Evropska unija
Boris Johnson
Čas se je iztekel. 54-letni Boris Johnson je bil na položaju od junija 2016. Johnson je bil tudi kot "prvi diplomat" velikokrat neposreden. Znan je (bil) po predrznih, celo žaljivih in vsekakor nediplomatskih izjavah in grimasah, s katerimi jih je pospremil. Foto: EPA
Theresa May
Bo britanska premierka Theresa May preživela vladno krizo, ki je nastala zaradi načina izvedbe brexita? Mayeva je v manj kot dnevu izgubila dva ministra, kar se je v VB zgodilo prvič po letu 1979. Iz njenega kabineta sporočajo, da se bo uprla vsakemu poskusu menjave na čelu vlade. Foto: EPA
Donald Tusk
Predsednik Evropskega sveta Donald Tusk je v odzivu izrazil obžalovanje, da ideja o brexitu ni odšla skupaj z Davisom in Johnsonom. "Zmeda zaradi brexita je največji problem v zgodovini odnosov med EU-jem in Združenim kraljestvom. Še vedno je daleč od rešitve, z gospodom Davisom ali brez njega ..." je Tusk komentiral na novinarski konferenci po vrhu EU-ja in Ukrajine. Foto: EPA
VIDEO
Johnson in Davis odstopil...

Dodaj v

Boris Johnson odstopil, novi zunanji minister Jeremy Hunt

Tusk: Politiki odhajajo, problemi, ki jih povzročijo, pa ostajajo
9. julij 2018 ob 16:16,
zadnji poseg: 10. julij 2018 ob 00:05
London - MMC RTV SLO, STA

Boris Johnson je odstopil z mesta zunanjega ministra Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske. Johnson je odšel zaradi nesoglasij znotraj vlade o brexitu, to je o načinu odhoda države iz Evropske unije. Njegovo mesto je zasedel dosedanji minister za zdravje Jeremy Hunt.

Johnson je odstopil le nekaj ur po tem, ko je odstopno izjavo podal minister za brexit David Davis, ki se ni strinjal z novimi pogajalskimi izhodišči, ki jih je v petek pripravila vlada premierke Therese May.

Johnson: Korakamo proti statusu kolonije EU-ja
Johnson je v odstopnem pismu Mayevi med drugim zapisal, da "sanje o brexitu umirajo" in da njen načrt predvideva nekakšen "polovičen brexit, kjer bi bilo veliko sektorjev britanske ekonomije še vedno vpetih v sistem EU-ja, pri čemer pa Velika Britanija ne bi imela več vpliva na ta sistem. Zato korakamo proti statusu kolonije". Johnson se s tem ne strinja. Kot je zapisal, je v petek spoznal, da ima v vladi premalo somišljenikov, zato je ugotovil, da mora oditi. Johnson se je vse od petkovega zasedanja vlade, kjer je sprejela načrt za trgovanje po brexitu, izogibal javnosti. V ponedeljek bi moral sicer kot gostitelj sodelovati na vrhu o Zahodnem Balkanu v Londonu, a se ni prikazal.

Johnson odločen zagovornik brexita
Odstop Johnsona bi po mnenju BBC-jeve urednice Laure Kuenssberg že tako zahtevne odnose znotraj vlade lahko pripeljal v polno politično krizo, ki bi lahko zamajala položaj Mayeve na čelu vlade. Johnson, nekdanji župan Londona, je bil namreč v referendumski kampanji odločen zagovornik "trdega odhoda" iz EU-ja. S sedeža britanske vlade na Downing Streetu 10 so se Johnsonu zahvalili za delo in dodali, da bo njegov naslednik imenovan v kratkem.

Cilj Mayeve po brexitu: Tesen odnos z EU-jem in zavarovati delovna mesta
Mayeva je v ponedeljek popoldne v britanskem parlamentu potrdila, da z Davisom in Johnsonom niso imeli enakih stališč glede pogajanj o izstopu Velike Britanije iz EU. "Ne strinjamo se glede najboljše poti, kako izpolniti našo skupno obvezo spoštovanja rezultata referenduma," je dejala, hkrati pa branila svoja pogajalska izhodišča za brexit. Kot je pojasnila, je njen cilj po izstopu še naprej negovati tesne odnose z EU-jem in zavarovati delovna mesta. "To je pravi dogovor za Veliko Britanijo," je zagotovila. Dodala je, da se mora vlada vseeno pripraviti na vse mogoče razplete brexita, tudi takšnega brez dogovora.

Corbyn: Smo v vladni krizi
Vodja opozicijskih laburistov Jeremy Corbyn je kritiziral premierko, da je po kaosu v vladi izgubila vso kredibilnost. "Kako lahko nekdo zaupa premierki, da bo sklenila dober dogovor s 27 evropskimi vladami, če ne more uskladiti niti dogovora znotraj svojega kabineta," je vprašal poslance. Opozoril je, da trenutna vlada gotovo ne more skleniti dobrega dogovora z Brusljem, saj so bili v dveh letih od referenduma deležni le govorov, notranjih bojev v kabinetu in pomislekov. "Smo v vladni krizi, dva ministra sta odstopila in nam še vedno ni jasno, kakšen bo prihodnji odnos z našo sosedo in najpomembnejšo partnerko," je dodal.

Farage pozval k odstavitvi Mayeve
Johnsonov odstop je pozdravil nekdanji vodja evroskeptične stranke Ukip Nigel Farage, ki je ob tem na Twitterju pozval k odstavitvi Mayeve in nadaljevanju brexita.

Hammond podpira Mayevo
Davis, ki je znan kot zagovornik popolnega izstopa iz EU-ja, je že pred petkovim zasedanjem vlade posvaril, da je predlog premierke neizvedljiv in da ga bo Bruselj zavrnil. Je pa v nasprotju z Davisom in Johnsonom polno podporo Mayevi in njenemu načrtu za brexit izrazil britanski finančni minister Philip Hammond: "Načrt Therese May ima mojo popolno podporo. Gre za predlog, ki daje prednost službam in varuje prosperiteto našega naroda."

Tusk: Obžalujem, da ideja brexita ni odšla z Davisom in Johnsonom
S tvitom se je na odhod Johnsona odzval predsednik Evropskega sveta Donald Tusk: "Politiki prihajajo in odhajajo, a problemi, ki so jih ustvarili, ostajajo. Obžalujem lahko le to, da ideja brexita ni odšla z Davisom in Johnsonom. A ... kdo ve? Tusk je dodal, da je problem brexita še vedno daleč od rešitve.

Sprejet načrt za trgovanje po brexitu
Mayeva je v petek vladi predložila pogajalska izhodišča, po katerih bi Britanija ostala članica skupnega trga za blago. Prav tako bi - zaradi meje med Irsko in Severno Irsko - ohranila carinsko unijo. Država naj bi iz EU-ja izstopila marca 2019, prehodno obdobje naj bi trajalo do konca leta 2020.

Časa za dogovor zmanjkuje
London in Bruselj sta v preteklih mesecih dosegla dogovor o dveh prednostnih ločitvenih vprašanjih, to je o pravicah 4,5 milijona državljanov na obeh straneh Rokavskega preliva in o finančni poravnavi ter o prehodnem obdobju do konca leta 2020, ko naj bi Velika Britanija ob spoštovanju evropske zakonodaje ohranila vse koristi notranjega trga, carinske unije in drugih evropskih politik, pri čemer pa ne bo več sodelovala pri odločanju Unije. Še vedno medtem ni dogovora o meji med Severno Irsko in Irsko. V vsakem primeru bo ločitveni sporazum veljal šele, ko se bosta uskladili o vsem in časa za to tudi zaradi izrazite notranje neenotnosti na Otoku zmanjkuje. Kakšna bo oblika nadaljnjih odnosov med Unijo in Združenim kraljestvom in kako prosti bodo tokovi blaga, kapitala in ljudi med Otokom in Unijo, medtem še ni znano.

A. V.
Prijavi napako
Komentarji
Svit-1
# 09.07.2018 ob 16:18
Drekači, da jim ni para!!!
citizen
# 09.07.2018 ob 16:19
Mislim, da rabijo še en del nadaljevanke Novičok z vsaj 20 zastrupljenimi, ker drugače jim ne bo uspelo preusmerit pozornosti od razpadajoče vlade.
WeeBay
# 09.07.2018 ob 16:20
Hvala bogu. Tega klovna sem težko prenašal.
kundera 78
# 09.07.2018 ob 16:19
Ahhh, Boris in njegovih 350 miljonov extra na teden za NHS... klovn
fantasycamp
# 09.07.2018 ob 16:18
Že zarad frizure bi moral, je pa lepo videti da ga ne bomo več gledali ko nadsprotuje volji ljudstva!
Svicar
# 09.07.2018 ob 16:24
Lepo se vidi, kako je bila kampanja za izhod iz EU zgrajena na populisticnih dejstvih. Zdaj, ko bi bilo zadevo treba dejansko izpeljat, pa vsi tisti, ki so bili tako glasni, zapuscajo ladjo.
iRobert
# 09.07.2018 ob 16:33
idejni očetje brexita si ne želijo prevzeti odgovornosti :)
REsnica
# 09.07.2018 ob 16:30
Najbrej nahujska narod in ga zapelje na krivo pot...potem pa odstopi. Domoljub je s tem naredil največ za svoj narod.
WeeBay
# 09.07.2018 ob 16:30
Velika Britanija se sesuva. Gospodarske rasti praktično ni, njihov GDP je padel za nekaj 100 milijard dolarjev in še vedno drsijo po lestvici navzdol. Upam da jim EU krepko navije ušesa in da čim več zaračunajo ta njihov Brexit. Ob tem resnično uživam. Upam da bo GDP še naprej padal dokler jih vse skupaj ne spusti na realna tla. Jasno da podtikajo Novičok če pa jih Brexit ubija od znotraj :). UK ima toliko problemov doma da morajo vse probleme preusmeriti na Rusijo :). Žal tako ne bo šlo saj vsak normalen človek razume za kakšne hinavce pravzaprav gre.
DrKult
# 09.07.2018 ob 16:27
Ahahahaha, milina. Pa ja bi naj bilo to najlažje pogajanje vseh časov? Opciji sta samo 2, tako kot je EU tudi povedala. Ali bo norveški/kanadski model prostotrgovinskega sporazuma, al pa letijo ven 29.3.2019, pa se naj poberejo kam god jih je volja. S Trumpom v Beli Hiši bodo hitro imeli na mizi klorirane piščance, s hormoni pitano govedino, tistih 350 milijonov na teden bodo pa kvečjemu zmetali za predrago zasebno zdravstvo, ko jim bodo Ameri stolkli in pokupili NHS.
sLoVaN
# 09.07.2018 ob 16:43
Imperij že dooolgo gnije.
Sedaj je začel pa še smrdet..
LujzBeck
# 09.07.2018 ob 16:32
Hvalabogu. Pajac. Še tistega svojega Farage-a si nekam porini, s katerim sta s populizmom in pod vplivom največje teroristične organizacije na svetu ZDA, dosegla svoje, čeprav sedaj vidita da ste UK piškin dim brez kontinentalne Evrope. Zastonj pa vama podarimo še plemenitega Jelinčiča. Ste vsi nekje tu tu. Takšni, s samimi poštenimi in obče dobrimi nameni.
DrKult
# 09.07.2018 ob 16:35
sportivko: "Ja in? Mi sploh vlade nimamo. he he :)"

Oni je tudi nimajo. Politična situacija, čeprav neoptimalna, je v Sloveniji kje bolj stabilna kot v UK. Sploh ni primerjave.
Sicer se pa zdaj res vidi ves sijaj brexitovskih obljub. Že to, da fris kampanje za izstop prvi dan po referendumu odstopi s položaja in da je zbrisana spletna stran, na kateri so bile objavljene prednosti izstopa, bi morali marsikaj povedati.
Brexit je navaden p****n dim, ki z realnostjo nima nobene veze.

1. Kontrolo nad imigracijo bi lahko imeli tudi kot članica EU, ker EU zakoni dovoljujejo deportacijo državljanov drugih držav članic, v kolikor ti več kot 3 mesece visijo na sociali. Ampak nobena britanska vlada se s tem preprosto povedano ni ukvarjala.

2. Cherrypicking ne bo šel skozi. Enotni trg je utemeljen na 4 svobodah, ki so nerazdružljive. Če nočejo prostega pretoka ljudi, tudi ne morejo imeti dostopa do ostalih 3.

3. Glede imigracije iz tretjih držav se ne bo spremenilo popolnoma nič, Poljaki, Romuni itd. pa so povsem zgledni in delovni ljudje, ki so prišli v Britanijo delat in tudi ustvarjajo delovna mesta.

4. UK v sodobnem Svetu ne bo niti približno suverena država, če se noče izolirati kot Severna Koreja. Kot je že povedal Wilbur Ross, bodo morali "ukiniti določene nepotrebne regulacije", če hočejo prostotrgovinski sporazum z ZDA. Po domače, če hočejo sodelovati z ZDA, bodo morali sprejeti njihove prehranske in nekatere druge standarde. Za mene to ni suverenost, pač pa menjava enega gospodarja za drugega. In to za kje, kje, kje slabšega in manj uvidevnega do interesov drugih.
Seesaw
# 09.07.2018 ob 17:23
Se še spomnite, ko so nas na tem portalu določeni komentatorji prepričevali, da bo Brexit velik uspeh za Britanijo? Čudno, zdaj jih ni več videti...
ErikD
# 09.07.2018 ob 16:54
Končno. Dvoličnež in hinavec do amena.
Ramus
# 09.07.2018 ob 16:39
Noro! Nabolj si ga bomo zapomnili po norih izjavah in nori frizuri,....
Bivši uporabnik
# 09.07.2018 ob 16:24
Voham padec vlade. Še koral ali dva pa bo Britaniji zavladal socialist Corbyn. Zgodovina je polna paradoksov, socialist na čelu kapitalskega centra. To bo še zanimivo.
Joker
# 09.07.2018 ob 19:19
Pa spokajte že enkrat n dobro zaprite vrata.
generacija56
# 09.07.2018 ob 17:02
Eden odšel.
Še ena ostaja.
Pa še potem ne bo miru.
Tile imajo VELIKE težave s percepcijo realnosti....
KdoJeDarthVader
# 09.07.2018 ob 16:51
VB, ki je brezobrazni lakaj zunanji politiki ZDA bi bilo treba čim prej izključiti iz EU in začet poslovat z Rusijo.
VB pa naj kreira še tretjo epizodo z novičokom ...
generacija56
# 09.07.2018 ob 19:17
No, pa je postalo uradno.
Britanski obrambni minister je obtožil Rusijo za umor te narkomanke...
Tej zblojeni politiki nacije ni pomoči.
Brez predloženih dokazov.

Ob vsem dogajanju me veseli kratek reakcijski čas sprememb.
V nekaj mesecih je odstopil zunanji minister, kmalu bo padla še vlada.
Krtomir
# 09.07.2018 ob 17:07
Theresa se mi kar smili, obkrožena je s samimi brezhrbteničneži tipa Pahor, ki so jih bila polna usta pred brexitom, sedaj pa rep med noge... Farage je že nekje v luknji, Johnson mu pa pričakovano sledi.
mb128
# 09.07.2018 ob 16:48
No ja evo vam razloga za tisto zadnjo eskapado glede novičoka!
Pa kakšen kazačok zaplešite po možnosti.
Sicer pa vsaj na prvi pogled se je tehnica nagnila v prid britanskemu ostanku v Eu. Če bo na koncu temu tako se bodo za kazen če že ne zaradi drugega morali v prid svojemu ostanku pač odpovedati rabatu!
deželan
# 09.07.2018 ob 18:41
Koliko bo Boris Johnson stal britanske davkoplačevalce ? Toliko, da je še Boris zardel in raje odstopil. To je lep primer, da je zgolj politična odgovornost premila !
G.Bruno
# 09.07.2018 ob 17:39
WeeBay
Hvala bogu. Tega klovna sem težko prenašal.

Ja, končno je tvoj klovn ostal brez konkurence.
garmond
# 09.07.2018 ob 17:28
So ga žingali s tem brexitom, zdaj pa maček dela svoje.
Banban
# 09.07.2018 ob 18:45
Skippy, UKIP so po tvoje levicarji?????? O sveta preproscina.
sosman
# 09.07.2018 ob 18:22
Zato novi "novičok" incident? Da se malo preusmeri pozornost spet?
mato333
# 09.07.2018 ob 18:00
Kako so nekateri na tem portalu navijali za Brexit in razlagali kako bo VB po tem prosperirala. Ovcke hitro zmanipuliras.
DrKult
# 09.07.2018 ob 17:57
Roky89: "To pa je to, ko so se držali skoraj 50:50 rezultata POSVETOVALNEGA referenduma. Rezultat bi jim moral dati vedeti, da se je treba te teme lotiti malo drugače. Pogledati demografijo glasov, pogledati širšo sliko učinkov in kazalcev in se temeljito s prebivalstvom in strokovno javnostjo pogovoriti o nadaljnih korakih."

Res je, pri čemer je potrebno upoštevati tudi to, da je glas za "remain" mogoče interpretirati dobesedno samo na 1 način, se pravi da folk želi ostati v EU. Po drugi strani pa je glas za izstop pomenil vse na spektru od hard do soft Brexita, kar je tudi srž problema v parlamentu. Johnson, Gove, JRM lažejo, ko trdijo, da je večina populacije glasovala za to, za kar se oni zavzemajo. Ravno obratno, verjetno najmanjši delež elektorata je glasoval z željo po hard Brexitu. Tisti, ki se zavzemajo za soft Brexit imajo z njimi bistveno manj skupnih točk kot jih imajo z elektoratom, ki je glasoval za obstanek.
Pa kaj čmo, sej si zaslužijo, že tako ali tako so neprestano izsiljevali neke izjeme za sebe. Ne bodo del eura, ne bodo del Šengna, dobivajo rabat, ni da ni, potem boljš da jih ni.
Roky89
# 09.07.2018 ob 17:41
Je pa brexit spravil članice v nek zagon in so začeli rihtati stvari, ki so bile še pred nekaj leti popolnoma neuresničljive. Ne nazadnje tudi zaradi obstrukcije UK.
Alchemist
# 09.07.2018 ob 17:34
Nadalnji zapleti na poti do neizvedljivega Brexita. Meni to zelo sliči na to, da so trdi brexitovci ugotovili da so njihove sanje (brez bistvene škode za državo) neuresničljive in so pričeli zapuščat ladjo.

To pomeni, da pravega Brexita najbrž nikoli ne bomo videli in vse skupaj je bilo le farsa.
Bivši uporabnik
# 09.07.2018 ob 23:29
To angleško zahtevo za izstop je treba razumeti kot zelo pretkano izsiljevanje in blefiranje. Zato tudi niso kar takoj zagrabili za kljuko vrat in zapustili hiše. Oni želijo, da so še v hiši, ampak ne mislijo hiše več vzdrževati in se držati njenih hišnih pravil. Radi bi celo vladati v hiši, kot so nekdaj gospodarili in vladali svojim kolonijam. A Evropa jih je prebrala in te finte več ne palijo.
royayers
# 09.07.2018 ob 17:24
Kolonialisti in hlapci rednecksov se smešijo.
vl4do
# 09.07.2018 ob 16:43
Lasten narod ga je bil sit s svojimi nebulozami, laj sele preko meja.
DrKult
# 09.07.2018 ob 22:25
neprilagojen: "brexita ne bo, ljudje so izdani, to je dejstvo
na vsak nacin se poskusa preusmerjanje pozornosti
ja bo soft brexit, le nekaj na papirju, se vedno bodo hlapci nemcije in bruslja kot vsi ostali"


1. Brexit bo.
2. Brexit ne bo takšen, kot so ga obljubili BJ, Gove, Davis, Farage etc.
3. Samo zato, ker politiki nekaj nerealističnega obljubljajo, to ne pomeni, da se bo zgodilo. Že omenjeni politiki so obljubljali nerealistične scenarije - da bo EU pokleknila pred njimi in sprejela vse njihove pogoje in bodo lahko veselo participirali na enotnem trgu in hkrati prispevali nič.

Politiki marsikaj obljubljajo. Resničnost je druga pesem. Izhodišče Brexiteerjev je bilo, da bo EU klecnila in jim dala vse bonbončke, vse pozitivne lastnosti članstva, brez da bi za to rabili tudi plačati kot vsi ostali. TO NI REALISTIČNO IN ZDAJ REALNOST PRIHAJA NA DAN!

No cherrypicking! In or out!
7up
# 09.07.2018 ob 18:21
Kako hkrati zapuatiti in ostati v EU....
Roky89
# 09.07.2018 ob 17:39
To pa je to, ko so se držali skoraj 50:50 rezultata POSVETOVALNEGA referenduma. Rezultat bi jim moral dati vedeti, da se je treba te teme lotiti malo drugače. Pogledati demografijo glasov, pogledati širšo sliko učinkov in kazalcev in se temeljito s prebivalstvom in strokovno javnostjo pogovoriti o nadaljnih korakih.

Kot sem že napisal. 9 mesecev so rabili, da so sprožili postopke. Zdaj je minalo več kot eno leto in se šele sedaj, 9 mesecev pred koncem izstopnega obdobja, dogovarjajo kakšen odnos želijo z EU...
Ti britanci nimajo kaj za biti ponosni nase.
malasraka
# 09.07.2018 ob 17:15
Politične hegiene je pa na otoku še nekaj ostalo... če ne gre, odstop... pri nas pa ... do nezavesti, britofa in naprej..
.
J@st
# 09.07.2018 ob 17:02
Hvala brexitu!!!
DrKult
# 09.07.2018 ob 21:33
HOR, daj nehaj brat te skrajne članke, no. EU se je že 2 leti nazaj sprijaznila s tem, da gre UK pač ven. In to ne zaradi kakršnihkoli interesov po "spoštovanju volje ljudi", pač pa iz popolnoma preprostega razloga, ker ima Velika Britanija razklano populacijo 50:50. Če se Brexit zdaj prepreči, bi to pomenilo totalni kaos v UK, celo možnost nezaustavljivih izgredov in državljanske vojne ni za izključiti. S tem pa bi se diskreditiralo in destabiliziralo tudi celotno Evropsko unijo, ki je v tem trenutku že tako ali tako v nestabilnem položaju.
Verjemi mi, tudi če UK pošlje "letter of retraction", Svet ne bo dal podpore za njihov obstanek v Uniji, ker bi to zanjo pomenilo bistveno večjo šanso za razpad kot pa če gredo ven.
V interesu EU imeti čim boljše trgovinske odnose z UK, ki bo kolikor je le mogoče v interesu EU in da bo UK še vedno v bistveno slabšem položaju, da se celotnemu prebivalstvu vseh držav članic jasno pokaže, da ima izstop iz Unije resne in zelo oprijemljive posledice.
To stvar so komentirali že mnogi vidnejši predstavniki EUja, pa tudi držav. Med drugim sem se celo osebno pogovarjal z nekdanjim predsednikom evroskupine Dijsselbloemom, ko je bil pozimi v Sloveniji in tudi on je več kot jasno izrazil, da so bili sicer vsi v EU zelo šokirani po referendumu, a so po hitrem postopku sklenili, da ne morejo glede tega narediti popolnoma nič, ter da bi bilo totalno kontraproduktivno karkoli delati na tem, da bo UK ostala del Unije.
To se ne bo zgodilo, opciji sta 2 - FTA v stilu Norveške s prehodnim obdobjem (ali Kanade, če ne bodo sprejeli prostega pretoka ljudi) ali pa jih bo Unija 29.3. zabrisala čez "klif", po tem pa bo UK imela na izbiro 2 možnosti - postati satelit ZDA s hormonsko govedino in kloriranimi piščanci, ali pa postati vazalna država EU-ja.
Po mojem osebnem mnenju, čisto možno da se motim, je najverjetnejši scenarij FTA v stilu Kanade, drugi najverjetnejši scenarij pa hard Brexit in nato klečeplazenje za EU-jem.
peglezn
# 09.07.2018 ob 21:15
Britanski Trump
noble
# 09.07.2018 ob 18:33
Resno me skrbi da se premislijo glede Brexita.
Banban
# 09.07.2018 ob 18:10
Blefer brez prašnikov. Vcasih se mi zdi, da so Gove, Farage in Johnson tako robantili v prepricanju da bo brexit na referendumu pogorel....kackarji s tujimi zetoni.
m72
# 10.07.2018 ob 01:09
Pravzaprav škoda, da je odstopil. Bil je pravi simbol angležarske politike - harmonije domišljavosti, nevednosti in neotesanosti.
M.Ritchie
# 09.07.2018 ob 22:34
Se strinjam, da se cimprej odcepijo. In takoj zdruzijo z Savdijskim kraljestvom! Kar se tice Borisove izjave o koloniji EU, jim pa absolutno privoscim, da probajo na svoji kozi kaj so pocenjali s podjarmljenimi narodi. In to stolentja! Se una new world orderska goska naj gre!
mb128
# 09.07.2018 ob 20:00
BeGone, pardon WeeBay
Kaj ko bi razpadle tudi Zda reimo?!
Ja ja deli in vladaj! Se lahko super pogajaš iz pozicije moči mar ne?! Naj razpade vse razen Zda seveda!
Na tvojo veliko žalost nismo vsi nori veš!
Alchemist
# 10.07.2018 ob 00:14
Nekateri pravijo, da so ti odstopi napad na Mayevo. Hoče Boris prevzeti njeno mesto.

Anglosaksonski svet bi vodila dva nora blondinca. To bi res rad videl. xD
lemur
# 09.07.2018 ob 20:44
@Seesaw

Ne pozabi Bilderbergov, NWO in kuščarjev.
Bivši uporabnik
# 09.07.2018 ob 20:06
Kdaj bo odstopila kraljica?
Kazalo