaj pomaga, če izgubljaš z dobro igro. Jaz sem tokrat zmagala s slabo igro,“ je svojo prvo preizkušnjo v ekipni tekmi opisala Dolinarjeva. "Tale zmaga je korak bližje kolajni. Do tja morava premagati še eno ali pa celo več reprezentanc. Smo na dobri poti," je še dodala Megličeva. V posamični konkurenci se je zavihtela na mesta od 5. do 8., svoje kvalitete pa je potrdila tudi na uvodni preizkušnji ekipnih bojev. V nadaljevanju dneva je sicer Slovenija priznala premoč Srbiji (1:2), v ponedeljek pa jo čaka obračun z Rusijo. V primeru zmage bi Megličeva in Dolinarjeva osvojili najmanj bronasto kolajno.

V.P.