Odhajajoča predsednica vlade nadaljuje polemiko z začasnim cerkvenim vodstvom. Foto:
Odhajajoča predsednica vlade nadaljuje polemiko z začasnim cerkvenim vodstvom. Foto:

"Že leta smo v Sloveniji molčeča priča političnemu angažmaju največje verske skupnosti, ki se vselej okrepi v času pred volitvami ali referendumi," piše Alenka Bratušek in dodaja, da odziv murskosoboškega škofa Petra Štumpfa poglablja njeno prvotno zaskrbljenost nad ravnanji cerkvenih dostojanstvenikov in potrjuje, da je s pismom Vatikanu ravnala prav.

Po mnenju Alenke Bratušek smo v Sloveniji že leta molčeča priča političnemu angažmaju največje verske skupnosti, ki se vselej okrepi v času pred volitvami ali referendumi. "Letošnje leto pa je politična agitacija, ki zaradi pravnomočne obsodbe enega od predsednikov strank govori o skorumpiranosti domala celotne sodne veje oblasti, prešla vse razumne meje. Spremenila se je v uničujoč napad in rušenje ustavnega reda samostojne slovenske države. Države, ki je ravno v tem obdobju končala obsežno dokapitalizacijo bank, kjer zeva ogromna dolžniška luknja tudi zaradi obeh cerkvenih holdingov, Zvona Ena in Zvona Dva," je zapisala odhajajoče predsednica vlade.

Svojega pisma Vatikanu ne obžaluje. Prepričana je, da bi jo bilo lahko sram zgolj v primeru, če bi kot predsednica Vlade Republike Slovenije ob vsem tem molčala.