Evropska unija - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Evropska unija - Arhiv
Theresa May naj ne bi v Bruslju ponudila ničesar bistveno novega Evropska unija je pripravljena za eno leto podaljšati prehodno obdobje po brexitu, ki je zdaj določeno pri 21 mesecih, so pred vrhom EU-ja v Bruslju nakazali diplomatski viri.
Eurobarometer: Dve tretjini Slovencev bi znova izglasovalo članstvo v EU Med Evropejci vse od odločitve Britancev, da izstopijo iz povezave, narašča podpora Evropski uniji. Tudi Slovenci članstvo v Uniji v večini priznavajo kot koristno.
Barnier meni, da za dogovor o brexitu potrebujejo več časa Glavni pogajalec EU-ja o brexitu Michel Barnier je ocenil, da Unija in Velika Britanija za dogovor o urejenem brexitu potrebujeta več časa.
EU: Revščina ali socialna izključenost ogrožata 113 milijonov ljudi Po podatkih evropskega statističnega urada Eurostat v EU-ju revščina ali socialna izključenost ogrožata 113 milijonov ljudi. V Sloveniji je zaradi tega ogroženih 345.000 ljudi.
Časa za urejen brexit naj bi bilo dovolj, menijo v Londonu in EU-ju Britanski zunanji minister Jeremy Hunt in več zunanjih ministrov članic EU-ja je presodilo, da je še čas za dogovor o urejenem izstopu Britanije iz Unije, čeprav nepričakovano srečanje britanskega ...
"Država še vedno preživetje razume, da je nekdo sit in plača položnice" Združeni narodi pred svetovnim dnevom boja proti revščini opozarjajo, da državne politike za reševanje revščine niso dovolj, saj same ne morejo ustvariti socialne vključenosti, ki je ključna.
Od Bistriškega gradu do Črnega jezera po novi učni in interaktivni Bistriški poti Slovenjebistriška občina je uresničila dragoceno turistično ponudbo z denarjem iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Juncker bi Orbana izključil iz Evropske ljudske stranke Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker meni, da v Evropski ljudski stranki (EPP) za madžarskega premierja Viktorja Orbana ni več prostora.
Kickl: Nadzor meje s Slovenijo zagotavlja varnost Avstrijcev Avstrijski notranji minister Herbert Kickl je na vrhu notranjih in pravosodnih ministrov v Luksemburgu znova zavrnil slovenske kritike zaradi podaljševanja nadzora na meji.
Merklova ponudila pomoč pri reševanju vprašanja meje med Slovenijo in Hrvaško Premier Marjan Šarec je na prvem delovnem obisku v Berlinu, kjer ga je z vojaškimi častmi sprejela nemška kanclerka Angela Merkel.
Avstrija želi ohraniti suverenost: zadržki do dogovora ZN-a o priseljevanju Avstrija je izrazila zadržanost do dogovora ZN-a o priseljevanju, katerega cilj je izboljšati položaj migrantov in beguncev, kancler Sebastian Kurz se bo zato posvetoval z do dogovora kritičnimi ...
Juncker Šarcu: Slovenija pomembna, odgovorna in zanesljiva partnerica Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je v Bruslju pozdravil "prispevek Slovenije kot pomembne, odgovorne in zanesljive partnerice za prihodnost Evrope", so po srečanju s premierjem ...
LMŠ želi biti del evropske liberalne družine Lista Marjana Šarca (LMŠ) je Zavezništvu evropskih liberalcev in demokratov (ALDE) poslala pristopno dokumentacijo za članstvo v tej evropski stranki, je povedal generalni sekretar stranke Branko ...
Slovenija razočarana nad predlogom okoljskih ministrov glede zmanjševanja izpustov CO2 Okoljski ministri EU-ja so dosegli kompromis o cilju za 35-odstotno znižanje izpustov pri novih avtomobilih do leta 2030.
Igrišče za gledališče odpira pot večplastnemu razmišljanju o svetu Sodobna umetnost je prevečkrat nerazumljena in v populistični maniri označena kot nepomembna in zgrešena.
Evropski parlament za zmanjšanje izpustov ogljikovega dioksida za 40 odstotkov Evropski parlament je sprejel predlog zakona, ki predvideva 40-odstotno zmanjšanje izpustov ogljikovega dioksida pri avtomobilih do leta 2030.
Madžarska vlada za kampanjo proti Evropskemu parlamentu namenila milijone evrov Madžarska vlada je za kampanjo, s katero je želela izničiti poročilo evropske poslanke Judith Sargentini o madžarskih kršitvah, ki ga je sprejel Evropski parlament, namenila več milijonov evrov.
EU z Albanijo podpisal sporazum o sodelovanju pri upravljanju meja Evropska unija je z Albanijo podpisala sporazum o sodelovanju pri upravljanju meja. Frontex bo po predhodnem dogovoru s Tirano lahko izvajal operacije tudi na albanskem ozemlju.
Tusk oster do žaljivih britanskih opazk o EU-ju Predsednik Evropskega sveta Donald Tusk je ostro kritiziral, po njegovih besedah, čustvene in žaljive izjave britanskih ministrov o Evropski uniji, britansko premierko Thereso May pa pozval, naj se, ...
Elektronske knjige in časopisi bodo lahko obdavčeni z nižjo stopnjo DDV-ja V Bruslju je bil sprejet dogovor o izenačitvi davčne obravnave tiskanih in elektronskih knjig ter časopisov.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izbor
Kazalo