Evropska unija - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Evropska unija - Arhiv
Moč feromonov: "Seksi rastline" v boju proti škodljivcem Konzorcij znanstvenikov iz Španije, Velike Britanije, Nemčije in Slovenije se je podal v razvoj biotehnološke proizvodnje feromonov.
Tri zahteve za evropske državljane, ki želijo po brexitu ostati v Veliki Britaniji D ržavljani Evropske unije, ki želijo po brexitu ostati v Veliki Britaniji, bodo morali potrditi veljavnost osebnih dokumentov, predložiti kazensko evidenco in sporočiti, ali imajo na Otoku stalno ...
Albanija: Centri za prebežnike v zameno za hitrejše približevanje EU-ju? Albanija naj bi bila pripravljena odpreti sprejemne centre za prebežnike, ki želijo znotraj Evropske unije zaprositi za azil.
Cipras po koncu dolžniške krize: "Grčija obrača nov list" Grčija po osmih letih zapušča "evropski program pomoči". Premier Aleksis Cipras je sporočil, da država obrača nov list, in opozarja, da morajo ostati na poti reform.
Bruselj uvedel carine na ameriške izdelke. ZDA grozijo s carinami na avtomobile. Carine EU-ja na ameriške izdelke v skupni vrednosti 2,8 milijarde evrov so stopile v veljavo. Ameriški predsednik Donald Trump je nato zagrozil s carinami na avtomobile.
Višegrajske skupine zaradi kvot ne bo na srečanju. Centri za prebežnike zunaj EU-ja? Države višegrajske skupine, Poljska, Češka, Madžarska in Slovaška, bodo bojkotirale mali vrh Evropske unije o migracijah, ki so ga označile za nesprejemljivega.
Devet članic EU-ja vzpostavlja sile za hiter odziv na kibernetske napade Devet članic Evropske unije se je odločilo za oblikovanje hitroodzivnih sil na kibernetske napade.
Nemčija na račun grške krize zaslužila 2,9 milijarde evrov Finančni ministri z evrskega območja bodo odločali o zadnjem svežnju denarne "pomoči" Grčiji, na račun katere je Nemčija zaslužila 2,9 milijarde evrov.
Mayeva uspešno prestala novo preizkušnjo glede brexita Britanska premierka Theresa May je uspešno prestala novo preizkušnjo v poslanski zbornici parlamenta glede zakona o brexitu.
Kurz svari pred novo zaostritvijo nadzora na notranjih mejah Avstrijski kancler Sebastian Kurz je posvaril, da bodo odločitve Nemčije glede prebežniške politike vplivale tudi na odločitve drugih držav.
EU s petkom uvaja carine na ameriške izdelke, med njimi koruzo in kavbojke Evropska unija bo s petkom uvedla sredi meseca sprejet ukrep o uvedbi višjih carin na ameriško blago v vrednosti 2,8 milijarde evrov.
Juncker za nedeljo sklical mini vrh o migracijah in azilu Nemčija, Francija, Italija in Avstrija naj bi se v nedeljo udeležile neformalnega vrha o migracijah in azilu, ki ga je danes sklical predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker.
Slovenska politika ni enotna glede tožbe proti Hrvaški Slovenske parlamentarne stranke imajo različna mnenja o vložitvi tožbe proti Hrvaški na Sodišče Evropske unije. Del stroke poziva, naj jo vključijo v pripravo besedila.
Merklova in Macron za skupno evropsko omejitev migracij Nemška kanclerka Angela Merkel in francoski predsednik Emmanuel Macron sta podprla sodelovanje s članicami, v katere prihaja največ prebežnikov, in se zavzela za gradnjo centrov v afriških državah.
Plenković: Evropska komisija je v primeru arbitraže ravnala pravilno " Nevmešavanje v ta spor je bilo najboljše, kar je Evropska komisija lahko storila, " je dejal hrvaški premier Andrej Plenković in napovedal nove pogovore s slovensko stranjo.
Sodišče: Zavrnjeni prosilci za azil lahko v državi ostanejo do konca odločitve o pritožbi Prebežnikom, ki so jim zavrnili prošnjo za mednarodno zaščito v kateri izmed članic Evropske unije, lahko v tej državi ostanejo, dokler sodišče ne odloči o njihovi pritožbi, če se odločijo za to ...
Bruselj svari Balkan: Preprečevanje nezakonitih migracij nujno za zaščito brezvizumskega privilegija Sodelovanje držav na Zahodnem Balkanu pri preprečevanju nezakonitih migracij je nujno za zaščito privilegija brezvizumske ureditve za vstop njihovih državljanov v Unijo, je opozoril evropski komisar ...
Seehofer dal Merklovi še dva tedna časa za rešitev "migrantskega vprašanja" Nemški notranji minister Horst Seehofer je za zdaj nekoliko popustil pri zahtevi, da bi morala Nemčija na svojih mejah zavračati vse prebežnike, ki so jih registrirali že v drugih državah Evropske ...
Bruselj podaljšal sankcije proti Rusiji Evropska unija je še za eno leto podaljšala sankcije proti Rusiji. Te je uvedla po tem, ko si je Rusija, z voljo tamkajšnjih prebivalcev, priključila ukrajinski polotok Krim.
Med vrhunskimi dosežki in zahtevo po konkurenčnosti: evropska kultura po letu 2020 Pred državami članicami EU-ja je predlog novega programa Ustvarjalna Evropa , torej programa za kulturne in ustvarjalne sektorje za obdobje med letoma 2021 in 2027, ki ga je Evropska komisija ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izbor
Kazalo