Evropska unija
(8)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 1.0 od 6 glasov Ocenite to novico!
Tim Barrow
Barrow je nekdaj služil tudi kot veleposlanik v Moskvi. Foto: EPA

Dodaj v

Novi britanski veleposlanik pri EU-ju postal Tim Barrow

Rogersov odstop dvignil veliko prahu
4. januar 2017 ob 20:04
London - MMC RTV SLO, STA

Velika Britanija je za novega veleposlanika pri EU-ju imenovala Tima Barrowa. Ta bo nadomestil Ivana Rogersa, ki je v torek protestno odstopil.

Barrow je bil nekdanji britanski veleposlanik v Moskvi, zdaj pa bo igral ključno vlogo v pogajanjih o izstopu Velike Britanije iz EU-ja, poroča BBC. Vlada v Londonu naj bi po napovedih 50. člen Lizbonske pogodbe, s čimer se bodo z Brusljem začela pogajanja o izstopu, sprožila marca.

Dokaj presenetljiv odstop Rogersa, ki velja za proevropskega, je močno razburkal politiko v Londonu. V odstopni izjavi je bil močno kritičen do ministrov, da pravzaprav ne vedo, česa se lotevajo.

"V vladi manjka resnih, večstranskih pogajalskih izkušenj," je med drugim zapisal v poslovilnem sporočilu. Nekdanjim sodelavcem je še svetoval, naj se ne bojijo povedati resnice tistim, ki so na oblasti, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Na drugi strani so na veleposlanika takoj letele kritike, da izraža osebna politična stališča, ki jih kot javni uslužbenec na tem položaju ne bi smel.

A. Č.
Prijavi napako
Komentarji
Kazalo