Evropska unija
Budimpešta
Evropska komisija je zaradi neskladne državne zakonodaje z zakoni EU-ja primer Madžarske poslala na Sodišče EU-ja. Foto: Reuters
Plakat Georga Sorosa
Zakonodaja je uperjena proti nevladnim organizacijam, ki jih financira George Soros, proti kateremu je bila uperjena že Orbanova predvolilna kampanja. Foto: Reuters

Dodaj v

Evropska komisija proti Madžarski vložila tožbo zaradi azilne zakonodaje

Opomin zaradi zakonodaje Stop Soros
19. julij 2018 ob 19:52
Bruselj - MMC RTV SLO, STA

Evropska komisija je proti Madžarski začela postopek pred Sodiščem EU-ja zaradi neskladnosti državne zakonodaje z evropsko na področju azila in vračanja prebežnikov.

Evropska komisija je prvič začela postopek za ugotavljanje kršitev proti Madžarski v povezavi z njeno azilno zakonodajo decembra 2015. Po številnih izmenjavah na upravni in politični ravni ter dodatnem uradnem opominu je decembra lani Madžarski poslala obrazloženo mnenje.

V Bruslju po proučitvi odgovora madžarskih organov menijo, da večina navedenih pomislekov še ni bila odpravljena. EU se je zato odločil, da proti Madžarski začne postopek pred Sodiščem Evropske unije, kar je zadnja stopnja v postopku za ugotavljanje kršitev.

Madžarski je poslala tudi uradni opomin glede zakonodaje Stop Soros, uperjeni predvsem proti nevladnim organizacijam, ki jih financira ameriški milijarder in človekoljub madžarskih korenin George Soros. Nova zakonodaja kriminalizira vsakršno pomoč, ki bi jo nacionalne, mednarodne in nevladne organizacije ali katera koli oseba nudile posameznikom, ki želijo zaprositi za azil ali dovoljenje za prebivanje na Madžarskem.

V zakonodaji so tudi ukrepi, ki omejujejo svoboščine posameznikov, saj je vsakomur, ki je na podlagi te zakonodaje v kazenskem postopku – torej tistim, ki pomagajo prebežnikom, ali tistim, ki ne izpolnjujejo pogojev za vložitev prošnje za azil – prepovedano približevanje tranzitnim območjem na madžarskih mejah, kjer so prosilci za azil. Sankcije segajo od začasnega pridržanja do enoletne zaporne kazni in izgona iz države.

Sporne spremembe ustave
Sočasno je madžarski parlament v ustavo zapisal, da nobena oblast "ne sme vplivati na sestavo madžarskega prebivalstva", s čimer naj bi na Madžarskem prepovedali načrtno priseljevanje tujcev. S tem so nasprotovanje evropskemu kvotnemu sistemu preseljevanja beguncev zapisali tudi v ustavo.

Evropska komisija tako meni, da sta zakonodaja in sprememba ustave uvedli novo podlago za nedopustnost prošnje za azil, s čimer omejujeta pravico do azila le na osebe, ki prihajajo na Madžarsko neposredno iz kraja, kjer je ogroženo njihovo življenje ali svoboda.

Bruselj bi Madžarski pomagal
Evropska komisija je zato sklenila, da Madžarska ne izpolnjuje svojih obveznosti na podlagi pogodb EU-ja, zakonodaje EU-ja in listine EU-ja o temeljnih pravicah. Madžarski organi imajo na voljo dva meseca, da odgovorijo na pomisleke. Kot so še dodali, je Evropska komisija pripravljena madžarske organe podpreti in jim pomagati pri reševanju tega vprašanja.

J. R.
Prijavi napako
Komentarji
Zlobni škrat
# 19.07.2018 ob 20:57
EU si z takimi potezami koplje jamo.
Hardworker
# 19.07.2018 ob 20:08
Bruselj naj se najprej strezni in znebi alkoholikov, potem se pa lahko oglaša.
Zlobni škrat
# 19.07.2018 ob 21:02
Madžari so pametni so to zapisali v ustavo pri nas bi levica pa rada kosovce in albance in druge zapisovala v ustavo...
Hardworker
# 19.07.2018 ob 20:10
Bolj ko bo Bruselj pritiskal na članice in jih razmetaval po nekih kvazi-sodiščih, bolj se bo EU razpadala.
Narodi pač ne trpijo tiranije. Tudi neoliberalne ne.
mihael1
# 19.07.2018 ob 21:08
Vtikajo se v notranje zadeve drzave, ko pa gre za arbitrazni sporazum med dvema eu drzavama, kateremu boter je bila sama, pa ne rece nic.
Po domace receno, jih gleda mandi, naj spokajo.
Zlobni škrat
# 19.07.2018 ob 21:01
Evropska komisija pripravljena madžarske organe podpreti in jim pomagati pri reševanju tega vprašanja.

hahahahahahahahahaha

Bo prej morala Madžarska pomagati EU komisiji kot obratno.
cairns
# 19.07.2018 ob 22:21
Evropska komisija proti Madžarski vložila tožbo zaradi azilne zakonodaje

Diktatura Berlina se nadaljuje. Kdor noče izpolnjevati Sorosovega plana o zamenjavi avtohtonih prebivalcev v Evropi z ilegalnimi migranti iz Azije in Afrike bo KAZNOVAN.

Državam EU Berlin in Bruselj jemljeta pravico odločanja koga bodo in koga ne bodo sprejele na svoje ozemlje. Sramota.

Azilna politika je samo izgovor.
Bivši uporabnik
# 19.07.2018 ob 22:07
Vračanje prebežnikov.? Od kje pa? Tožiti bi morali Turčijo ali Libijo saj so od tam prebegnili. Kaj ima s tem Madžarska.?
cairns
# 19.07.2018 ob 22:27
Evropska komisija tako meni, da sta zakonodaja in sprememba ustave uvedli novo podlago za nedopustnost prošnje za azil, s čimer omejujeta pravico do azila le na osebe, ki prihajajo na Madžarsko neposredno iz kraja, kjer je ogroženo njihovo življenje ali svoboda.

Edino pravilno. Ilegalni migranti nimajo pravice po lastni želji izbirati kje bi radi zaprosili za azil. V prvi varni državi in konec. Vsi nadaljni postopki pa v dogovoru med prvo vstopno državo in ciljno državo v katero si ilegalec želi. Seveda po tem ko mu je odobren azil.

Bruselj in Berlin sta največja podpornika zamenjave ljudstva v Evropi.
zamudnik
# 20.07.2018 ob 10:30
Ko je Madžarska vstopala v EU, v nobenem aktu ni bilo zapisano, da bo morala začeti proces raznarodovanja svojega prebivalstva.
aljakom
# 22.07.2018 ob 09:03
Pri nas na vasi je že vsak 5 človek iz Kosova. Ocena je torej, da je 20% prebivalcev v vasi šiptarjev. Poznam jih kar nekaj in v resnici nimam čisto nič proti njih. Verjamem, da so migracije vedno bile in vedno bodo, za nas, ko imamo tako nizko nataliteto, še kako pomembne in potrebne.

Težava je, da je sedaj v šoli jedilnik v celoti prilagojen njim. Določenih jedi v kuhinji ne smejo kuhati več, tudi če so tipično slovenske. Ko pridete v trgovino ali na pošto ali na banko, včasih imate občutek, da ste v Albaniji, na Kosovu, ne več v Sloveniji. Ker govorijo vsi albansko. Nekdo se je pohecal, kdaj bodo dvojezični napisi.

Lokalni župnik na eni otvoritvi ni smel nastopiti, ker so se pritožili (sicer zelo diplomatsko in v ozadju), da to ni njihova religija in ni smel biti zraven, niti ni bil povabljen. Ne vem, če bi to dovolili Hrvatje, ki so če pogledamo bistveno bolj zaveden narod.

Otroci se ob nedeljah bojijo hoditi na igrišče, ker je večji del njihove skupine tam in je potem to velik izziv za ostale otroke. Nekateri slovenski otroci doma celo govorijo po albansko, ker se večji del časa v razredu pogovarjajo albansko, kar je sicer fajn, znajo en jezik več, vendar ne na tak način.

V Kosovu trenutno velja, da je Slovenija obljubljena dežela in se množično priseljujejo. Po neuradnih ocenah jih je v Sloveniji 300.000, saj je večina neprijavljenih. Množično hodijo sem. Res množično. Imamo eno gospo, ki na vasi šteje koliko novih pride mesečno.

Zadnjič se mi je nekdo izmed njih pohvalil, kako enostavno je pri nas "kupiti" državljansto. Bistveno lažje kot v Avstriji, Italiji, Švici. In gazda jamči zanje. Naš potni list v resnici veliko velja, ker se lahko gre z njim res vsepovsod.

In tudi inšpektorji jim ne morejo do živega, ker imajo dovoljenje za delo za 10 ljudi, na ta ista dovoljenja jih na različnih gradbiščih dela po 50 ali več. Drugi so na črno. Na enem gradbišču dela nekdo na eno ime, na drugem ista oseba, na tretjem spet ista oseba. Očitno kloni...

Tisti, ki imajo papirje, delajo tako ali za minimalno plačo, dobijo večji del denarja na črno, vendar ker imajo veliko številčne družine, dobivajo še podporo. Slovenska država zelo dobro skrbi za tujce. Ne boste verjeli, koliko lahko dobite, če se priselite.

Njihova filozofija je zelo enostavna. Delajo pod ceno v določeni panogi - gradbeništvo, sladoled, pekarne, sedaj je nova niša elektroinštalacije in elektro storitve. Ko konkurenca "izumre" počasi dvigujejo cene. In so tako povezani med sabo, kot zaradi nevoščljivosti nikoli ne bomo.

Inšpektorji - tržni, davčni, delovni, se jih baje bojijo, ker imajo v ozadju "mafijo", ki skrbi zanje in grozi družinam teh ljudi ali jih znajo "kupiti", če kaj naredijo in potem raje ne nič naredijo.

Moj predlog je:
- da se bistveno podaljša čas za pridobitev državljanstva ali tega sploh ni, samo delovna dovoljenja
- da se vsem tujim državljanom, ki so ilegalno na delu onemogoči delo
- da poskrbimo, da znajo res aktivno slovenski jezik preden dobijo državljanstvo
- da se več ukvarjajo z delom na črno, ker ljudje ne plačujejo davkov in moramo drugi plačati 2x ali 3x več - še zanje
- da se vsem, ki imajo kriminalna dejanja ne da državljanstva ali se jim le to odvzame

Doma imamo težavo, ker je SNS - torej stranka Zmaga Jelinčiča stranka, ki se sploh ne zavzema za slovenski narod. Vsa leta, kar je bil v parlamentu je večinoma delal zgago, govoril vice, pomagal levemu volilnemu bloku, da so ostajali na oblasti, ne pa dejansko skrbel za svojo domovino.

Druga težava je Janša, ki s svojo arogantnostjo in izločanjem ne obvlada diplomacije, prav tako so v NSI preveč interno v konfliktih, da bi kaj naredili. Potrebujemo novo desno stranko, ki bo se iskreno zavzemala za slovenski jezik, kulturo, državo. Sedaj je po moji oceni to res nujno in tudi potrebno. Garantiram, da pridejo v parlament v naslednjih volitvah.
Hardworker
# 20.07.2018 ob 00:56
Zakonodaja je uperjena proti nevladnim organizacijam, ki jih financira George Soros, proti kateremu je bila uperjena že Orbanova predvolilna kampanja.

Pravilno.
Soros je mednarodni kriminalec in krivec za mnoga stradanja ljudi. Kriv je za mnoge zločine v državah, kjer so njegova nevladna teroristična gibanja povzročila barvne revolucije oziroma državne udare.
Če kdo spada na sodišče, potem je to Soros.
Epafrodit
# 20.07.2018 ob 20:21
Evropska komisija proti Madžarski vložila tožbo zaradi azilne zakonodaje

Zanimivo, zanimivo. V primeru naše arbitraže čiste r.ti, ko gre za migrante pa takoj v napad.
DrKult
# 20.07.2018 ob 11:20
Butasta poteza EU. Na tem portalu sem en večjih podpornikov EU-ja, ampak to je idiotizem. Tej bedaki si bodo pač morali pustit dopovedat, da niti pod rubriko razno ne bo nobena vzhodnoevropska država pristala na to, da bo proti volji lastnega naroda dovolila naseljevanje migrantov. Ni šans, lej, pa če se na glavo postavijo. Prej bodo Madžarsko, ki sicer zaenkrat nima nobenega namena po izstopu, spravili k temu, da izglasujejo izstop. Ni ga denarja na tem Svetu, da bodo Madžari pustii, da se njihovi kulturi začne dogajat to, kar se nemški in švedski.
V EU bi morali resno razmisliti, koliko smisla ima tovrstno siljenje članic glede migracijske politike.
galoper
# 19.07.2018 ob 21:44
Katera komisija EU je to, da jo obvestimo tudi o protiustavni aktivnosti naših državnih organov?
k500
# 21.07.2018 ob 18:35
malo si oglejte plan sorosa s svetom na tem linku: soros unleashed
pa še to: The Bizarre Media Blackout Of Hacked George Soros Documents

pa še to: Soros hacked, thousands of Open Society Foundations files released online
malo preberite dokumente, da boste videli koliko navaren je soros s temi povezavami. pa tudi nato boste lažje razumeli zakaj je madžarska prepovedala vsa društva katera finaancira soros preko svojih organizacij.
cairns
# 20.07.2018 ob 19:40
GORILA
..je pa pisalo, da mora biti njihova zakonodaja v skladu z evropsko!

Drži, a je azilna politika popolnoma zgrešena. Britanski evroposlanec Nigel Farage je zelo jasno povedal in tudi poimensko naštel koliko evroposlancev je na plačilni listi G.Sorosa. Če ne bi bilo toliko evroposlancev podkupljenih bi bila zakonodaja popolnoma drugačna in bi lažni begunci bili poslani takoj tja od koder so prišli.
Domoljub91
# 21.07.2018 ob 14:57
Zanimivo, da po drugi strani Evropsko komisijo prav nič ne moti, da Hrvaška ne upošteva arbitražne razsodbe. Dvojna merila v vsem svojem sijaju!
samogledam
# 20.07.2018 ob 12:04
sedaj imamo članice v EU priložnost, da poslanci zahtevajo popravek zakona, ki izsiljuje z odredbo, ki ni v skladju z demokratično voljo naroda članice. Politiki lahko svetujejo, priporočajo, se dogovarjajo...dokler ni to v nasprotju z zakonodajo članice EU. Vsi smo se strinjali, da bomo sodelovali, nikakor pa se nismo strinjali, da ilegalni migrantje kršijo zakone ki veljajo za državljane članic.
Aprila
# 20.07.2018 ob 10:49
"Evropska komisija je zato sklenila, da Madžarska ne izpolnjuje svojih obveznosti na podlagi pogodb EU-ja, zakonodaje EU-ja in listine EU-ja o temeljnih pravicah. "

Prav rada bi videla te zakone in listnine EU po katerih mora Madžarska sprejeti vsakega tujca ki jim ga hoče EU visliti, kajti po Pogodba o delovanju Evropske unije, ki jo je podpisala država ob pristopu v EU je pod členom 79 ki obravnava ilegalne in legalne migrancije, točka 5 jasno zapisano:
[i]Ta člen ne vpliva na pravice držav članic, da določijo število državljanov tretjih držav, ki lahko iz tretjih držav prihajajo na njeno ozemlje, da bi si poiskali delo, bodisi kot zaposleni ali samozaposleni.

Tako da me res zanima od kje si EU, katera je bila ustanovljena kot ekonomska trgovska unija z namenom prostega pretoka blaga in ljudi znotraj pridruženih članic, jemlje pravico da suverenim država govori koga morajo sprejeti v svojo državo
Joze Koder
# 21.07.2018 ob 13:34
V zadnjih letih prihaja do množičnih zlorab azilnega sistema. Na Madžarsko so prihajale velike množice migrantov, ki so brez slabe vesti izrabljali obstoječi azilni sistem.

Zato so ga pač spremenili, EU pa naj se se zgleduje po Madžarski in prav tako spremeni azilni sistem ter prepreči zlorabe.
Bivši uporabnik
# 20.07.2018 ob 16:55
Bolj ko bo Bruselj pritiskal na članice in jih razmetaval po nekih kvazi-sodiščih, bolj se bo EU razpadala.
Narodi pač ne trpijo tiranije. Tudi neoliberalne ne.


In v tem je catch. Zato multikulti, zato raznarodovalna politika iz strani EUja. Unicit suverene evropske narode, unicit narodne identitete, vse skupaj v en velik talilni lonec. To je cilj EU in zato levica nikoli ne nastopi proti EU, ceravno EU zahteva privatizacijo, levica pa absolutno ne.
Hardworker
# 20.07.2018 ob 16:18
kromo-som

EU se ne upa Izraelu nič prigovarjati, saj se napaja s krediti judovskih (cionističnih) bank.
Bivši uporabnik
# 20.07.2018 ob 07:49
@Homer.
Zaradi dostopa do EU tržišča.
delfino_
# 20.07.2018 ob 00:26
S svojim brezglavim vmešavanjem v interne zadeve držav si Bruselj sam brezno koplje. Kadar obstajajo naddržavne strukture, ki želijo vladati državam, veš da to ni nekaj dobrega, sploh pa ne nekaj demokratičnega. Mokre sanje Eu so združene države Evrope, kjer so nacionalne države potisnjene na najnižji nivo provinc in da potem da ta bruseljski hegemon z njimi upravlja kot svinja z mehom. Evropo šibi ravno bruseljska politika, ne toliko Rusija ali ZDA.
galoper
# 22.07.2018 ob 11:10
Ob vstopu naše države v EU se je začela ekonomska prisila z zaprtjem tovarne sladkorja v Ormožu. S tem se je nakazala smer delovanja EU - vse za močne, šibkejši naj pa drago plačajo svoj vstop v EU članstvo.
VICTORIA99
# 22.07.2018 ob 08:09
Nehajte vsiljevati nezakonite migrante v vsako vas, tudi v svojo hišo ne bi vseli vsakega, ki pride trkat na vrata.
Hardworker
# 21.07.2018 ob 13:04
Evropa je tako pokvarjena, da bo razpadla v lastnem smradu.
zeus-zengg
# 21.07.2018 ob 11:38
Kdaj bo EU vložila tožbo na Haaško sodišče za genocid nad Palestinci ?
----------------
saj tu je skrita vsa umazanija evropskega licemerja in mi slovenci smo iz meni,, neznanih,, razlogov podporniki ravno te ,,doline šenflorjanske ,, tako imenovane evropske unije . Upam da bo nekaterim počasi postalo jasno komu smo postali ponižni vazal in zadolženi hlapec ...
Bivši uporabnik
# 20.07.2018 ob 16:53
kaj pa suverenost in svoboda pa take fore?
Sem bil ZA EU na referendumu, ko so nam Unijo predstavljali kot ekonomsko povezavo. Takrat nam nihce ni po pravici povedal, da gremo v neko nadrzavo, ki bo avtomatsko podirala suverenost clanic. Osel gre le enkrat na led.
Hardworker
# 20.07.2018 ob 00:53
Bruselj bi rad ukinil meje držav in določil Evropejce prvega, drugega in tretjega reda.
Sladko sanjajte cionisti. Te vaše mokre sanje se ne bodo nikoli uresničile.
galoper
# 22.07.2018 ob 11:01
EU zakonodaja, na katero se sklicujejo, ne obravnava ilegalnih vdorov v državo kot legalno dejanje. Verjetno tudi madžarski pravniki ugotavljajo enake osnove.
k500
# 22.07.2018 ob 09:41
@aljakom

izredno lepo povedano, maš moj plus.
VICTORIA99
# 22.07.2018 ob 08:12
Pridejo nezakonito čez mejo in vzklikajo azil, če jih dobijo. Imamo zakone, za take vrste tičev in to ni azil.
kromo-som
# 20.07.2018 ob 14:16
Zakaj EU ne protestira proti zakonu, ki ga je sprejel izraelski kneset, s katerim so določili, da je Izrael država judovske nacije, v kateri so upravičeni do polnih pravic samo judje? Če bi katera od evropskih držav sprejela podoben zakon, bi vse vladne in nevladne in humanitarne organizacije povsod po EU zagnale vik in krik in zakon označile za fašističen.
k500
# 20.07.2018 ob 08:46
Evropska komisija proti Madžarski vložila tožbo zaradi azilne zakonodaje
In šef te ek je pa the monster
na mestu madžarske se ne bi sekiral prevec,
Evropska komisija tako meni, da sta zakonodaja in sprememba ustave uvedli novo podlago za nedopustnost prošnje za azil, s čimer omejujeta pravico do azila le na osebe, ki prihajajo na Madžarsko neposredno iz kraja, kjer je ogroženo njihovo življenje ali svoboda.
To je bolj ginpress. Kot pa resna novica.
samogledam
# 21.07.2018 ob 11:29
Kdaj bo EU vložila tožbo na Haaško sodišče za genocid nad Palestinci ? Z najsodobnejšim orožjem Judje že desetletja raketirajo civilno prebivalstvo v Vernichtungslager Gaza.
pobrisan
# 24.07.2018 ob 08:22
Azilno zakonodajo je treba posodobiti na nivoju EU. Trenutno se azil zlorablja.
Epafrodit
# 20.07.2018 ob 20:19
Evropska komisija proti Madžarski vložila tožbo zaradi azilne zakonodaje
samogledam
# 24.07.2018 ob 22:12
mi sploh ne rabimo zveze Nato...če politiki v EU spišejo odredbo, da morajo vse članice brezpogojno sprejet okupacijo tujcev na svoji zemlji...je obramba nepotrebna.
Aprila
# 23.07.2018 ob 11:48
"Imamo zakone.. , ki pa so podrejeni mednarodnim konvencijam, ki tem vrste tičev priznavajo obravnavo, če zaprosijo za azil. Zato predlagam, da si prebereš kakšno knjigo iz področja ustavnega prava in se razsvetliš."

V nobenih izmed teh mednarodnih konvencijah ne piše da je migrant upravičen do ilegalnega prehoda iz tretje varne države. In ko država z šengen mejo dovoli migrantu da vstopi v državo iz tretje varne države krši zakon EU o šengenu, ki zapoveduje da mora država zavrniti in preprečiti prečkanje šengen meje vsem ki nimajo ustreznih dokumentov.
Kričanje azil, ker prihajajo iz tretje varne države bi moralo biti glede na EU zakon o šengenu brezpredmeten.
Bivši uporabnik
# 21.07.2018 ob 19:30
Naši bivši južni bratje imajo za to tožbo lep izrek. Kadija te tuži, kadija ti sudi. Se pravi da so jih tožili pred svojim sodiščem.
Krtomir
# 23.07.2018 ob 08:04
VICTORIA99

Imamo zakone.. , ki pa so podrejeni mednarodnim konvencijam, ki tem vrste tičev priznavajo obravnavo, če zaprosijo za azil. Zato predlagam, da si prebereš kakšno knjigo iz področja ustavnega prava in se razsvetliš.
opat
# 19.07.2018 ob 22:48
EU toži članico EU! EU toži EU! Enako kot s SLO in CRO! Ne moremo biti v skupnosti če bomo tožili drug drugega...
M-filter
# 20.07.2018 ob 06:59
res je. madžarska je pametna država. razumem, da jo naši super desničarji, al kako jim mediji rečejo, tako močno podpirajo. štekam zakaj Orban. Tam so vsi enaki. Če razmišljaš preveč drugače boš pač izobčen, kaznovan. nimajo ravno golega otoka majo pa kaj drugega. od prijatelja madžarski kolega, ki dela na visokem položaju v javni firmi je to lepo povedal. "z nobenem ne upam govoriti o politiki razen s tabo, ker si iz slovenije in ti zaupam. Če bi komu drugemu vprašanje kdaj bi ostal brez službe in vseh priložnosti. kaznoval bi me samo ker bi bil proti Orbanu. ni goli otok je pa uničeno življenje"

ne razumem po medijih imenovanih levičarjev, da so proti orbanu in se bojijo našega Janeza. saj v jugoslaviji smo bili tudi vsi enaki med enakimi.

potem pa se sprašujem. "levi" so že doživeli, da so bili enaki med enakimi in jim je to nostalgija. "desni" so sicer doživel ampak so bili nasprotniki in so se bali. Sedaj pa si tudi oni biti enkrat enaki med enakimi. želijo si življenja brez svobode izražanja in delovanja razen, če bo enaka kot bi določala enakostna svoboda.
johan1
# 20.07.2018 ob 22:55
A so spet samo iz Trstenjakove dežurni. Vedno ko je treba zagorjati Nacionaliste ala Orban in Janša.
Madzari naj se sami speljejo iz EU pa bo mir.
Sem bral v Novicah da v nekaterih občina v Prekmurju sploh ne upoštevajo Slovenskega jezika!
GORILA
# 20.07.2018 ob 10:33
Ko je Madžarska vstopala v EU, v nobenem aktu ni bilo zapisano, da bo morala začeti proces raznarodovanja svojega prebivalstva.

...je pa pisalo, da mora biti njihova zakonodaja v skladu z evropsko!
Homer.
# 20.07.2018 ob 12:49
Torej misliš da je zakonodaja EU, kot jedilnik v gostilni, kjer pač izbereš tisto kar ti odgovarja.....
Pa ni!
Je prej menza v kateri dobijo na krožnik vsi enako........
Krtomir
# 20.07.2018 ob 10:00
BarakOrkbama

Točno tako, ampak tako kot britancem temle madžarom in očitno tudi nekaterim slovenceljnem še ni kapnilo, da dostop do trga EU ni zagotovljen ravno vsakemu čisto vsakemu omejencu.
Chopin
# 20.07.2018 ob 18:54
Zdaj pa da vidimo tiste, ki zagovarjajo red, pravila, kaznovanje itd. kako se bodo strinjali s postopkom proti Madzarski, ki krsi pravila in je prva zacela ustvarjati anarhijo na tem podrocju v EU .
Kazalo