Zavarovalnica Triglav v zadnjih letih uspešno posluje. Foto: BoBo
Zavarovalnica Triglav v zadnjih letih uspešno posluje. Foto: BoBo

"Adris grupa izraža resen interes za kapitalski vstop v Zavarovalnico Triglav, svojo prednost pred velikimi evropskimi igralci pa vidimo v konsolidaciji največje hrvaške in največje slovenske zavarovalnice, v okviru katere bi Zavarovalnici Triglav zagotovili samostojnost in ohranjanje blagovne znamke," je v sporočilu za javnost zapisal direktor za korporativno komuniciranje Predrag Grubić. Zavarovalnico Triglav ocenjujejo kot izjemno uspešno, strokovno in odlično vodeno družbo, ki je lahko zgled drugim zavarovalnicam v regiji.
Za vstop na trg zavarovalniških storitev v regiji so se v Adris grupi na eni strani odločili na podlagi ocene, da zavarovalništvo ponuja veliko priložnosti za rast, hkrati pa želijo s tem nadaljevati diverzifikacijo dejavnosti na področje storitvene dejavnosti z možnostjo rasti, in sicer tako geografsko kot na področju razvoja storitev.

Skupina Adris grupa sodi med najmočnejša hrvaška podjetja. Trenutno njeno strukturo tvorijo tri strateške poslovne divizije, in sicer turistična, tobačna ter proizvodnja in predelava rib. V letošnjih prvih devetih mesecih je Adris grupa ustvarila 350 milijonov evrov prihodkov, kar je 2,6 odstotka več kot v istem obdobju lani. Od tega je skoraj polovico predstavljala prodaja na trgih zunaj Hrvaške.