Evropska unija - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Evropska unija - Arhiv
EU bo Srbiji namenil štiri milijone evrov za pomoč prebežnikom Srbija bo od Evropske unije dobila dodatne štiri milijone evrov za pomoč prebežnikom, ki naj bi jih Srbija porabila za nakup hrane in izboljšanje razmer v begunskih centrih.
Stier: Hrvaška želi urediti mejo s Slovenijo v dvostranskih pogovorih Hrvaški zunanji minister Davor Ivo Stier je ponovil, da želi Hrvaška rešiti spor o meji s Slovenijo v dvostranskih pogovorih in da stališča o arbitražnem postopku ne bo spreminjala.
Ali bosta slovenska kmeta res kriva za propad britanskega avto-moto športa? Javnost v Veliki Britaniji je precej razburil predlog nove zakonodaje, po kateri bi morali zavarovati vsa vozila, ki jih poganja motor.
Evropa na krožniku Pridelava gensko spremenjenih poljščin je že več kot petnajst let predmet vroče polemike v Evropski uniji.
Brexit bi lahko evropski proračun letno stal 10 milijard evrov Izstop Velike Britanije iz EU-ja naj bi evropski proračun prikrajšal za 10 milijard evrov letno, ugotavlja Inštitut Jacquesa Delorsa. Članek z naslovom Brexit in proračun EU - grožnja ali priložnost ...
Slovenski evroposlanci po izvolitvi Tajanija: treba bo sodelovati Evropski poslanci iz Slovenije so različno ocenili izvolitev Tajanija za novega predsednika Evropskega parlamenta. Se pa strinjajo, da bo treba nesoglasja, ki so pripeljala do tega, preseči.
Theresa May za "popoln brexit" in nov carinski dogovor z EU-jem Britanska premierka Theresa May je v težko pričakovanem govoru glede brexita napovedala, da bo odhod države iz EU-ja celosten, vključno z izstopom iz skupnega evropskega trga.
Novi predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani Evropski parlament je šele v četrtem krogu volitev izvolil svojega novega predsednika, to je postal Antonio Tajani iz Evropske ljudske stranke (EPP).
Britanski finančni minister: Če bo treba, bomo spremenili ekonomski model Če bo po brexitu ostala zunaj enotnega trga, utegne biti Velika Britanija prisiljena v spremembo svojega ekonomskega modela, je v intervjuju za nemški časopis dejal britanski finančni minister ...
'Upor' Mehike proti ZDA: z EU-jem želijo podpisati nov prostotrgovinski sporazum Mehiški predsednik Enrique Peña Nieto je znova izjavil, da Mehika ne bo plačala gradnje zidu na meji z ZDA, in pozval EU k podpisu posodobljenega prostotrgovinskega sporazuma, s katerim bi se ...
Ali je znanost še rešiteljica Evrope? Čeprav je bilo leto 2016 za Evropsko unijo politično zelo težko leto, se za svoj nadaljnji razvoj opira na znanost in tehnologijo, ki sta kljub pretresom na drugih področjih ostali na visoki ravni.
"Hočemo močno Veliko Britanijo, močan EU in močno Slovenijo znotraj EU-ja" Slovenija in Velika Britanija imata dobre odnose, ki jih želita krepiti tudi po brexitu, sta po srečanju poudarila slovenski in britanski zunanji minister Karl Erjavec in Boris Johnson.
Cerar: Vse prosilce za mednarodno zaščito je Slovenija obravnavala humano Generalni sekretar Sveta Evrope Thorbjorn Jagland je v pismu izrazil zaskrbljenost zaradi predloga zakona o tujcih.
Islandska vlada namerava predlagati glasovanje o vstopu v EU Islandska nova koalicijska vlada namerava obuditi vprašanje o pristopu države k EU-ju in predlagati, naj parlament o tem glasuje. Islandija je pristopna pogajanja začela leta 2010.
Komisar Oettinger naj bi brez težav prestal zaslišanje Dozdajšnjega evropskega komisarja za digitalno agendo Güntherja Oettingerja so zaslišali evropski poslanci in poslanke, ki morajo potrditi njegov prevzem področja evropskega proračuna in človeških ...
Italijansko Gibanje petih zvezd za izstop iz evroskeptične skupine EFDD Ustanovitelj italijanskega Gibanja petih zvezd (M5S) Beppe Grillo se je zavzel za odhod iz evroskeptične skupine Evropa svobode in neposredne demokracije (EFDD) in pridružitev k liberalcem (Alde).
Podpisana Ljubljanska pobuda za novo ustavo EU-ja, ki bi zavarovala evropsko idejo V predsedniški palači so podpisali t. i. Ljubljansko pobudo za začetek postopka za sprejem nove ustave EU-ja, ki vključuje tudi osnutek nove ustave.
Novi britanski veleposlanik pri EU-ju postal Tim Barrow Velika Britanija je za novega veleposlanika pri EU-ju imenovala Tima Barrowa.
Kako urediti promet v Evropski uniji? O tem vprašanju so v peti tekmovalni radijski oddaji Gymnasium.eu na prvem programu razmišljali dijaki z Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer in Srednje šole Slovenska Bistrica.
Brexit: Britanski pogajalec z Brusljem nepričakovano odstopil Britanski veleposlanik pri EU-ju Ivan Rogers, ki mu je bila zaupana ključna vloga pri pogovorih o izpeljavi brexita, je nepričakovano odstopil. Razlog njegove odločitve ni znan.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo