Na evropskih volitvah v Mariboru in širše v Podravju je lista Verjamem dr. Igorja Šoltesa dosegla zelo dober rezultat. Foto:
Na evropskih volitvah v Mariboru in širše v Podravju je lista Verjamem dr. Igorja Šoltesa dosegla zelo dober rezultat. Foto:

V stranki Verjmem so posebej izpostavili škodo, ki jo trpijo Dravske elektrarne Maribor zaradi izčrpavanja s strani HSE. Zato so po njihovem v tej pokrajini zastale pomembne naložbe, kot je črpalna elektrarna Kozjak in projekt potopnih pretočnih turbin na reki Muri. Kandidati stranke Verjamem so opozorili na nesmiselno načrtovano racionalizacijo v DEM po navodilih HSE, ki je tudi zaradi velikega pritiska javnosti na koncu niso izvedli. Predsednik stranke Verjamem dr. Igor Šoltes je ob tem povedal: »Zaradi izčrpavanja DEM s strani HSE so ogrožena delovna mesta in ustavljeni novi energetski projekti v Podravski regiji, ki bi omogočali proizvodnjo energije iz obnovljivih virov in v regiji zagotovili nova delovna mesta z visoko dodano vrednostjo. Predlagamo, da se sedež HSE prenese v Maribor s smiselno ohranitvijo poslovnih enot, ki s svojimi dejavnostmi vplivajo na lokalna okolja.«

Stranka Verjamem je že večkrat izrazila resno kritiko delovanja Družbe za upravljanje terjatev bank (slabe banke). V primeru odprodaje obveznosti Športnega centra Maribor se je tako vnovič izkazalo, da slaba banka potrebuje bolj pregleden in učinkovit način poslovanja. Slaba banka se namreč ni izkazala pri aktivnem iskanju kupcev in morebitnih najemnikov nepremičnin ter pri skrbi za zaposlene.