Evropska unija - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Evropska unija - Arhiv
Sodelovanje uveljavljenih kulturnikov in ranljivih skupin - spodbujajo kreativnost in spreminjajo življenja Projekt Vključujemo in aktiviramo povezuje dva pola slovenske družbe – ranljivim skupinam približa slovenska leposlovna in umetniška dela ter spodbuja kreativno izražanje, ki morda pri njih še ni ...
Britanci po brexitu: 7 evrov za prepustnico za potovanje po EU-ju Britanci, ki bodo želeli po uveljavitvi brexita potovati po državah EU-ja, bodo morali plačati triletno prepustnico, za katero bodo odšteli sedem evrov.
#MMCdebata: "Jasno, da mora biti premikanje migrantov urejeno." "Če deklaracija ni zavezujoča, kot trdijo, kakšen smisel jo ima potem sploh podpisovat oz. obravnavat na državni ravni?"
Voditelji nič bliže dogovoru o begunskih kvotah Voditelji članic Evropske unije po pričakovanjih niso dosegli preboja glede spornih obveznih begunskih kvot, kar zavira sprejetje reforme evropskega azilnega sistema.
Voditelji EU-ja: Sporazum o brexitu ni več stvar pogajanj Voditelji Evropske unije so britanski premierki Theresi May jasno sporočili, da dogovor o brexitu "ni več na voljo za nova pogajanja", obljubili pa so ji, da se bodo poskušali izogniti uporabi spornega varovala za preprečitev trde meje na irskem otoku.
EU sprejel polletno podaljšanje gospodarskih sankcij proti Rusiji Voditelji članic EU-ja so na vrhu v Bruslju soglasno podprli še šestmesečno podaljšanje gospodarskih sankcij proti Rusiji, uvedenih leta 2014 zaradi nezakonite priključitve ukrajinskega polotoka Krim.
Britanski parlament bo o dogovoru o brexitu glasoval januarja Britanska premierka Theresa May je obljubila, da bo glasovanje o dogovoru o brexitu do 21. januarja, medtem pa se je znova odpravila na pogovore v Bruselj.
Evropski parlament potrdil prostotrgovinski dogovor med EU-jem in Japonsko Evropski parlament je v Strasbourgu potrdil sporazuma o prosti trgovini in strateškem partnerstvu med Evropsko unijo (EU) in Japonsko.
Brezplačni brezžični internet bo s sredstvi EU-ja vzpostavilo 89 občin Evropska komisija je objavila izid prvega poziva pobude WiFi4EU za brezplačni dostop do brezžičnega medmrežja na javnih mestih.
Theresa May na pogovorih z nekaterimi evropskimi voditelji. Bruselj naj bi bil že naveličan. Britanska premierka Theresa May je začela posvete z evropskimi kolegi, da bi dobila dodatna zagotovila glede sporazuma o izstopu Združenega kraljestva iz Evropske unije.
Cerar: Zahodni Balkan integrirati v EU, da ne bo strateško izgubljen Zunanji minister Miro Cerar je v Bruslju poudaril pomen zelo konkretnih dejanj EU-ja v odziv na pozitivne premike na Zahodnem Balkanu, saj naj bi bila ta regija v nasprotnem primeru za EU ...
Theresa May preložila glasovanje o dogovoru o brexitu Britanska premierka Theresa May se je odločila za preložitev parlamentarnega glasovanja o dogovoru o brexitu, ki je bilo napovedano za torek.
Evropski socialdemokrati za vodilnega kandidata potrdili Timmermansa Evropski socialdemokrati (PES) so nekdanjega nizozemskega zunanjega ministra Fransa Timmermansa potrdili za vodilnega kandidata za volitve v Evropski parlament maja prihodnje leto.
Peterle: Kramp-Karrenbauerjeva ima veliko odgovornost pred evropskimi volitvami Nemški krščanski demokrati (CDU) so za novo predsednico izvolili Annegret Kramp-Karrenbauer.
Evropska mejna straža razširja delovanje tudi zunaj sosed EU-ja Notranji ministri EU-ja so dosegli delni dogovor o reformi evropske mejne straže. Notranji minister Boštjan Poklukar je sporočil, da Slovenija pričakuje napotitev misij v države Zahodnega Balkana.
Brexit: britanski poslanci vse bolj kritični do vlade in njenega dogovora Poslanci v Veliki Britaniji vladi očitajo nespoštovanje parlamenta, ker mu ni v celoti predstavila pravnega mnenja o dogovoru z Evropsko unijo o brexitu.
Akcija preprečevanja pranja denarja: odkrili več kot 1.500 "denarnih mul" Organi pregona iz 30 evropskih držav, tudi Slovenije, so v sodelovanju z Europolom, Eurojustom in Zvezo evropskih bank med septembrom in novembrom izvedli obsežno akcijo preprečevanja pranja denarja.
Pahor v Grčiji: "Obe državi privrženki skupni evropski ideji" Predsednik Slovenije Borut Pahor se je na državniškem obisku Grčije sestal z grškim predsednikom Prokopisom Pavlopulosom in grškim premierjem Aleksisom Ciprasom.
Maratonska pogajanja prinesla okleščeno reformo evrskega območja Finančni ministri 27 članic EU-ja - brez Združenega kraljestva - so po osemnajstih urah pogajanj v Bruslju le dosegli dogovor o reformi evrskega območja, ki pa je glede na prvotne ambicije precej ...
Prometni ministri EU-ja dosegli dogovor o reformi cestnega prevoza Prometni ministri EU-ja so po štirinajsturnih pogajanjih dosegli dogovor o ključni reformi cestnega prevoza, ki naj bi zagotovila ravnotežje med ustreznimi delovnimi razmerami tovornjakarjev in ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izbor
Kazalo