Evropska unija - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Evropska unija - Arhiv
Junckerju je slovensko vino zelo všeč, a o njem ne misli razpravljati Predsednik Evropske komisije je v pogovoru z novinarji dejal, da njegov prihajajoči obisk Slovenije ni namenjen razpravam o teranu, temveč namerava razpravljati o evropskih vprašanjih.
Norvežani želijo biti vključeni v "ločitvene" pogovore Londona in Bruslja Norveška želi imeti možnost, da se vključi v pogovore med Veliko Britanijo in Evropsko unijo o novem odnosu med njima.
Posojilodajalci od Grčije spet zahtevajo korenite reforme Vodja evrske skupine Jeroen Dijsselbloem je po zasedanju finančnih ministrov v Bruslju povedal, da se bodo institucije, ki se "ukvarjajo" z visoko zadolženo Grčijo, kmalu vrnile v Atene.
Pence v Bruslju: EU in ZDA se zavzemajo za enake vrednote in cilje Ameriški podpredsednik Mike Pence je ob obisku evropskih ustanov v Bruslju potrdil zavezanost ZDA partnerstvu z Evropo.
Poziv k "primernemu plačilu" za delo od doma Organa ZN-a in EU-ja za delo sta vlade posameznih držav pozvala, naj podjetja prisilijo v primerno plačilo za delo od doma zunaj rednega delovnega časa.
"Evropska komisija zaščito geografskih označb jemlje zelo resno in slovensko vino teran je ena od teh označb" Opozorilo Hrvaški, da je treba zagotoviti popolno spoštovanje veljavne zaščite slovenskega terana, ne pomeni, da bo komisija proti Hrvaški sprožila pravni postopek zaradi terana, niti tega postopka ...
Bruselj poziva Hrvaško, naj spoštuje zaščito terana Evropska komisija je hrvaške organe opozorila, da je treba kljub postopkom za pripravo delegiranega akta za podelitev izjeme Hrvaški zagotoviti popolno spoštovanje trenutne zaščitene označbe porekla ...
Poslanci potrdili: V boj proti terorizmu s skupno evropsko zakonodajo Evropski parlament je potrdil novo protiteroristično zakonodajo, ki med drugim kriminalizira priprave na teroristične napade, spodbujanje k terorizmu in krepi izmenjavo podatkov ter sodelovanje ...
Trudeau: Učinkovit glas Evrope ne le zaželen, ampak nujen Ves svet ima koristi od močne Evropske unije, meni kanadski premier Justin Trudeau in dodaja, da morata EU in Kanada skupaj prevzeti vodilno gospodarsko vlogo na svetu.
Sloveniji še dva opomina iz Bruslja Evropska komisija je Sloveniji in še nekaterim drugim članicam poslala dva opomina, in sicer zaradi prenosa direktive o napotitvi delavcev in direktive o obveznih revizijah. Iz komisije so ...
V Evropskem parlamentu glasovali za Ceto Evropski parlament (EP) je na plenarnem zasedanju v Strasbourgu potrdil celovit gospodarski in trgovinski sporazum med Evropsko unijo in Kanado (Ceta).
S kom in pod kakšnimi pogoji želimo trgovati? Evropska unija vstopa v različna pogajanja o sklenitvi trgovinskih sporazumov z željo po krepitvi notranje ekonomije in ustvarjanju novih delovnih mest.
Sedem držav EU-ja z več kot tisoč evri "minimalca", 10 držav pod 500 Januarska minimalna plača je v 10 od 22 držav EU- -ja znašala pod 500 evri, v sedmih pa presegala tisočaka.
Juncker dvomi o enotnosti in povezanosti EU-ja po brexitu Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je napovedal, da se ne bo potegoval za nov mandat na čelu komisije, ko se mu bo leta 2019 iztekel prvi mandat.
Neurja v Španiji povzročila dvig cen zelenjave v Evropi Jugovzhod Španije so to zimo prizadela huda neurja in ga pobelila s snegom, kar je vidno oklestilo evropsko preskrbo s sadjem in zelenjavo. Cene naraščajo, kar opažajo tudi slovenski trgovci.
Evropa brez hitrosti Razprava o Evropski uniji več hitrosti se znova vrača v ospredje.
Dijsselbloem: Zgodbe o grški krizi so močno pretirane Vodja evroskupine Jeroen Dijsselbloem je dejal, da so novi strahovi v povezavi z grškim dolgom pretirani. Dodal pa je, da je Grčijo "sem in tja treba dregniti".
Mogherinijeva v Washingtonu krepi odnose EU-ZDA Visoka zunanjepolitična predstavnica EU-ja Federica Mogherini se je ob obisku ZDA najprej srečala z ameriškim državnim sekretarjem Rexom Tillersonom.
Ste doma naročeni na spletne vsebine? Vaše bodo tudi na potovanjih po Evropi. Evropejcem bo kmalu omogočeno, da bodo lahko med potovanjem po EU-ju uporabljali svoje spletne naročnine na storitve za predvajanje filmov, športnih dogodkov, e-knjig, videoiger ali glasbe.
Britanski parlament dal zeleno luč za začetek brexita Spodnji dom britanskega parlamenta je v drugem in s tem zadnjem branju sprejel zakon, ki bo premierki Theresi May omogočil začetek postopka za izstop Velike Britanije iz Evropske unije.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo