Ivo Vajgl je s sestavo liste zadovoljen. Foto: BoBo
Ivo Vajgl je s sestavo liste zadovoljen. Foto: BoBo

Vajgl je izrazil zadovoljstvo, da je na čelu liste, ki temelji na veliko življenjskih izkušnjah in visoko kvalificiranem delu na vseh področjih, in dodal, da bo na prvem mestu zaščita dostojanstva starejših ljudi.

Puklova pa je izpostavila zagotavljanje pogojev za varno starost, med drugim generacijsko sožitje in skrb za invalide. V primeru izvolitve bo zastopala tudi načela enakosti in solidarnosti znotraj zdravstvenega sistema.

Na tretjem mestu liste DeSUS-a je podjetnik Izidor Salobir, ki se bo, kot pravi, boril za to, da bi za povprečno plačo imeli tudi povprečno pokojnino. Sledi mu upokojena učiteljica Ingeborg Ivanek, ki je poudarila, da se bo v primeru izvolitve zavzemala zlasti za enotno šolstvo in enake pogoje, pa tudi za boljše življenje starejših.
Podobni cilji kandidatov
Peti na listi je predsednik severnoprimorskega pokrajinskega odbora DeSUS-a Bojan Bratina, ki se današnje predstavitve kandidatov ni mogel udeležiti, šesta pa je poslanka Jana Jenko. Tudi ona je poudarila potrebo po zavzemanju za pravice starejših na evropski ravni ter pomen medgeneracijskega sodelovanja.

Predzadnje mesto je zavzel upokojeni ravnatelj Anton Dragan, ki je med drugim povedal, da je tudi Evropskemu parlamentu treba povedati, da upokojenci niso socialna kategorija, ampak del družbe.

Zadnja na listi pa bo DeSUS zastopala poslanka DeSUS-a Marjana Kotnik Poropat, ki se bo prav tako borila zlasti za to, da bi se v EU slišalo več o težavah starejših.