Evropska unija
Sodbe naj bi veljale tako za zasebni kot za javni sektor. Foto: Reuters
Podobno pravico do denarnega nadomestila imajo tudi dediči pokojnega delavca, ki dopusta ni izrabil. Foto: Reuters
Sodišče EU-ja je v dveh primerih odločilo, da imajo delavci pravico do denarnega nadomestila, če dopusta ne izrabijo. Foto: Reuters

Dodaj v

Sodišče EU-ja: Zaposleni imajo pravico do nadomestila za neizrabljen dopust

Sodbe veljajo tako za zasebni kot javni sektor
6. november 2018 ob 13:27
Luxembourg - MMC RTV SLO, STA


Zaposleni lahko v primeru neizrabljenega dopusta od delodajalca zahtevajo denarno nadomestilo, podobno zahtevo lahko vložijo tudi dediči pokojnika z neizrabljenim dopustom, je razsodilo Sodišče EU-ja.

Sodišče v Luksemburgu je glede izgube pravice do plačanega letnega dopusta odločalo v primerih dveh moških iz Nemčije.

Prvi je opravljal pripravništvo pri Land Berlin in se je odločil, da plačanega letnega dopusta ne bo izrabil, ob zaključku pripravništva pa je zaprosil za denarno nadomestilo za neizrabljen dopust, v kar njegov delodajalec ni privolil.

V drugem primeru pa je zaposlenega pri združenju Max-Planck-Gesellschaft dva meseca pred prenehanjem delovnega razmerja delodajalec pozval k izrabi preostanka dopusta, ne da bi mu časovno naložil kdaj. Zaposleni je izrabil le dva dneva dopusta, za neizrabljene dni pa zaprosil za denarno nadomestilo, kar je delodajalec zavrnil. Moški se je zato obrnil na nemška delovna sodišča.

Sodišče: Delavec ne more samodejno izgubiti dopusta
Nemška delovna sodišča, na katera sta oškodovana moška vložila tožbo, so se na razlago prava EU-ja obrnila na Sodišče EU-ja v Luksemburgu, ki je razsodilo, da pravo EU-ja nasprotuje temu, da delavec samodejno izgubi plačani letni dopust, do katerega je bil upravičen na podlagi prava Unije, s tem pa tudi pravico do denarnega nadomestila za neizrabljen dopust, le zato, ker za dopust ni zaprosil pred prenehanjem delovnega razmerja.

Pravica delavcev do neizrabljenega dopusta sicer propade, če je delodajalec delavcu omogočil pravočasno izrabo dopusta, kar pa mora dokazati, če bi prišlo do zapletov.

Denarno nadomestilo tudi dedičem
Sodišče v Luksemburgu je na torkovi obravnavi prav tako razsodilo v dveh primerih iz Nemčije, ko so dediči pokojnega delavca od nekdanjega delodajalca zahtevali denarno nadomestilo za dopust, ki ga ta delavec ni izrabil. Sodišče je potrdilo, da v skladu s pravom Unije pravica delavca do plačanega letnega dopusta z njegovo smrtjo ne ugasne in da lahko dediči zahtevajo denarno nadomestilo.

Če nacionalno pravo tako možnost izključuje in torej očitno ni v skladu s pravom Unije, se lahko dediči neposredno sklicujejo na pravo Unije, in sicer v razmerju do delodajalca tako v javnem kot tudi v zasebnem sektorju, je še odločilo Sodišče EU-ja.

K. Št.
Prijavi napako
Komentarji
K_ris
# 06.11.2018 ob 13:36
Odlično!
RenatoP
# 06.11.2018 ob 14:16
Črna ura za naše gospodarstvenike :)
Drugace pa hvala bogu da smo v Eu da vsaj njihova sodisca uveljavljajo sodno prakso, ki je nasi ne znajo.
Rockos
# 06.11.2018 ob 14:07
ajvard1: a ne, ja in da hočejo dobiti ceneno delovno silo iz naslova migrantov... daj ne piši neumnosti! za pošteno delo naj bo pošteno plačilo in od tega gredo pošteni davki...zadeva zaključena... dokler se bo pa direktor vozil okoli v avtu za 100 jurjev in živel v vili za pol milijona, delavce pa imel na minimalcu, pa k vragu pa takšni šihti...
K_ris
# 06.11.2018 ob 14:45
Gre samo za neizrabljen dopust pred prenehanjem delovnega razmerja. Če ne izrabljaš letnega dopusta, si sam kriv in ti ta sodba nič ne pomaga. Če pa daš odpoved, te mora delodajalec v odpovednem roku poslati na dopust (kolikor ga pač imaš), sicer ti je dolžan dati denarno nadomestilo.
xes
# 06.11.2018 ob 14:24
RenatoP: čak mal, ko bodo enkrat odločili, da so dediči upravičeni do povračila vplačanega v pokojninsko zavarovanje, če zavarovanec umre recimo po 39 letih vplačevanja preden bi koristil pokojnino ... to bo šele črn dan za naše politike :)
Captain
# 06.11.2018 ob 13:53
Izračunaš, kolikšna je tvoja dnevna plača in to je nadomestilo za dan neizrabljenega dopusta.

Zahtevki iz delovnega razmerja zastarajo v 5 letih po zapadlosti. Pravica izrabiti dopust ti zapade 30.6. za prejšnje leto. Od 1.7. dalje torej teče 5 letni rok za uveljavljanje zahtevka iz tega naslova, če si še vedno zaposlen pri temu delodajalcu. Sicer zahtevek zapade naslednji dan po prenehanju delovnega razmerja.
ElTorro
# 06.11.2018 ob 19:15
V bistvu gre za to, da bodo delodajalci pač morali biti pozorni na to, da ti bodo pred prenehanjem delovnega razmerja odredili izrabo preostanka dopusta.

Ne vem, zakaj bi se zdaj zaradi tega delodajalci bolj izogibali rednemu zaposlovanju. Saj pa je za njih vseeno, če si recimo vzameš en teden dopusta v januarju, ali pa ti (potem ko daš odpoved) delodajalec odredi, da boš 5 dni dopusta izkoristil od 21. do 28. februarja.
jezernik
# 06.11.2018 ob 15:00
Sklonjeni gospod,je napisal"Pri nas si ga sploh ne zaslužijo, da o stroških ki jh povzročajo družbi zaradi svoje nesposobnosti sploh ne govorim!Lustracija!"Kaj si kdo ne zasluži?Predvidevam,da ste se vedno odrekli letnemu dopustu v korist družbe in delodajalca!Kdo je nesposoben?Prepričan sem ,da so vsi tisti,ki bi jih vi lustrirali,veliko bolj sposobni,na svojih področjih,kot ste vi!Srečno!
Sklonjen
# 06.11.2018 ob 14:07
Pri nas si ga sploh ne zaslužijo, da o stroških ki jh povzročajo družbi zaradi svoje nesposobnosti sploh ne govorim!

Lustracija!
ajvard1
# 06.11.2018 ob 13:57
Potem pa čudenje nad čedalje večjo prekarizacijo.

Logično, da se delodajalci izogibajo zaposlovanju.
marelica7
# 07.11.2018 ob 05:28
Vsak zaposlen mora koristit dopust zaradi svojega zdravja, da ne pregori in zboli ! Podjetje je dolžno da skrbi za red v podjetju.
johndeer
# 06.11.2018 ob 14:32
Največ dopusta v Sloveniji ostaja neizkoriščenega v JS. Spet bo zanimivo ;)
OnionRing
# 06.11.2018 ob 14:32
pravico ze, ampak delodajalc ne bo placu centa...
Bhaaltazar
# 06.11.2018 ob 13:49
Kolikor sem bral po naših računovodskih portalih, nisem zasledil po kakšnem ključu se obračuna izplačilo? In ali upravičenost do izplačila velja samo, ko se prekine delavno razmerje in delavec nima možnosti izkoristiti dopusta? Namreč sam nikoli ne izkoristim dopusta.

Če je kdo na portalu, ki se spozna na delovno zakonodajo, se zahvaljujem za odgovor.
21.12.2012
# 12.11.2018 ob 14:24
@K_ris

A misliš, da je razlika, če ti DR preneha in zato ne moreš koristiti več LD ali pa ga več ne moreš koristiti zaradi poteka določenega časa, čeprav še vedno v DR pri istem delodajalcu?

Po mojem ni razlike in gre za primerljivo situacijo.

Bodo pa zdaj predvsem "pošteni" takšno odločitev sodišča lepo izkoristili. Delodajalcem pa v nauk naprej, da bodo pač bolj pozorni pri teh stvareh.
Radenm
# 09.11.2018 ob 21:31
AM
Pri nas NE MOREŠ dobiti denarnega nadomestila, saj MORAŠ porabiti dopust.

To pa zato, ker so naši vrli delodajalci to izkoriščali in človek ni smel na dopust.


Bo kar držalo. Se mi je že parkrat zgodilo da zato ker nisem porabil dopusta, me je delodajalec "prisilno" poslal na dopust. No, meni bi bilo vseeno tudi če bi tiste dneve delal, ampak sem moral pokoristiti do konca.

Zdaj naj uredijo pa še koriščene/plačevanje nadur.
AM
# 08.11.2018 ob 14:52
Pri nas NE MOREŠ dobiti denarnega nadomestila, saj MORAŠ porabiti dopust.

To pa zato, ker so naši vrli delodajalci to izkoriščali in človek ni smel na dopust.
KosmataPazduha
# 08.11.2018 ob 12:05
A ta zakon je že v veljavi al kako je s tem? Torej ko dobim novi dopust in mam še starega za le tega lahko zahtevam nadomestilo?
freezbee
# 07.11.2018 ob 15:46
To je praksa v nasem podjetju ze od nekdaj.
No, vsaj odkar sem jaz zaposlen.
zeus-zengg
# 07.11.2018 ob 15:21
Denarno nadomestilo tudi dedičem
Sodišče v Luksemburgu je na torkovi obravnavi prav tako razsodilo v dveh primerih iz Nemčije, ko so dediči pokojnega delavca od nekdanjega delodajalca
-------------
kaj ko bi se nehali zafrkavati z ljudmi in ščititi dediče , ki tako ali tako le iščejo svoj profit . To je minoren problem glede na izkoriščanje delavcev tukaj in zdaj - vsi ti primeri pa le zamegljujejo situacijo na način kako nekdo vendarle skrbi za njihovo dobro ... ...
kingeston
# 07.11.2018 ob 13:32
kakšne debilne birokratske fore, folk pa jim še ploska...

naša družba pospešeno drvi v čisto nesmiselno birokratizacijo, katere cilj je izključno debilno in nesmiselno delo, da se bebčkom maže oči in se ukvarjajo z neumnostmi, elita pa ji z lahkoto vlada...

ampak seveda raja tega ne opazi in najdušeno kruli ko jim gospodar pomeče pomije v korito...
Skippy
# 07.11.2018 ob 07:39
daj ne piši neumnosti! za pošteno delo naj bo pošteno plačilo in od tega gredo pošteni davki...zadeva zaključena...

In ti finančni strokovnjak. Kolikšno pa je to pošteno plačilo? Glede na to, da je večina dela v Sloveniji s precej nizko dodano vrednostjo.
galoper
# 06.11.2018 ob 21:23
Klic po normativih za uveljavljanje se pojavlja
Kazalo