Evropska unija - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Evropska unija - Arhiv
Med 19. in 25. junijem začetek prvega kroga pogajanj o brexitu Glavni pogajalec Evropske unije Michel Barnier poudarja, da je njegov cilj uspešen brexit. Po njegovih besedah se bo prvi krog pogajanj začel v tednu med 19. in 25. junijem.
Bruselj Slovenijo poziva k "znatnemu fiskalnemu naporu" in zdravstveni reformi Slovenija je iz Bruslja dobila nova priporočila za proračunsko in reformno ukrepanje v tem in prihodnjem letu, ki so zelo podobna lanskim. Za ministrstvo za finance so ta pričakovana.
Evropski parlament zahteva preiskavo preganjanja homoseksualcev v Čečeniji Poslanci evropskega parlamenta so sprejeli resolucijo, ki čečenske oblasti poziva, naj ustavijo preganjanje istospolno usmerjenih moških in od ruskih oblasti zahteva takojšnjo preiskavo.
Hrvaška lahko izjemoma uporablja izraz teran, a to "ostaja le slovensko vino" Evropska komisija je sprejela delegirano uredbo, ki opredeljuje omejeno izjemo za označevanje hrvaških vin z nazivom sorte teran.
V Piranskem zalivu incident med slovenskimi in hrvaškimi policisti V Piranskem zalivu naj bi prejšnji teden prišlo do incidenta in merjenja mišic med slovenskimi in hrvaškimi policisti. Slovenska policija naj bi ščitila ribiško ladjo, hrvaški pa naj bi jih pregnali.
Novo vojaško poveljstvo EU-ja bo uradno vzpostavljeno po britanskih volitvah Obrambni ministri Evropske unije so v Bruslju sprejeli sklepe o uresničevanju varnostnih in obrambnih načrtov.
Poljska kljubuje tudi po opozorilu: Beguncev ne bomo sprejeli Poljski pravosodni minister Mariusz Blaszczak je kljub opozorilom Evropske unije zavrnil sprejemanje beguncev na Poljsko po načrtu premeščanja in preseljevanja Evropske komisije.
Sistematični nadzor na meji še vedno buri duhove V Evropskem parlamentu v Strasbourgu so v sredo zahtevali spremembo uredbe, katere izvajanje je nedavno povzročilo dolge kolone na slovensko-hrvaški meji.
EU zaradi kršenja temeljnih pravic uvaja stroge sankcije proti Madžarski Evropski parlament je sprejel resolucijo, v kateri ugotavlja, da je stanje glede temeljnih pravic na Madžarskem tako resno, da opravičuje sprožitev formalnega postopka, v katerem bi ugotavljali, ali ...
Znova opozorilo Poljski in Madžarski, ker nista sprejeli niti enega begunca Evropska komisija je članice EU-ja opomnila, da je skrajni čas za uresničitev zavez v sklopu premeščanja in preseljevanja beguncev, zato je še posebej opozorila Madžarsko in Poljsko, ki iz Grčije in ...
Dovoljenje Hrvaški za uporabo imena teran v sklepni fazi Evropska komisija je minuli petek sprožila pisni postopek za sprejetje akta, ki Hrvaški omogoča izjemo pri uporabi imena teran, postopek pa naj bi se končal v četrtek dopoldne. Po neuradnih ...
Tajani: Okrepiti moramo nadzor nad zunanjimi, ne notranjimi mejami EU-ja S sporočilom "Evropa je mir" se je predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani mudil na obisku v čezmejnem prostoru Goriške. Sožitje je dober zgled v zavračanju populističnih teženj, je dejal.
Pogajalec Barnier irske poslance pomirjal glede brexita Glavni pogajalec Evropske unije za brexit Michel Barnier se je ob obisku na Irskem s poslanci pogovarjal o edini kopenski meji z Veliko Britanijo in drugih vidikih brexita za Irsko.
Nadzor na slovensko-avstrijski meji podaljšan še za pol leta Evropska unija je v Bruslju dokončno potrdila šestmesečno podaljšanje nadzora na nekaterih notranjih mejah schengena, tudi na avstrijsko-slovenski meji.
Švica bo omejila dostop do svojega trga dela za državljane Bolgarije in Romunije Švica bo za naslednjih 12 mesecev omejila dostop bolgarskih in romunskih državljanov do svojega trga dela zaradi povečanega priseljevanja iz teh držav po ukinitvi omejitev lanskega junija.
Zelena luč Bruslja za postopno prodajo NLB-ja Evropska komisija je izdala Sloveniji soglasje za prodajo NLB-ja v dveh korakih. SDH bo tako do konca leta prodal 50 odstotkov banke, 25 odstotkov minus eno delnico pa do konca prihodnjega leta.
Bruselj izboljšal gospodarsko napoved za Slovenijo na 3,3-odstotno rast BDP-ja Evropska komisija je izboljšala gospodarsko napoved za Slovenijo, saj ji za letos napoveduje 3,3-odstotno rast, za prihodnje leto pa 3,1-odstotno.
Evropsko sodišče: Nedržavljani EU-ja imajo lahko pravico do bivanja v Uniji Evropsko sodišče je na konkretnem primeru državljanke Venezuele, ki ima otroka z nizozemskim državljanom, dosodilo, da imajo lahko nedržavljani EU-ja pravico do bivanja v EU-ju, če so njihovi otroci ...
Podaljšanju nadzora na nekaterih schengenskih mejah nasprotuje več držav Članice EU-ja so potrdile še šestmesečno podaljšanje nadzora na nekaterih mejah v schengenskem prostoru, tudi na avstrijsko-slovenski meji, čemur pa Slovenija nasprotuje. Poleg Slovenije so ...
Sodišče EU-ja začelo obravnavo tožbe zaradi prerazporejanja prebežnikov Sodišče EU-ja je začelo obravnavo tožbe Slovaške in Madžarske glede prerazporeditve beguncev v Evropi. Madžarska Uniji očita malomarnost in kršitev prava.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo