Evropska unija - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Evropska unija - Arhiv
Bruselj prižgal zeleno luč začetku druge faze pogajanj o brexitu Voditelji 27 držav članic Evropske unije - brez britanske premierke Therese May so potrdili prehod v drugo fazo pogajanj o brexitu, ki vključuje pogajanja o prehodnem obdobju, ki naj bi se začelo ...
EU bo še za pol leta podaljšal sankcije proti Rusiji, strinjanja glede begunskih kvot ni Voditelji članic EU-ja so pričakovano podprli še šestmesečno podaljšanje gospodarskih sankcij proti Rusiji in oznanili korak k obrambni uniji.
Svet Evropske centralne banka: Ključna obrestna mera nespremenjena Svet Evropske centralne banke (ECB) na zadnji letošnji seji po pričakovanjih ni sprejel odmevnejših odločitev.
Različni občutki evropskih poslancev glede posredovanja Bruslja pri arbitraži Slovenski evroposlanci imajo različna pričakovanja glede posredovanja Evropske komisije (EK) za uveljavitev arbitražne odločbe.
Nagrada saharov v roke venezuelski opoziciji: "Ne bomo se nehali boriti!" Predsednik venezuelske ljudske skupščine Julio Borges je v Evropskem parlamentu v imenu venezuelske demokratične opozicije prejel nagrado saharov za svobodo misli.
Propadel poskus prepovedi kebaba s fosfati v EU-ju V Evropskem parlamentu v Strasbourgu je propadel poskus zavrnitve predloga Evropske komisije o dovoljenju za uporabo fosfatov v zamrznjenih mesnih nabodalih za vertikalno pečenje (kebabih).
AI: Evropski voditelji sokrivi mučenja prebežnikov v Libiji Organizacija za človekove pravice Amnesty International (AI) je vlade evropskih držav obtožila, da so sokrive mučenja in zlorab več deset tisoč beguncev in migrantov, ki jih libijske oblasti ...
Evropska unija vzpostavila "Trnuljčico Lizbonske pogodbe" Petindvajset držav članic EU-ja je v ponedeljek v Bruslju uradno vzpostavilo novo stalno obrambno sodelovanje (t. i. Pesco ), ki je prvi korak k oblikovanju Evropske obrambne unije.
Na Hrvaškem ne vidijo podlage za tožbo Slovenije glede arbitraže Predsednik odbora hrvaškega sabora za zunanjo politiko Miro Kovač pravi, da ne vidi podlage za napovedano tožbo Slovenije proti Hrvaški zaradi zavračanja izvajanja arbitražne sodbe o meji med ...
Članice EU-ja skoraj tretjino BDP-ja namenjajo za socialno varnost Članice EU-ja namenjajo v povprečju za socialno varnost skoraj tretjino svojega bruto domačega proizvoda (BDP). V Sloveniji se je ta delež rahlo zmanjšal.
Brexit za vsako ceno Včerajšnji dogovor glede brexita še zdaleč ne pomeni rešitve.
Mariborske lutke že sedem let na krilih evropskega denarja Dobrih sedem let mineva od obnove in začetka uporabe prenovljenega kompleksa minoritskega samostana v Mariboru za potrebe Lutkovnega gledališča Maribor.
Juncker po pogajanjih z Mayevo: "Naredili smo preboj, ki smo ga potrebovali." Britanska premierka Theresa May in predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker sta vendarle našla skupni jezik glede pogojev za dogovor o brexitu.
V Bruslju se je v podporo Puigdemontu zbralo 45.000 ljudi V Bruslju se je na shodu v podporo odstavljenemu katalonskemu voditelju Carlesu Puigdemontu zbralo okoli 45.000 ljudi. Protestniki pozivajo EU, naj podpre katalonska prizadevanja za neodvisnost.
Timmermans za dialog, Janša na pogovor s Plenkovićem Podpredsednik Evropske komisije Frans Timmermans upa, da bosta Slovenija in Hrvaška spor o meji rešili v konstruktivnem dialogu, sam pa je pripravljen pri tem pomagati.
Poljska, Madžarska in Češka zaradi nesolidarnosti do beguncev pred Sodišče EU-ja Evropska komisija je odločila, da primer nesodelovanja Poljske, Madžarske in Češke pri preseljevanju prebežnikov iz Italije in Grčije v druge članice EU-ja napoti na Sodišče Evropske unije.
Bruselj napoveduje tožbo proti Sloveniji in ji grozi s kaznijo Evropska komisija bo proti Sloveniji sprožila postopek na Sodišču EU-ja, ker je ni obvestila o polnem prenosu nove evropske direktive o podeljevanju koncesijskih pogodb iz 2014 v nacionalni pravni ...
EU potrdil prvi evropski črni seznam davčnih oaz, vendar ukrepov še ni sprejel Finančni ministri Evropske unije so v Bruslju v okviru boja proti izogibanju davkom potrdili prvi evropski črni seznam davčnih oaz, na katerem je sedemnajst držav oziroma sodnih oblasti, ki ne ...
Novi šef evroskupine "finančni Ronaldo" Mario Centeno Finančni ministri držav članic evroobmočja so za svojega novega predsednika izbrali Portugalca Maria Centena, ki bo na položaju sredi januarja zamenjal Nizozemca Jeroena Dijsselbloma.
Juncker in Mayeva sta se trdo pogajala, a preboja nista dosegla Predsednik Evropske komisije Jean Claude Juncker in britanska premierka Theresa May sta na skupni novinarski konferenci v Bruslju dejala, da pri pogajanjih o t. i. brexitu še ni zadostnega napredka.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo