Bratušek:
Bratušek: "NEK je za slovenski energetski sistem in oskrbo z električno energijo bistvenega pomena." Foto:

V Trebnjem se je sestala s predstavniki Kmetijske zadruge Trebnje, si ogledala prostore zadruge in se pogovorila o možnostih za večjo lokalno samooskrbo s hrano v Sloveniji. Obisk je nadaljevala v Novem mestu, kjer je nekaj minut preživela s člani novomeškega potapljaškega društva. Danes so čistili Krko, pojasnili pa so, da je v njej vedno manj smeti, da je vedno čistejša in od leta 2005 tudi primerna za kopanje. Predsednica je nato obiskala Dom starejših občanov Novo mesto, kjer se je s stanovalci pogovorila o življenju v domu, nekaj besed pa so namenili tudi aktualnim razmeram v državi.
Predsednica je nato obiskala še jedrsko elektrarno Krško (NEK). V izjavi je poudarila, da je NEK za slovenski energetski sistem in oskrbo z električno energijo bistvenega pomena. Pomemben je tudi z vidika zmanjševanja izpustov CO2, kar je ena izmed naših zavez.
Kljub temu, da smo danes v Krškem, se želim odzvati tudi na dogajanje v Ljubljani. Danes je bila objavljena bonitetna ocena bonitetne hiše Standard and Poor’s. Ko sem se v Bruslju srečala s svojimi evropskimi kolegi, sem tudi od njih ponovno dobila zagotovila, da nam zaupajo in nas podpirajo v naših naporih. A to zaupanje se lahko v trenutku izgubi, če ne bomo dela, ki smo ga začeli, tudi končali,” je dejala predsednica vlade. Predsednica je pot sklenila v Brežicah z obiskom prireditve Brežice, moje mesto.

J. B.