Vajgl bi se povezal z drugimi strankami, ki zastopajo podobne interese. Foto: BoBo
Vajgl bi se povezal z drugimi strankami, ki zastopajo podobne interese. Foto: BoBo

Vajgl je v nagovoru zbranim poudaril, da je bila koalicija DeSUS-a in Zveze društev upokojencev Slovenije "najboljša mogoča koalicija v korist starejših". "Program DeSUS-a je dokaz, da mi razumemo, kakšne odnose med mlajšimi in starejšimi hočemo," je dejal.

Po njegovih besedah se bo DeSUS povezal s strankami, ki težijo k podobnim ciljem, in dokazal, da je v Evropskem parlamentu mogoče zelo veliko narediti za starejše. Erjavec pa je poudaril, da DeSUS evropskega poslanca potrebuje zato, ker se Evropa stara, pristojni pa se ukvarjajo s težavami bank, "problemom tistih, ki so nas pahnili v to revščino". "Vi, ki ste zgradili to Evropo, si zaslužite boljše življenje," je poudaril.

EU bi po njegovih besedah potreboval strategijo na področju staranja prebivalstva, da bi izkoristili potencial znanja in izkušenj starejših. Obenem pa bi bilo treba v okviru EU-ja sprejeti direktivo, ki bi vladam prepovedovala posege v pokojninsko blagajno, je pojasnil.

Vajgl bo ob vseh svojih diplomatskih izkušnjah in dejavnem delu v Evropskem parlamentu po zagotovilih Erjavca storil vse, kar je v njegovi moči, da bo branil pravice starejših. Tu pa ne gre samo za pokojnine in regrese, pač pa tudi za zdravstvo, ki mora ostati javno. Erjavec je prepričan, da bo DeSUS dobil svojega evropskega poslanca, na volitvah v DZ pa "mora DeSUS dobiti najmanj 10 poslancev".