Adria Airways je dobila štiri nove nadzornike. Foto: MMC RTV SLO
Adria Airways je dobila štiri nove nadzornike. Foto: MMC RTV SLO

Delničarji so tako potrdili predlog o zmanjšanju osnovnega kapitala z namenom kritja prenesene izgube in prenosa v kapitalske rezerve družbe. Delničarji so se tako odločili, da osnovni kapital zmanjšajo z zdajšnjih 70,9 milijona evrov na 17,7 milijona evrov. Za kritje prenesene izgube bo Adria tako namenila 38,9 milijona evrov, 14,25 milijona evrov pa bodo prenesli v kapitalske rezerve družbe.
Skupščina je potrdila tudi spremembe in dopolnitve statuta družbe, ki med drugim uvaja dvotirni sistem upravljanja. Za štiri leta so imenovali štiri člane nadzornega sveta družbe: Vinka Možeta, Sergeja Goriupa, Tadeja Krašovca in Toneta Pekolja.

Skupščina se je seznanila tudi s člani nadzornega sveta, ki jih je imenoval svet delavcev družbe. Predstavnici zaposlenih v nadzornem svetu sta Silva Rogelj in Darja Mataj. Delničarji so potrdili tudi za petino nižje plače nadzornikov, kot je bil prvotni predlog in sejnine članom nadzornega sveta.
Nadzorniki bodo za sejo prejemali 275 evrov bruto sejnine, njihovo osnovno plačilo pa bi znašalo 10.300 evrov bruto letno na posameznega člana. Z novim predlogom se je ta znesek zmanjšal za 2.060 evrov.