Evropska unija - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Evropska unija - Arhiv
Cerar za Guardian potrdil britanske strahove: EU bo pokopal upanje Londona Predsednik vlade Miro Cerar je v pogovoru za britanski časnik Guardian razkril, v kako neugodnem položaju je Velika Britanija pri pogajanjih o brexitu.
EU bo za prenovo ljubljanske kanalizacije prispeval skoraj 69 milijonov evrov Evropska komisija bo sofinancirala projekt posodobitve vodovodnega omrežja v Ljubljani, Medvodah in Vodicah.
London želi tudi po brexitu carinsko unijo z EU-jem. Bruselj: "To je fantazija." Velika Britanija je predlagala, da bi po izstopu iz Evropske unije oblikovala začasno carinsko unijo, ki bi ji omogočala prost pretok blaga z Evropsko unijo.
Evropski komisarji v dveh mesecih za potovanja porabili pol milijona evrov Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je za najem zasebnega letala za dvodnevni obisk Rima porabil 25.000 evrov, 28 komisarjev EU-ja pa v dveh mesecih leta 2016 za prevoze in hotele ...
Mediji: Velika Britanija pripravljena zaradi brexita plačati 40 milijard evrov Velika Britanija je pripravljena Evropski uniji kot odškodnino za svoj odhod iz povezave plačati do 40 milijard evrov, piše časopis Sunday Telegraph, ki se sklicuje na vire blizu britanske vlade.
Juncker ni naklonjen skorajšnjemu vstopu balkanskih držav v EU Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je dejal, da ni naklonjen temu, da bi se države Zahodnega Balkana kmalu pridružile Evropski uniji.
Dobra četrtina Slovencev si ne more privoščiti tedna dni počitnic Raziskava evropskega statističnega urada Eurastat ugotavlja, da si tedna počitnic še vedno ne more privoščiti približno tretjina državljanov EU-ja.
Za sedeža evropskih agencij se poteguje 23 mest Za sedeža Evropske agencije za zdravila (EMA) in Evropskega bančnega organa (EBA), ki se selita iz Londona, se je prijavilo 23 mest. Odločitev Evropske komisije bo znana novembra.
EU je Varšavi zaradi spornega zakona o sodiščih poslal pisni opomin Evropska unija je zaradi sporne pravosodne reforme Varšavi poslala pisni opomin, potem ko je bil v petek v poljskem uradnem listu objavljen zakon o splošnih sodiščih.
Plenković: Odločitev sodišča EU-ja ne bo povzročila vračanja beguncev, ki so šli čez Hrvaško Hrvaški premier Andrej Plenković je povedal, da odločitev sodišča Evropske unije o odgovornosti Hrvaške za obravnavanje prošenj za azil ne bo prispevala k vrnitvi večjega števila beguncev iz ...
Pravobranilec: Sodišče EU-ja naj zavrne madžarsko-slovaško tožbo glede begunskih kvot Generalni pravobranilec Sodišča EU-ja je podal mnenje, da bi moralo sodišče zavrniti tožbi, ki sta ju decembra 2015 vložili Slovaška in Madžarska, s katerima zahtevata odpravo kvot za porazdelitev ...
Evropska komisija po Erjavčevem pismu ponovila svoje stališče do arbitraže Evropska komisija je v odzivu na pismo zunanjega ministra Karla Erjavca ponovila svoje stališče do arbitraže med Slovenijo in Hrvaško.
Poljska bruseljske ukrepe označuje za izsiljevanje Evropska komisija je zaradi sporne reforme pravosodja sprejela nekatere ukrepe proti Poljski, a se ni odločila za uporabo 7. člena pogodbe EU-ja, ki v skrajnem primeru predvideva odvzem glasovalnih ...
Sodišče EU-ja: Med begunskim valom bi morala prošnje za azil sprejemati Hrvaška Evropsko sodišče je odločilo, da dublinska uredba, ki določa, da prosilci za azil prošnje vložijo v prvi državi članici, v katero vstopijo, velja tudi v t. i. izjemnih okoliščinah.
Evrski petstotaki se počasi poslavljajo, z menjavo v bankah se ne mudi Centralne banke od predvidoma konca prihodnjega leta ne bodo več dajale v obtok bankovca za 500 evrov. Zlasti starejši ljudje in gotovinski varčevalci se zato bojijo za svoje prihranke.
EU pričakuje od Turčije vladavino prava in temeljne svoboščine EU od Turčije za napredek v odnosih pričakuje nujne konkretne pozitivne korake na področju vladavine prava, temeljnih svoboščin in v dvostranskih odnosih s članicami.
ECB (pričakovano) ohranja stanje: obrestna mera ostaja nespremenjena Svet Evropske centralne banke (ECB) na seji v Frankfurtu pričakovano ni spreminjal monetarne politike.
Na zunanjih mejah EU-ja lani zasegli za 670 milijonov evrov ponaredkov Po zadnjih ocenah Evropske komisije so carinski organi leta 2016 na zunanjih mejah EU-ja zasegli več kot 41 milijonov ponarejenih izdelkov v skupni vrednosti več kot 670 milijonov evrov.
Evropska komisija Poljski grozi z odvzemom glasovalnih pravic Poljska je zaradi načrtovane sporne pravosodne reforme iz Bruslja dobila ostro svarilo, da je zelo blizu sprožitev 7. člena pogodbe Evropske unije, v bruseljskem žargonu imenovanega "jedrska bomba".
Hrvaška lahko od zdaj uporablja ime teran V veljavo je stopil delegirani akt Evropske komisije, ki Hrvaški dodeljuje omejeno izjemo pri uporabi imena teran. Slovenija je napovedala tožbo, medtem ko je za Hrvaško zgodba končana.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo