Evropska unija - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Evropska unija - Arhiv
EU želi prisiliti tehnološke gigante v brisanje objav s "teroristično vsebino" Bruselj želi v prihodnje prisiliti tehnološka podjetja, kot sta Facebook in Twitter, da identificirajo in izbrišejo objave s teroristično propagando, drugače bodo morala plačati kazen.
Po osmih letih Grčija končuje program pomoči in se postavlja na noge Za Grčijo, najšibkejši člen območja evra, ki je bila v preteklih osmih letih pogosto na robu bankrota in izstopa iz območja skupne evropske valute, je danes zgodovinski dan.
Slovenski ribiči dobili prve pozive k sodniku v Umagu Slovenski ribiči so približno pol leta po prvih hrvaških plačilnih nalogih zaradi ribolova v slovenskem delu Piranskega zaliva dobili tudi prva vabila k sodniku za prekrške v hrvaškem Umagu.
Poljski predsednik zavrnil spremembo zakona o evropskih volitvah Poljski predsednik Andrzej Duda je dal veto na spremembo poljskega zakona o volitvah v Evropski parlament, ki bi zvišala volilni prag in onemogočila izvolitev predstavnikov manjših strank.
Pet članic EU-ja bo sprejelo 141 prebežnikov na krovu Aquariusa Pet članic EU-ja se je v torek dogovorilo, da bodo sprejele 141 prebežnikov na krovu reševalne ladje Aquarius, zaradi česar je Malta sporočila, da bo ladji dovolila vplutje v njeno pristanišče.
EU v Gazi zgradil fotovoltaično solarno polje, potrebno zaradi izraelske zapore EU je dokončal gradnjo največjega fotovoltaičnega solarnega polja v Gazi, ki bo zagotavljalo električno energijo za obrat, ki razsoljuje vodo za 75.000 prebivalcev južne Gaze in ki ga je prav tako ...
Italija bo za razvoj Afrike namenila milijardo evrov "Zapreti zunanje meje Evropske unije ni dovolj. Afriškim državam moramo ponuditi možnost za delovna mesta," je dejal italijanski notranji minister Matteo Salvini in napovedal, da bo Italija za ...
Belgija bo novinarjem za poročanje o vrhu EU-ja zaračunala 50 evrov takse V Bruslju razburja odločitev Belgije, da bodo morali mediji za varnostno preverjanje novinarjev ob akreditacijah za zasedanja evropskih voditeljev plačati 50 evrov na semester.
Zaposlenost v EU-ju na najvišji ravni do zdaj, a neenakosti med državami ostajajo Evropska fundacija za izboljšanje življenjskih in delovnih razmer (Eurofound) ugotavlja, da je zaposlenost v EU-ju na najvišji ravni do zdaj, vendar države EU-ja različno občutijo to rast.
Šefic napoveduje ukrepe, "ki ne bodo lahki", če Hrvaška ne bo zaščitila meje EU-ja Število ujetih prebežnikov na slovensko-hrvaški meji kaže na to, da sosednja Hrvaška ni sposobna zadovoljivo zaščititi svojih meja, ki so tudi zunanje meje Evropske unije.
Evropske volitve prek spleta? Ne prihodnje leto, morda pa leta 2024. Evropska unija skuša tudi z reformo evropske volilne zakonodaje povečati volilno udeležbo na volitvah v evropski parlament. Med drugim tudi z možnostjo volitev prek spleta.
Trump opustil grožnje s carinami za evropsko avtomobilsko industrijo Ameriški predsednik Donald Trump in predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker sta se dogovorila o umiritvi trgovinskih napetosti med ZDA in EU-jem.
Sodišče EU-ja: Države članice lahko zavrnejo nalog za prijetje Sodišče EU-ja v Luksemburgu je presodilo, da lahko države članice zavrnejo evropski nalog za priprtje in izročitev, če obstaja nevarnost kršitve temeljne pravice do neodvisnega sojenja.
Juncker pri Trumpu: "EU in ZDA so zavezniki, ne sovražniki" Ameriški predsednik Donald Trump je predsednika Evropske komisije Jeana-Clauda Junckerja sprejel z besedami, da si želi obojestransko koristne trgovine med ZDA in EU-jem.
EU bi za vsakega sprejetega izkrcanega prebežnika plačala 6.000 evrov Evropska komisija bi članicam Evropske unije plačala 6.000 evrov za vsakega prebežnika, rešenega na morju, ki bi ga država sprejela.
Francoski minister: "Ameriška trgovinska politika temelji na zakonu džungle" Francoski finančni minister Bruno Le Maire je ob robu srečanja ministrov skupine G-20 v Buenos Airesu posvaril, da je "trgovinska vojna postala resničnost", enostranske ameriške carine na evropsko ...
Evropska komisija proti Madžarski vložila tožbo zaradi azilne zakonodaje Evropska komisija je proti Madžarski začela postopek pred Sodiščem EU-ja zaradi neskladnosti državne zakonodaje z evropsko na področju azila in vračanja prebežnikov.
Bruselj nadaljuje postopek proti Sloveniji zaradi kršenja nedotakljivosti arhivov ECB-ja Evropska komisija nadaljuje postopek proti Sloveniji zaradi zaplembe informacij Evropske centralne banke (ECB) v okviru kriminalistične preiskave v Banki Slovenije julija 2016.
Italija predlaga krizni odbor EU-ja za porazdelitev prebežnikov Italijanski premier Giuseppe Conte je v pismu Evropski uniji predlagal oblikovanje kriznega odbora, ki bi skrbel za porazdelitev prebežnikov, prispelih v Evropo po morju, med državami EU-ja.
Juncker zanikal, da bi bil pred tednom dni opit: Zahtevam spoštovanje! Potem ko so se pretekli teden po slovesnosti ob robu vrha zveze Nato pojavili posnetki, zaradi katerih so se razširili namigi, da je bil predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker opit, so to ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izbor
Kazalo