Cameron z nemško kanclerko Angelo Merkel, s katero imata pogosto različno mnenje o krizi v Evropi. Foto: EPA
Cameron z nemško kanclerko Angelo Merkel, s katero imata pogosto različno mnenje o krizi v Evropi. Foto: EPA

Cameron se je v članku, objavljenem na spletni strani časnika Sunday Telegraph, zavzel za "drugačen, prožnejši in manj zahteven položaj Velike Britanije znotraj EU-ja".

Poudaril je, da ni naklonjen "referendumu za " članstvo Velike Britanije v EU-ju ali proti njemu, bi pa podprl glasovanje o tem, ali naj se spremeni njen odnos do povezave. "Odhod ne bi bil v najboljšem interesu države. Je pa res, da Britanci niso zadovoljni s tem, kar imajo, in tudi jaz nisem," je poudaril. "Kar želim - in prepričan sem, da si to želi tudi velika večina Britancev - so spremembe našega odnosa," je dodal premier.

Cameron, ki nasprotuje še tesnejšemu povezovanju EU-ja, je opozoril, da je Veliko Britanijo preplavila evropska demokracija. "Celotna področja zakonodaje, ki pokrivajo socialna vprašanja, delovni čas in notranje zadeve, bi morali po mojem mnenju odpraviti," meni.

Anketa, ki jo je pretekli mesec objavil časnik Times, je pokazala, da si polovica Britancev želi takojšnje glasovanje o odnosu Velike Britanije do EU-ja.