Franc Bogovič, SLS. Foto: BoBo
Franc Bogovič, SLS. Foto: BoBo

Po mnenju Franca Bogoviča nimamo strategije glede prodaje državnih deležev podjetij. Tako je izpostavil, da ne nasprotuje prodaji Mercatorja, a ne Agrokorju, ki je prezadolžen.

“Pri prodaji Mercatorja je bila cela vrsta napak pri prodaji pod mizo, v kabinetu. Tam SLS-a ni bilo,” je na prvem predvolilnem soočenju na TV Slovenija dejal Bogovič, ki bi denar od kupnin namenil za vlaganja in zmanjšanje državnega dolga.

V SLS-u opozarjajo, da mladi zaradi napak v zadnjem času odhajajo s trebuhom za kruhom v tujino. “Treba je soočiti poglede za naprej. Velikokrat se želijo ljudje otresti odgovornosti. Stopiti moramo skupaj, se dogovoriti in narediti, kar je treba,” je dejal na soočenju.
Glede izgube delovnih mest je Bogovič dejal, da so si v strategiji Les je lep zadali za cilj postavitev desetih lesnih centrov in da so trije že v nastajanju. Spodbudil bi naravoslovno izobraževanje in zmanjšal regulativo. Dovoljeni znesek donacije bi povišal s 50 na 420 evrov, pri čemer mora biti oseba evidentirana tudi z EMŠOM.

J. B.

Volitve 2014 - prvo soočenje
Volitve 2014 - prvo soočenje