Evropska unija - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Evropska unija - Arhiv
Juncker in Theresa May želita hitrejša pogajanja o britanskem izstopu iz EU-ja Britanski minister za brexit David Davis je EU obtožil, da namenoma zavlačuje pogajanja o brexitu, da bi od Velike Britanije izsilila več denarja.
Španija zaskrbljena zaradi slovenskih stališč do Katalonije Zunanji minister Karl Erjavec se je s španskim kolegom Afonsom Dastisom ob robu zasedanja zunanjih ministrov EU-ja pogovarjal tudi o stališčih Slovenije do vprašanja Katalonije.
Evropska unija za ohranitev iranskega jedrskega sporazuma Zunanji ministri Evropske unije (EU) so na zasedanju v Luksemburgu izrazili podporo ohranitvi iranskega jedrskega dogovora, pri katerem ameriški predsednik Donald Trump omahuje.
Nadzor na avstrijsko-slovenski meji tudi po 11. novembru Tako kot Nemčija, Francija in Danska bo tudi Avstrija za pol leta podaljšala mejni nadzor nad notranjimi mejami schengenskega območja.
Več kot milijon evrov evropskih sredstev za kolesarjenje po dolini Soče Gotovo ste že slišali za kolesarsko mobilnost med Italijo in Slovenijo. Morda ste celo že kolesarili po tej privlačni kolesarski poti, ki povezuje obe državi.
Juncker: Nočem neodvisne Katalonije, ker bi to spodbudilo druge Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je dejal, da ne želi, da Katalonija postane neodvisna, ker bi to spodbudilo tudi druge regije z enakimi težnjami, vodenje EU-ja pa bi s tem postalo ...
Evropska unija bo dobila evropsko javno tožilstvo Dvajset članic Evropske unije (EU), vključno s Slovenijo, je v četrtek v Luksemburgu po štirih letih pogajanj sprejelo zakonodajo za vzpostavitev evropskega javnega tožilstva, ki naj bi začelo ...
Barnier: Pri finančni poravnavi smo z Britanci na mrtvi točki V Bruslju se je končal peti krog pogajanj o brexitu med Evropsko unijo ter Združenim kraljestvom Velike Britanije in Severne Irske (ZK), po katerem je glavni evropski pogajalec Michel Barnier dejal, ...
Nemčija, Danska in Francija podaljšale nadzor na mejah še za pol leta Nemška vlada je še za šest mesecev podaljšala nadzor na meji z Avstrijo in na letalskih povezavah iz Grčije. Podobno sta nato nadzor podaljšali Danska in Francija.
Program Starejši za starejše je prejel nagrado državljan Evrope, država pa ne prepozna njegovega pomena Slovenski program Starejši za starejše je v Evropskem parlamentu v Bruslju prejel nagrado državljan Evrope.
Bruselj pritiska za dokončno vzpostavitev bančne unije v letu 2018 Evropska komisija je predstavila nove pobude za dokončanje bančne unije in članice ter parlament pozvala, naj jo dokončajo v prihodnjem letu.
Avramopulos predstavil reformo šengena, Slovenija ima pomisleke Evropski komisar za migracije Dimitris Avramopulos je notranji ministrici Vesni Györkös Žnidar pojasnil podrobnosti reforme šengenskih pravil, komentiral pa je tudi morebitno slovensko blokado ...
Pregon sovražnega govora s spleta - ali je bolje mehak ali trd način? V Nemčiji je začela veljati zakonodaja, ki drastično finančno sankcionira družbena omrežja , ki ne bodo dovolj hitro odstranjevala sovražnih vsebin.
London in Bruselj se glede brexita še naprej "žogata" Britanska premierka Theresa May je v nagovoru britanskim poslancem dejala, da se njena vlada v zvezi z brexitom pripravlja na vse scenarije, tudi na morebiten odhod iz Evropske unije brez doseženega ...
Županja Barcelone poziva premierja Katalonije, naj ne razglasi samostojnosti V Kataloniji vlada zatišje pred dnevom D. Predsednik katalonske vlade Carles Puigdemont bo namreč v torek nagovoril regionalni parlament, a ni še jasno, ali bo razglasil neodvisnost Katalonije.
Nihče še noče ocenjevati gospodarskih posledic katalonskega vprašanja EU z zaskrbljenostjo spremlja dogodke v Španiji, za ocenjevanje gospodarskih posledic katalonskega vprašanja za to državo in Evropo pa je preveč neznank.
Čebelarski center Gorenjske se namerava razširiti s hranilnico avtohtonih semen V Lescah, kjer je pred skoraj 130 leti začelo delovati prvo čebelarsko društvo na Kranjskem, je pred petimi leti zrasel prvi čebelarski center pri nas, Čebelarski razvojno-izobraževalni center ...
Komisija glede slavonskega kulena in varaždinskega zelja prisluhnila Sloveniji Slovenija v postopku hrvaške zaščite slavonskega kulena in varaždinskega zelja ni nasprotovala registraciji teh izdelkov, je pa z ugovorom želela zaščititi slovenske pridelovalce in proizvajalce, so ...
EU predlaga skupno javno tožilstvo za nadzor zlorab proračuna Evropski parlament je podprl predlog za ustanovitev evropskega javnega tožilstva, ki bo izvajalo nadzor nad proračunom Evropske unije. Po odobritvi parlamenta mora predlog potrditi še Svet EU-ja.
Policisti zagrebškemu dijaku sirskega porekla preprečili vstop v Slovenijo Slovenska mejna policija je v noči na nedeljo preprečila vstop v državo zagrebškemu dijaku sirskega porekla, ki je bil s svojim razredom na poti v Rim na ekskurzijo, je poročal Jutarnji list.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo