Evropska unija

Poudarki

  • Evropska komisija je začela posvet o prihodnosti EU-ja
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.1 od 17 glasov Ocenite to novico!
Slovenija je del Evropske unije in je na neki točki tudi predsedovala. Foto: BoBo
       Zgolj vključujoča, solidarna, inovativna, ekonomsko uspešna in socialno čuteča Evropska unija bo skupnost svojih državljank in državljanov.       
 Cerar, premier, ki opravlja tekoče posle
       Živeti v miru pomeni, da znamo živeti drug z drugim, tudi če nismo nujno prijatelji in ne razmišljamo enako. Med nami ne sme biti nikoli prostora za sovraštvo. Takšno razmišljanje je bistvo naše širše domovine, Evropske unije.       
 Pahor, predsednik države
VIDEO
Dan Evropske unije z osre...

Dodaj v

Cerar ob dnevu Evrope: Projekt, ki mu v zgodovini ni para

Spomin na Schumanovo deklaracijo
9. maj 2018 ob 19:25
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Premier Miro Cerar je v poslanici ob dnevu Evrope pozval k močni in povezani Evropski uniji. Predsednik države Borut Pahor je sprejel mlade.

Evropska unija (EU) se z dnevom Evrope spominja deklaracije, v kateri je tedanji francoski zunanji minister Robert Schuman predlagal ustanovitev evropske skupnosti za premog in jeklo (ESPJ), katere članice bi združile svojo proizvodnjo premoga in jekla. S tem je vojna med zgodovinskima tekmicama Francijo in Nemčijo postala "ne samo nesprejemljiva, ampak materialno neizvedljiva", piše v deklaraciji, predstavljeni 9. maja 1950.

Cerar: Projekt, ki mu v zgodovini ni para
Kot je v poslanici ob dnevu Evrope zapisal premier Miro Cerar, ki opravlja tekoče posle, EU zagotavlja napredek in pot v prihodnost, vse drugo je nazadovanje v preteklost. Unijo je označil za svojevrsten projekt, ki mu ni para v svetovni zgodovini. "Je projekt miru, območja svobode, vladavine prava ter spoštovanja človekovih pravic in svoboščin. Je prostor družbenega in ekonomskega napredka, ki na trajnosten in solidaren način stremi k višji kakovosti življenja," je poudaril.

Ob tem je priznal, da EU-ju ne manjka izzivov. "A nekaj je jasno: v 21. stoletju se bomo z izzivi najlažje spoprijemali v okviru Evropske unije. Zgolj vključujoča, solidarna, inovativna, ekonomsko uspešna in socialno čuteča Evropska unija bo skupnost svojih državljank in državljanov," je poudaril premier. Zato je ob dnevu Evrope pozval k močni in povezani Evropski uniji.

Zunanje ministrstvo je ob tem zapisalo, da Unija, ki je danes z vsemi svojimi prednostmi in slabostmi že kar samoumevna, po drugi strani ni vedno deležna zadostne pozornosti v družbi, niti v Sloveniji niti v drugih državah članicah. "Pogosto se pozablja, da Unija ni stvar zunanje politike, ampak je prek svojih pravnih aktov tesno vtkana v številna notranjepolitična področja. Zato je treba okrepiti zavest in vedenje o tem, kaj članstvo pomeni za vsakogar od nas," so poudarili.

Poleg konkretnih prednosti, ki jih je državljanom prinesel EU, je po navedbah ministrstva ključnega pomena tudi krepitev evropskega duha z iskanjem skupnih odgovorov na številne izzive ter priložnosti. Ministrstvo je zato ponovilo, da je članstvo v Uniji za Slovenijo še vedno najboljša možna izbira.

Pahor sprejel mlade
Predsednik države Borut Pahor je dan Evrope proslavil z mladimi. V predsedniški palači je sprejel okoli 350 otrok štirih osnovnih šol in treh vrtcev ter mladim namenil poslanico. Otroci so naš največji zaklad, Evropska unija pa jim nudi varen prostor, kjer bodo lahko uresničili svoje sanje, je dejal predsednik.

Kot je pojasnil mladim, je vojna v preteklosti v Evropi povzročila hudo trpljenje. Naši očetje in dedje so se zato odločili ustanoviti EU, da bi bili lahko otroci vedno na varnem in v miru, je poudaril.

"Živeti v miru pomeni, da znamo živeti drug z drugim, tudi če nismo nujno prijatelji in ne razmišljamo enako. Med nami ne sme biti nikoli prostora za sovraštvo. Takšno razmišljanje je bistvo naše širše domovine, Evropske unije," je še dejal predsednik.

Evropska komisija sprašuje državljane
Evropska komisija je medtem začela spletno posvetovanje z državljani, s katerim vse Evropejce sprašuje, v katero smer naj bi se v prihodnje po njihovem mnenju razvijala povezava. Posvetovanje, je del širše razprave o prihodnosti Evrope, ki se je začela 1. marca lani z belo knjigo Evropske komisije. Potekalo bo sočasno z aktualnimi dialogi z državljani v organizaciji Evropske komisije in držav članic.

"Evropske volitve so pred vrati, zato je zdaj čas, da se odločimo, kakšna naj bo Evropska unija sedemindvajsetih članic. Vsekakor mora biti to Evropa, ki so jo zgradili Evropejci," je poudaril predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker. Posvetovanje je označil za priložnost, da evropski državljani jasno in glasno izrazijo svoje mnenje o perečih vprašanjih in povedo, kakšen odziv na te izzive pričakujejo od politikov. Posvetovanje bo odprto do prvega vrha EU-27 v romunskem Sibiuju 9. maja 2019, nekaj tednov pred evropskimi volitvami.

Bulčeva in ozaveščanje
Evropska komisarka Violeta Bulc pa se je tako v okviru sklepne prireditve Evropa v šoli o prihodnosti EU-ja pogovarjala z mladimi v Ljubljani. Svetovala jim je, naj vse delajo z zanosom.

Komisarka za mobilnost in promet je bila v sredo deležna največ vprašanj o razvoju mobilnosti in avtonomne vožnje. Predstavila jim je dobre prakse različnih konceptov souporabe, ki so v tujini že precej priljubljeni, v Sloveniji pa poznamo primer souporabe avtomobilov.

Komisija začenja tudi vseevropsko kampanjo #EUandME oziroma EU in jaz, ki mlade Evropejce, stare od 17 do 35 let, ozavešča o možnostih, ki jih ponuja EU. Okvirne teme kampanje so mobilnost, človekove pravice, razvoj spretnosti in poslovanje ter trajnostni razvoj in digitalno okolje.

Brezplačni dogodki, ki potekajo po vsej Sloveniji, bodo zaokroženi s koncertom na Kongresnem trgu v Ljubljani. Tam bosta zvečer nastopili tudi slovenska pevka Maja Keuc (Amaya) in zmagovalka izbora za pesem Evrovizije leta 2012, Švedinja Loreen.

Al. Ma.
Prijavi napako
Komentarji
vladarsvemira
# 09.05.2018 ob 19:35
Jugoslavija je tudi bila projekt, ki mu ni bilo para...
Homer.
# 09.05.2018 ob 19:49
Žal je ta Projekt, postal projekt in sedaj je samo še zmazek.
Nekako mi deluje kot Jugoslavija v zadnjih letih pred razpadom
Roky89
# 09.05.2018 ob 20:05
Sprava med Evropskimi silami je presekala tisočletje stalnega klanja, zahrbtnosti in brezveznega sovražtva. Ne, takšnemu projektu v zgodovini človeštva res ni para. Včasih so bile takšne grupacije možne le z neizpodbitno in načrtno hegemonijo enega subjekta. Tega pa v našem primeru ne moremo rečti. Seveda, najdli se boste ljudje, ki boste kričali o Nemčiji in 4. Rajhu, a zavedati se je treba, da je bila Nemčija ob nastanku predhodnic EU v zelo zelo drugačnem položaju. Nikakor ni imela ne sposobnosti niti ne volje vladati Evropi in tudi še pred 15. leti niso bila kaj prida proaktivni. Zavedajte se tega, preden pišete neumnosti.

Združena Evropa je garant miru na kontinentu in zato tudi spoštujem Evropsko unijo kot skupnost držav, ki so se odrekle kratkovidnosti in pohlepu po tujemu, saj imamo skupno.

Živela združena Evropa. Živela mirna Evropa. Živel mir med narodi.
Dionezij
# 10.05.2018 ob 21:56
V zgodovini je bilo veliko povezav med državami, a vse so razpadle, ko povezave niso bile več v interesu kapitala. Tudi EU je nastala zaradi interesov kapitala in ne zaradi tega, o čemer govori naš predsednik Pahor. Mednarodno pravo se spoštuje ravno toliko kolikor je to v interesu kapitala. Ko je ogrožen kapital, se ta požvižga na pravo, morola in etiko. Ruši vse pred sabo, za posledice pa mu ni mar. Zato vojne in begunci ter revščina in po svetu trpljenje nedolžnih ljudi.
TinkiB
# 09.05.2018 ob 21:49
vladarsvemira
Jugoslavija je je tipinči primer, kako zaradi življenskega standarda ljudi, pride na povšje nacionalizem, enako se je zgodilo v nemčiji po 1. svetovni vojni.
B in .
# 11.05.2018 ob 07:54
Predstavljena je bila kot gospodarska unija, potem politična unija, zdaj bodo to nove združene države s centralno oblastjo in močjo velekapitala nad vsem.
Bills of Credit
# 10.05.2018 ob 19:42
HRE - Holy Roman Empire
Bivši uporabnik
# 11.05.2018 ob 15:26
Trenutno je EU vse eno samo pretvarjanje in hinavščina.
ednina
# 09.05.2018 ob 21:27
Ponosen sem, da živim v Evropski uniji. Ponosen sem na Evropsko unijo in vse, kar je dosegla. Upam, da se bo še naprej razvijala in da jo bomo Evropejci skupaj krepili.

Upam, da se bomo v prihodnosti še bolj zavedali pomena Evropske unije in bomo še bolj ponosni nanjo.

Tudi Oda radosti je čudovita himna, ki je zelo primerna za visoke ideale in vrednote Evropske unije.
Kontrabant1
# 09.05.2018 ob 20:55
EU projekt je izničenja nacionalnih držav.Arbitraža je lep primer nedelovanja Evropske unije.Vse ostalo so samo floskule in leporečja.
veza
# 11.05.2018 ob 22:53
Cerar ob dnevu Evrope: Projekt, ki mu v zgodovini ni para

no, poguglaj malo in boš ugotovil, da se je Evropa večkrat združila, potem spet razdružila, včasih nasilno, včasih mali manj, skratka, nič posebno novega.
Bivši uporabnik
# 11.05.2018 ob 15:25
EU nima bodočnosti. Razpadla bo ob prvi resnejši gospodarski krizi.
HOR
# 11.05.2018 ob 12:12
EU...
Joker
# 10.05.2018 ob 17:20
Vongobongo,

jaz pa bi tole zapisal malo drugače:
EU je zelo uspešna pri izvozu vojn v svojo soseščino.
Joker
# 10.05.2018 ob 14:05
Evropska komisija je medtem začela spletno posvetovanje z državljani, s katerim vse Evropejce sprašuje, v katero smer naj bi se v prihodnje po njihovem mnenju razvijala povezava.

Čim dlje stran od ZDA.
LukecT
# 10.05.2018 ob 10:10
@vladarsvemira # 09.05.2018 ob 19:35
Jugoslavija je tudi bila projekt, ki mu ni bilo para...


V Jugoslaviji sploh ni bilo para, saj je Beograd vse vzel. Tukaj pa iz Evrope vsaj nekaj nazaj dobimo. Aja ne dobimo, ker je naša leva diplomacija tako nesposobna, da ne zmore zagotoviti dovolj sredstev iz Evrope. Ker še vedno vse delamo napol, kot v Grčiji, v smislu "eh saj se bo vse samo uredilo, samo počasi"
el CARTEL
# 09.05.2018 ob 22:27
sicer pa ta "dan evrope" se ni niti približno prijel in se nikoli tudi ne bo.
ker se ljudje ne čutijo povezani z EU.

kako pa bi se, ko pa gledajo EU birokrate s tistimo svojimi 10k € na mesec plačami, ki so obenem tako oddaljeni od EU ljudstva (oz jih sploh ne briga kaj ljudstvo meni), da je težko najti kakršnokoli stičišče.

še njihove vrednote so po navadi vsiljene z zakonom od zgoraj in le povečajo nezadovoljstvo.
recimo kvote ženskih managerk v podjetih - kdo za boga to podpira? da mora biti z zakonom urejeno, koliko vagin namesto penisov bo v vodstvu podjetja, v nasprotnem pa je potrebno podjetje kaznovati.
resno, kdo

ali pa tiste svinjarije s CETO in ACTO, ko nikogar ni bilo briga za posledice, EU gospodar se je vtajnosti dogovoril, zakon je bilo potrebno po hitrem postopku sprejeti.
državljani pa so želeli le malce več razprave. ne zavrnitev zakone, le razpravo, da se INFORMIRAJO.
ne, sprejeti, takoj.

take stvari pač ne pomagajo.
m72
# 09.05.2018 ob 21:15
Jaz praznujem Dan zmage!
Vsiljeni praznik "združenja za proizvodnjo premoga in jekla" pa je za hlapce.
tore
# 09.05.2018 ob 21:06
Dan zmage nad nacizmom so prekrili z drugim praznikom Dnevom Evrope (a Nemcem ne paše več, da se spominjamo na njihove zločine).
Kot je katoliška cerkev prekrila prejšnja poganska praznovanja z svojimi novimi (zmaga dneva nad temo - Božič, prebujanje narave, pomlad - Velika noč).
galoper
# 15.05.2018 ob 10:33
Topla voda je tako specifična, da nima para, le zgodovine ne smete brati.
galoper
# 12.05.2018 ob 09:16
'Kam pes taco moli?'
cairns
# 10.05.2018 ob 21:03
Cerar ob dnevu Evrope: Projekt, ki mu v zgodovini ni para

Projekt z nekaj ogromniki napakami. Od ustanovnih članov ki so bili skoraj vsi po vrsti nacisti ali nacistični podporniki, pa do sedanjih groženj in nespoštovanja evropskega prava s strani same EK.

Cerar naj si ogleda ta video pa bo videl kako EU postaja shithole organizacija.
https://www.youtube.com/watch?v=N_TQ6TPM
cPo
cairns
# 10.05.2018 ob 19:12
Evropska komisija je medtem začela spletno posvetovanje z državljani, s katerim vse Evropejce sprašuje, v katero smer naj bi se v prihodnje po njihovem mnenju razvijala povezava

V nasprotni kamor gre sedaj, torej obrat za 180°.
Vongobongo
# 10.05.2018 ob 15:09
Joker

Govorimo o tem da ni vojn v EU-ju in ne na evropskih tleh ali na njenih mejah. Pa tudi to stevilo konfliktov se je zmanjsalo ;)
Vongobongo
# 10.05.2018 ob 14:21
Simba

Kokr koli obracas besede so vojne ble ;) po ustanovitvi EU-ja je stevilo vojn na Evropskih tleh drasticno upadlo. ;)
Joker
# 10.05.2018 ob 14:19
mirror,

Angela Merkel, je dobila ravno to kar je iskala, mlade moške, ki bi bili pripravljeni delati za pol nemške plače.
Pa se je izkazalo, da ne znajo in nočejo nič delati, potem pa so večini še pregoreli možgani ob pogledu na brhke blondinke brez žakljev na glavi. In tako se ji je uprla domača javnost in je morala začasno obrniti ploščo. Na begunce iz Sirije se pa mirno požvižga.
Ampak zgodba se bo ponovila, razen če ZDA res uvedejo sankcije in bo že domače delovne sile preveč.
Simba
# 10.05.2018 ob 12:05
pobrisan: "Samo spodnji filmček si oglej: Evropa skozi stoletja
Meje so se po tvoje spreminjale prostovoljno?"

Ravno tvoj filmček je dokaz da so se vojne dogajale med oblastniki in ne na nacionalni osnovi.
Se ti res zdi, da je na primer leta 1262 na območju nemčije, švice, avstrije in delu francije dejansko bil kakšen drug narod? ker takrat je imel tam "upravo" rimski imperij.
ali pa recimo istega leta da so bili v severni dalmaciji madžari?
Se ti res zdi da recimo leta 1827 še ni bilo slovencev na območju današnje slovenije - ker "uprava" je bila avstro-ogrska?

ne mešat narodov z "upravami". nacionalizem je nastal mnogo, mnogo kasneje.
Vongobongo
# 10.05.2018 ob 09:27
mirror

EU nerabi ideje desnih ( zapret vse meje in nobenega not spustit) , niti ne rabi leve ideje ( vse sprejet ). Ampak rabi sredino ;) Meje zapret , sprejet begunce a jih po hitrem postopku predelat in v roku enga mesca poslat vse nazaj . Vse ki ne sodelujejo , niso iz drzav , kjer je vojna, itd.... Imigracijska politika bi mogla bit hitrejsa in zelo stroga. Nekaj kar se itak bo zgodilo a bi se loh hitreje ;)
Vongobongo
# 10.05.2018 ob 09:14
En video za vse anti-eu ljudi ;)

https://youtu.be/XxutY7ss1v4
mirror
# 09.05.2018 ob 23:35
Evropska unija je začela razpadati, ker ni zaščitila svojih mej in svojih interesov. Glavni krivec pa je nepremišljena uničevalna politika Angele Merkel, ki je povabila begunce iz Sirije, ki so bežali pred vojno. Begunci so prišli, vendar je bilo med njimi zelo malo Sircev, žensk, otrok in starcev. Čez 90% je bilo mladih od 16 do 35let, ki bi se lahko borili za domovino. Pri nas takim pravimo dezerterji. Tudi mi bi morali ukiniti kvote in vse migrante zavrniti.
el CARTEL
# 09.05.2018 ob 22:30
če se je jugoslavija, kjer so ljudi prali z dnevi maldosti in podobno,
razpadla tako hitro (ljudje pa so odvrli to novo "nacionalnost" kot bolhe)

kako hitro bodo odvrli šele to ideologijo in praznike "ustanovitve skupnosti za premog in jeklo", ki ni niti alternativa nacionalnostim (ali pa jih niti ne dopolnjuje)

kdo bi danes umrl za EU in junckerja?
toliko...
FolkloraS
# 09.05.2018 ob 22:29
Danes je dan zmage nad fašizmom in nacizmom! Dan Evrope, lepo vas prosim!
pejtevennazrak
# 09.05.2018 ob 21:23
Pozabila napisat: veseli dan Evrope želim vsem :)
Murko
# 17.05.2018 ob 20:00
Ja... Projekt skorumpiranosti, ki mu v zgodovini ni para. EU...
runcajz
# 16.05.2018 ob 15:40
"Projekt, ki mu v zgodovini ni para"

Gotovo je mislil na počasnost gradnje. Kitajci bi ta odsek gradili v kakšnem letu in pol, pa se nebi posebej " matrali" ! Teh 27000 metrov bomo slovenski kekci gradili približno 6 let torej po približno 13 metrov na dan z vso mehanizacijo v uporabi.

Žal se moramo strinjati z Mirotom. Projekt ki mu v današnji dobi ni para ! Še piramide so gadili na roko hitreje. Pa saj ob Gašperšičih, Dragonjih in Lebnih drugega tudi ni pričakovati.
Joker
# 10.05.2018 ob 14:33
vongobongo,

kar nekaj resnih vojn je bilo in še poteka na evropskih tleh, še več pa jih je tik ob njenih zunanjih mejah.
galoper
# 10.05.2018 ob 09:31
Se oddaljuje od matične enote in hoče v druge kroge?
mirror
# 09.05.2018 ob 23:37
Cerar, ti si odstopil in nimaš pravice več govoriti. Z odstopom si dokazal, da ne verjameš v Evropo.
janeziznm
# 09.05.2018 ob 22:57
Človek, ki je stisnil rep med noge in odstopil kot predsednik vlade ene od teh evropskih držav, tega projekta, ki mu ni para. Lepa promocija in reklama za prihajajoče volitve.
Ljudje so že pozabili, da se je možakar usral, sedaj pa ga, potom takih in podobnih člankov, kot vršilca tkočih poslov, prefinjeno spet rinejo v ospredje.
pejtevennazrak
# 09.05.2018 ob 20:30
Evropska komisija je medtem začela spletno posvetovanje z državljani, s katerim vse Evropejce sprašuje, v katero smer naj bi se v prihodnje po njihovem mnenju razvijala povezava.
Vsi jamrači lahko tukaj v anketi poveste mnenje: link, Mislim, da bo to še najbolj produktivno.
Vongobongo
# 10.05.2018 ob 15:10
Joker

Uporabil sm besedo evropska tla , ker EU skoraj pokriva vse. ;)
Roky89
# 10.05.2018 ob 02:06
Ojoj, komentarji. Dan Evrope NIKAKOR ne nadomešča dneva zmage. Dan zmage obeležujejo narodi bivše Juge od konca druge svetovne vojne. Dan Evrope pa so si namislili v času Evropske skupnosti leta 1985. Nikogar ni brigalo kaj proslavljajo jugoslovančki, tako kot jugoslovančkov ni zanimalo kaj se grejo drugi Evropejci. Pač, Jugoslavije več ni, zmaga je ostala, Evropa je združila države za katere niso nikoli verjeli, da se jih bi dalo združiti v trajnem sodelovanju.

Kaj če bi dan zmage praznovali skupaj s dnevom Evrope, saj pašeta skupaj.

Mir in sprava vsem. Živela združena Evropa.
genniuuss
# 09.05.2018 ob 21:22
m72

# 09.05.2018 ob 21:15
Prijavi neprimerno vsebino
Jaz praznujem Dan zmage!
Vsiljeni praznik "združenja za proizvodnjo premoga in jekla" pa je za hlapce.


kakšen premog to misliš,
a nimajo srp in kladivo na zvezdi.
genniuuss
# 09.05.2018 ob 20:18
Ko sem leta 1984, v Beogradu v kasarni, kamor je v maju
prišla mladine iz vse Yuge, bral cajtng politika v kovinskih črkah,
si nisem mogel niti pod razno misliti, da bom nekoč del Evrope,.

Ponosen sem na to, Slovenci v svoji Državi, čestitke.

Veliko lepši maj kot pa pred 34 leti.
pobrisan
# 10.05.2018 ob 08:17
Simba

Hmm....tvoje besede nekako ne sovpadajo s zgodovino. tisočletja stalnega klanja med narodi ni bilo
------------------

Samo spodnji filmček si oglej:

Evropa skozi stoletja

Meje so se po tvoje spreminjale prostovoljno?
ejga40
# 10.05.2018 ob 06:34
@FolkloraS
Danes je dan zmage nad fašizmom in nacizmom! Dan Evrope, lepo vas prosim!
-----------------------------------------------
Točno tako! Praznik so si prisvojili. Dan EU bi moral biti 5.maj
Wiki
borut-blas
# 09.05.2018 ob 22:54
kitajski pragmatični komunizem, mešanica marxizma in konfucionizma je projekr brez primere , ki bo slejkoprej zavladal svetu ... neoliberalni sistem zahoda bo škripnil sam od sebe,
čao kapitalizem, kot je predvidel marx, zaradi notrnjih konfliktov te bo pobralo
zakaj?
tržna regulacija deluje kot razmnoževanje insektov
ni pameti samo sex
plansko načrtovanje v dobi moderne programske opreme in bližajoče umetne inteligence je pač evolucijsko daleč bolj napredno
ti-ne
# 09.05.2018 ob 22:50
Roky89

# 09.05.2018 ob 20:05
Prijavi neprimerno vsebino Sprava med Evropskimi silami je presekala tisočletje stalnega klanja, zahrbtnosti in brezveznega sovražtva. Ne, takšnemu projektu v zgodovini človeštva res ni para. Včasih so bile takšne grupacije možne le z neizpodbitno in načrtno hegemonijo enega subjekta. Tega pa v našem primeru ne moremo rečti. Seveda, najdli se boste ljudje, ki boste kričali o Nemčiji in 4. Rajhu, a zavedati se je treba, da je bila Nemčija ob nastanku predhodnic EU v zelo zelo drugačnem položaju. Nikakor ni imela ne sposobnosti niti ne volje vladati Evropi in tudi še pred 15. leti niso bila kaj prida proaktivni. Zavedajte se tega, preden pišete neumnosti.

Združena Evropa je garant miru na kontinentu in zato tudi spoštujem Evropsko unijo kot skupnost držav, ki so se odrekle kratkovidnosti in pohlepu po tujemu, saj imamo skupno.

Živela združena Evropa. Živela mirna Evropa. Živel mir med narodi

######
Odličen komentar.
Ne razumem kako lahko nekdo da minus.
el CARTEL
# 09.05.2018 ob 22:01
v kateri je tedanji francoski zunanji minister Robert Schuman predlagal ustanovitev evropske skupnosti za premog in jeklo (ESPJ), katere članice bi združile svojo proizvodnjo premoga in jekla

kartelni dogovor korporacij,
za katerim je stala - kot se je kasneje izkazalo - CIA in njihov umazan denar.
TinkiB
# 09.05.2018 ob 21:35
Če imate znanje in pridne roke, čimpreje pojdite iz Slovenije, žal je realnost je taka.
Kazalo