Evropska unija - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Evropska unija - Arhiv
Avstrija želi izstopiti iz programa premeščanja beguncev Avstrijski kancler Christian Kern je izjavil, da želi Avstrija brez večjih konfrontacij izstopiti iz EU-programa za premeščanje beguncev.
Realnost evropskih meja: dolge kolone se vračajo, preverjen bo vsak potnik Čez 10 dni bodo na zunanjih mejah šengenskega območja in Evropske unije - kot odziv na teroristične napade - začeli sistematično nadzorovati vse potnike.
Unija izrekla podporo palestinskemu predsedniku Palestinski predsednik Mahmud Abas se je v Bruslju sestal z visoko zunanjepolitično predstavnico EU-ja Federico Mogherini.
Bruselj ošteva do beguncev nesolidarne evropske države Nič več izgovorov pri izkazovanju solidarnosti z Grčijo in Italijo pri premeščanju beguncev, je znova opozoril evropski komisar za migracije Dimitris Avramopulos.
Pahor in Duda kljub razlikam za še globlje odnose Slovenije in Poljske Slovenski predsednik Borut Pahor in njegov poljski kolega Andrzej Duda sta potrdila dobre odnose med državama in se zavzela za njihovo še dodatno poglobitev.
Pahor: Širitev EU-ja na Zahodni Balkan bi regiji prinesla mir in blaginjo Predsednik Borut Pahor je na gradu Strmol gostil poljskega predsednika Andrzeja Dudo in predsedujočega BiH-u Mladena Ivanića. Strinjali so se, da bi bila širitev EU-ja na Zahodni Balkan dobra ideja.
Evropska platforma za spletno reševanje sporov dobila 24 tisoč pritožb V prvem letu obstoja se je na evropsko platformo za spletno reševanje sporov pritožilo 24 tisoč potrošnikov, več kot tretjina se jih nanaša na čezmejne nakupe znotraj EU-ja.
60-letnica EU-ja: Razklanost Evropejcev vidna tudi v nasprotujočih si shodih Ob vrhu EU-ja v Rimu so potekale demonstracije tako zagovornikov Evropske unije kot tudi protesti njenih nasprotnikov - kot poroča Reuters, nekaj za vsak okus.
Rimska izjava potrjuje enotnost in skupne interese Ob 60. obletnici rimskih sporazumov, temeljev današnje Evropske unije, so voditelji 27 članic in treh osrednjih institucij EU-ja v Rimu podpisali izjavo, v kateri so potrdili enotnost, skupne ...
Papež voditeljem EU-ja: Brez solidarnosti EU tvega smrt Papež Frančišek je v Vatikanu evropske voditelje posvaril, da 60-letni EU brez solidarnosti tvega smrt.
Evropska komisija bi morala "udariti po mizi, zastaviti svoj ugled, predlagati pot naprej" " Unija se še nikoli ni znašla pred takimi izzivi, kot jih ima danes. Z nekaterimi nepremišljenimi potezami si za njihovo nereševanje ali popolnoma zgrešeno naslavljanje lahko tudi sama pripiše ...
Pozivi k odstopu Dijsselbloema zaradi očitkov južnim državam o brezglavem trošenju Potem ko je vodja evrske skupine Jeroen Dijsselbloem dejal, da so južne države najprej neprimerno zapravile denar, nato pa jih je bilo treba reševati, se vrstijo pozivi k njegovem odstopu.
Zakaj Snowden ni zadnji žvižgač? Edward Snowden je leta 2013 razkril množičen nadzor ameriških obveščevalnih služb nad elektronskimi komunikacijami v ZDA in zunaj njih, in to v času, ko je Evropski parlament sprejemal obsežno ...
Juncker ob obletnici napadov: Evropejci odločeni braniti svoboščine Pred letom dni so Bruselj pretresli teroristični napadi, v katerih je bilo ubitih 32 ljudi.
Hahn Skopje poziva k hitremu oblikovanju vlade: "Ura tiktaka" Evropski komisar za širitev Johannes Hahn je ob obisku Makedonije opozoril, da država nujno potrebuje novo vlado, ki bo izpeljala potrebne reforme. V Skopju so ga pričakali protestniki.
Slovenija zadržana do nizke ali nične obdavčenosti e-knjig Predlog enake davčne obravnave tako elektronskih kot tiskanih knjig in časopisov, ki bi članicam EU-ja omogočil uporabo nizke, tudi nične stopnje DDV-ja med drugim za e-knjige in spletne časopise, ...
Vrh Evropske unije o brexitu bo 29. aprila Predsednik Evropskega sveta Donald Tusk je napovedal, da bo poseben vrh voditeljev 27 članic Evropske unije o izstopu Velike Britanije iz povezave 29. aprila.
Slovenija z "novimi dejstvi" glede terana Bruslja ni uspela omehčati Premierja Mira Cerarja je novica, da se bo proces sprejemanja delegiranega akta, s katerim želi Bruselj Hrvaški dodeliti omejeno izjemo pri uporabi imena teran, nadaljeval, negativno presenetila.
Velika Britanija bo postopek za izstop iz EU-ja uradno začela 29. marca Britanska premierka Theresa May bo 50. člen Lizbonske pogodbe sprožila 29. marca, je po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočil njen tiskovni predstavnik.
Dobro in zlo Na Nizozemskem se ni zgodilo nič posebnega, kar je verjetno zelo dober znak, ker se na Nizozemskem le redko zgodi kaj takega, kar bi nas sicer presunilo in o čemer bi svetovna javnost znala kaj ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo