Foto:
Foto:
Predstavitev Dl-ja - v katero smer z novim predsednikom?
Dan s stranko DL

"Slaba fleksibilnost na trgu dela je po nepotrebnem povzročila precejšnjo izgubo delovnih mest. V času krize so podjetja izgubila delo, in ker niso mogla temu prilagoditi števila zaposlenih, so prišla v finančne težave. Tako smo izgubili veliko delovnih mest po nepotrebnem. Naredili smo reformo trga dela, ki ni bila dovolj učinkovita. Bistveno bi bilo, da se zagotovi, da se delodajalci ne bi bali zaposlovati. Ustanoviti bi morali sklad za odpravnine, zavodi za zaposlovanje bi morali postati agencije, ki bi posredovale delo, potrebno pa bi bilo tudi zagotoviti določena sredstva za reševanje t. i. prihodnjih obdobij. Je še nekaj možnih različic, s čimer bi se takoj sprostilo zaposlitve za približno 20.000 ljudi," je pojasnil v MMC-jevi spletni klepetalnici.

Odločno nasprotuje tudi dodatnemu zadolževanju, saj že zdaj milijardo evrov odrinemo samo za plačevanje obresti. Ob tem je napovedal, da če bo imel možnost sodelovati pri sestavljanju rebalansa in proračuna, bo slednji leta 2015 popolnoma brez primanjkljaja, proračun 2016 pa bo imel že kar med 300 in 400 milijoni evrov presežka.

Glede morebitnega ponovnega udejanjanja ekonomista Janeza Šušteršiča v stranki ni podal konkretnih odgovorov. "Če ne osebno, bodo v Državljanski listi živele njegove ideje," je odgovoril na vprašanje, ali bo Šušteršič z zamenjavo vodstva ponovno bolj aktiven. Glede svojega odnosa z Gregorjem Virantom pa je pojasnil, da se zelo dobro razumeta, da pa ima na določena vprašanja različen pogled.
Več si preberite v celotnem klepetu.

Predstavitev Dl-ja - v katero smer z novim predsednikom?
Dan s stranko DL