Piloti so želeli stavkati že novembra lani. Foto: BoBo
Piloti so želeli stavkati že novembra lani. Foto: BoBo

Stavka, s katero želijo piloti doseči takojšen podpis kolektivne pogodbe, bo 18. marca potekala od 5. do 24. ure, in sicer v prostorih operativnega centra v upravno-poslovni stavbi Adrie Airways na Brniku, pa tudi pred njo in na letališčih v Tirani, Lodžu, Prištini, Talinu, Berlinu in Pragi.

Piloti v tem času ne bodo opravljali svojega dela po pogodbah o zaposlitvi, bo pa zagotovljen minimum delovnega procesa.

Hočejo podpisano pogodbo
Podpis nove kolektivne pogodbe je njihova ključna zahteva, kar je bila že ob napovedi stavke novembra lani, kar pa se potem ni zgodilo. Vodstvo in piloti so nato uskladili kolektivno pogodbo, a je Anžur še vedno ni podpisal.

Takšno ravnanje uprave po njihovih besedah kaže na to, da so bila naporna in dolgotrajna pogajanja zgolj farsa, namenjena zavlačevanju, uprava pa, da kolektivne pogodbe očitno nikoli ni imela resnega namena skleniti.

Zato je stavka trenutno edini mogoč odziv sindikata na odnos uprave družbe Adria Airways in njenih lastnikov, ki pilotom, zaposlenim v družbi, jasno sporočajo, da dogovorov in danih zavez ne jemljejo resno, so še zapisali v sindikatu.