Vlada je za vršilca dolžnosti direktorja agencije za varstvo konkurence (AVK) imenovala Andreja Matvoza. Foto: UKOM
Vlada je za vršilca dolžnosti direktorja agencije za varstvo konkurence (AVK) imenovala Andreja Matvoza. Foto: UKOM

Andrej Matvoz bo v. d. direktorja do imenovanja novega direktorja, vendar največ šest mesecev. AVK je kot direktor do sedaj vodil Andrej Krašek, ki je bil na lasten predlog razrešen.

Matvoz ima večletne delovne izkušnje na področju pravnega svetovanja v gospodarskih sporih, skrbnega pregleda podjetij, svetovanja gospodarskim družbam v zvezi s poslovanjem, sklepanja pogodb, izvajanja težjih upravnih nalog ter pisanja sklepov in odločb, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Vlada podelila koncesije za vodo
Vlada je na dopisni seji izdala odločbe, s katerimi je podelila 30 koncesij za rabo vode. Koncesijo za rabo vode za potrebe kopališča bodo imeli Life Class Portorož, Terme Snovik, Terme Topolšica, Bioterme Mala Nedelja in Aquapark Hotel Žusterna. Koncesijo za potrebe kopališča in ogrevanje bodo imeli Šmarješke Toplice, Dolenjske Toplice, Zdravilišče Radenci, Terme Banovci, Terme Lendava, Terme Paradiso, Thermana Laško, kopališča Hotela Sava Rogaška, kopališča družbe SLKI, Terme Vivat, Terme Čatež, kopališče družbe Komunala, Terme 3000, Savini hoteli na Bledu, Terme Maribor, Terme Zreče in Terme Dobrna. Koncesijo za rabo vode za ogrevanje bodo imeli Aleksander Polovič ter družbe Siliko, Ocean Orchids in Paradajz. Koncesijo za rabo vode za proizvodnjo pijač pa bodo imele družbe Dana, Droga Kolinska in Radenska.

Vlada je tudi izdala spremenjeno uredbo, ki ureja izvajanje dimnikarske službe. V uredbi so skladno s sredi decembra sprejeto novelo zakona o varstvu okolja sedanjo ureditev podaljšali za eno leto, do konca leta 2016.