Evropska unija - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Evropska unija - Arhiv
Tusk ostaja pri sanjah, da brexita ne bo Predsednik Evropskega sveta Donald Tusk dopušča možnost, da Velika Britanija ne bo izstopila iz EU-ja. "Unija je bila zgrajena na sanjah, ki so se zdele nedosegljive," je dejal o tej možnosti.
Merklova: Nemčija je odprta za zamisel o gospodarski vladi območja evra Nemška kanclerka Angela Merkel je pripravljena razmisliti o reformi območja evra, ki jo je predlagal novi francoski predsednik Emmanuel Macron.
Svet Evropske unije za leto dni podaljšal sankcije proti Rusiji Svet Evropske unije je še za leto dni podaljšal sankcije proti Rusiji zaradi priključitve ukrajinskega polotoka Krim leta 2014.
Začetek pogajanj o brexitu: najprej o organizaciji in prioritetah Začela so se pogajanja o izstopu Velike Britanije iz Unije. Na prvem sestanku je bil sklenjen dogovor o organizaciji in prioritetah.
"Grška logika je takšna: zakaj bi kaj delali, saj nam bodo dali denar" "Zmagovalke grške dolžniške krize so nemške in svetovne banke, ki so dobile oziroma dobivajo poplačana posojila. Zato so tudi pritiski, da se dolg Grčiji ne odpiše, tako močni," meni Boštjan Udovič.
Grčija bo prejela novo posojilo 8,5 milijarde evrov Mednarodni posojilodajalci so pripravljeni Grčiji odobriti posojilo v znesku 8,5 milijarde evrov, ki ga Atene nujno potrebujejo za plačilo svojih obveznosti do Evropske centralne banke.
Cene gostovanja v mobilnih omrežjih EU-ja so izenačene z domačimi Evropska uredba, ki odpravlja dodatne stroške uporabe prenosnega telefona v tujini, je začela veljati v vseh članicah EU-ja ter na Islandiji, Norveškem in v Liechtensteinu, ki prav tako veljajo za ...
Bruselj zaradi nesprejema beguncev sproža pravne postopke proti Poljski, Madžarski in Češki Bruselj bo proti Poljski, Madžarski in Češki zaradi nespoštovanja zavez pri premeščanju beguncev sprožil pravne postopke.
Glavni pogajalec EU-ja Londonu: "Lahko začnemo že jutri zjutraj" Glavni pogajalec EU-ja za brexit Michel Barnier je Veliko Britanijo opozoril, naj ne "izgublja časa", pogajalec Evropskega parlamenta Guy Verhofstadt pa od britanske premierke Therese May zahteva ...
Kurz predlaga popolno zaprtje sredozemske begunske poti Avstrijski zunanji minister Sebastian Kurz se je po vzoru popolne zapore balkanske begunske poti zavzel tudi za popolno zaprtje poti čez Sredozemsko morje.
V novi britanski vladi na ključnih položajih isti ljudje Britanska premierka Theresa May je po četrtkovih volitvah dokončala sestavljanje nove vladne ekipe, v kateri je na ključnih položajih ohranila iste ljudi. Tudi strategija glede brexita ostaja ista.
Potniki iz tretjih držav bodo osebne podatke posredovali prek spletnega obrazca Notranji ministri Evropske unije so v Luksemburgu dosegli načelni dogovor o novem evropskem sistemu preverjanja potnikov iz tretjih držav, ki za vstop v Unijo ne potrebujejo vizumov.
Juncker o evropski vojski: "Nimamo druge izbire, kot da branimo svoje interese" Članice Evropske unije morajo napredovati v medsebojnem vojaškem sodelovanju, saj se ne morejo zanašati na obrambo ZDA, meni predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker.
EU: Državne meje ne bodo več omejevale digitalnih vsebin Evropska unija še naprej uresničuje idejo o enotnem digitalnemu trgu. Po izenačenju cen domačih in gostujočih mobilnih storitev bodo prenosljive tudi digitalne vsebine.
EU vse bolj povezan tudi pri vojski – dobil je vojaško poveljstvo Članice EU-ja so le vzpostavile novo vojaško poveljstvo, ki bo koordiniralo evropske neizvršne vojaške misije EU-ja in ki ga je doslej zavirala Velika Britanija. Novo poveljstvo bo imelo sedež v ...
ECB na zasedanju v Talinu brez novih ukrepov Svet Evropske centralne banke (ECB) na seji v Talinu v skladu s pričakovanji ni sprejemal novih ukrepov.
"Prošnje za azil morajo reševati države, v katerih so bile prošnje vložene" Generalna pravobranilka Sodišča EU-ja Eleanor Sharpston meni, da so za obravnavo prošenj za azil iz leta 2015 odgovorne članice EU-ja, v katerih so bile prošnje najprej vložene.
"Od dne, ko je Apple postal večji od Exxona, nam mora biti jasna vrednost naših podatkov" Nova uredba o varovanju osebnih podatkov, veljati bo začela prihodnje leto, skuša državljanom EU-ja omogočiti nadzor nad njihovimi osebnimi podatki kot tudi dvigniti raven varstva osebnih podatkov ...
Evropska komisija opozarja Češko na dolžnost sprejemanja beguncev Evropska komisija je Češko opozorila na moralno, politično in pravno dolžnost, da članicam EU-ja z zunanjo mejo pomaga pri spopadanju z begunsko krizo.
Brexit že zahteval prvo žrtev: beg možganov Več kot 1.300 akademikov iz Evropske unije je v zadnjem letu zapustilo britanske univerze, zaradi česar na Otoku že govorijo o begu možganov, ki ga je sprožil prihajajoči brexit.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo