Evropska unija - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Evropska unija - Arhiv
Rok Evropske komisije se je iztekel, Poljska vztraja pri pravosodni reformi Poljska ne bo spreminjala svoje pravosodne reforme in zavrača kritiko Evropske komisije, je pa pripravljena oceniti učinek sprememb skupaj z Brusljem, je v odgovoru Evropski komisiji sporočila ...
Hrvaška zunanja ministrica: Meja ni predmet evropskega pravnega reda Slovenija nima podlage za tožbo proti Hrvaški na Sodišču Evropske unije, je že znano stališče Hrvaške v Bruslju ponovila hrvaška zunanja ministrica Marija Pejčinović Burić.
Prehodno obdobje po brexitu bo trajalo do decembra 2020 Evropska unija in Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske sta še korak bliže njegovemu "urejenemu" izstopu iz Unije oziroma t. i.
Nemški notranji minister predlagal podaljšanje nadzora na mejah za nedoločen čas Novi nemški notranji minister Horst Seehofer je napovedal razširitev in podaljšanje nadzora na nemških mejah za nedoločen čas. To bi pomenilo, da bi Nemčija dejansko suspendirala schengenski sistem.
"Interes delodajalcev za usposabljanje ranljivih skupin brezposelnih majhen'' Zavod RS Slovenije že nekaj let izvaja usposabljanje najbolj ranljivih skupin brezposelnih na konkretnih delovnih mestih.
Francija in Nemčija naj bi do junija predlagali načrt za prenovo EU-ja Ob obisku nemške kanclerke Angele Merkel v Parizu je francoski predsednik Emmanuel Macron dejal, bosta obe državi do junija oblikovali jasen in ambiciozen načrt za prenovo EU-ja.
Slovenija pismo o tožbi proti Hrvaški predala Evropski komisiji Slovenija je Evropski komisiji izročila pismo v zvezi s tožbo proti Hrvaški zaradi nespoštovanja arbitražne odločbe o meji.
Juncker pozorno spremlja dogajanje v Sloveniji, Tusk brez komentarja Po odstopu premierja Mira Cerarja so iz Evropske komisije sporočili, da predsednik Jean-Claude Juncker pozorno spremlja dogodke v Sloveniji in je v stiku z njenim političnim vodstvom.
Bruselj: Nesodelovanju pri vračanju prebežnikov sledi strožja vizumska obravnava Evropska komisija je predlagala reformo vizumske politike EU-ja, ki predvideva strožjo obravnavo vizumov za potnike iz tretjih držav, ki ne bi zadovoljivo sodelovale pri ponovnem sprejemanju ...
EU nad davčne nečednosti v mednarodnih poslih Evropska unija je naredila korak naprej v boju proti davčnemu izogibanju in utajevanju ter nepoštenim davčnim praksam, saj so finančni ministri EU-ja potrdili strožja pravila za davčne svetovalce in ...
Afera Selmayr: sporno napredovanje vodje Junckerjevega kabineta Številni evropski poslanci so na nogah zaradi bliskovitega napredovanja Martina Selmayrja, vodje kabineta predsednika Evropske komisije Jean-Clauda Junckerja, ki so ga s političnega položaja ...
"Evrske" finančne ministre skrbi morebitna trgovinska vojna z ZDA Finančni ministri evrske skupine so na zasedanju v Bruslju izrazili zaskrbljenost zaradi možnosti trgovinske vojne z ZDA in poudarili, da je treba vprašanje proizvodnje jekla in aluminija reševati v ...
Ne lažne novice, ampak dezinformacije, pravijo strokovnjaki Evropski strokovnjaki za medije in družbena omrežja menijo, da je namesto izraza lažne novice ustrezneje uporabljati dezinformacije.
Plenković (morda) v boj za predsednika Evropske komisije Hrvaški premier Andrej Plenković naj bi se v prihodnjih mesecih odločil, ali se bo vključil v tekmo za kandidata oziroma t. i.
EU in Japonska pozivata ZDA, naj ju izvzamejo iz carin Zahtevi Evropske unije in Japonske, da ju ZDA izvzamejo iz uvoznih carin, neodgovorjena vprašanja glede postopka za izvzetje ter dogovor o nadaljnjem sodelovanju pri odpravljanju nepoštenih praks na ...
Z evropskim denarjem do psihoterapije prek spleta Ste že slišali za spletno mesto za spletne psihoterapevtske storitve, ki povezuje uporabnike in psihoterapevte?
Avstrija za novo podaljšanje nadzora na meji Avstrijski notranji minister Herbert Kickl se je ob ministrskem zasedanju v Bruslju zavzel za podaljšanje nadzora na notranjih šengenskih mejah tudi po maju, ko bo potekel zdajšnji ukrep.
Tusk: Evropska unija ne želi zidu z Veliko Britanijo, a brez trenj ne bo šlo Predsednik Evropskega sveta Donald Tusk je dejal, da Evropska unija namerava odnose z Združenim kraljestvom Velike Britanije in Severne Irske po brexitu urediti s prostotrgovinskim sporazumom, ki bi ...
Plačna razlika med Slovenkami in Slovenci se povečuje Člani Evropske komisije opozarjajo, da je pot do popolnoma enakopravne obravnave med spoloma v praksi še dolga.
Poročilo EK-ja: Malo politične volje za izboljšanje položaja v finančnem sektorju Evropska komisija v poročilu o finančnem in gospodarskem položaju v Sloveniji ugotavlja, da v Sloveniji država še vedno nadzoruje bistven delež finančnega sektorja, vseeno pa je Slovenija po mnenju ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izbor
Kazalo