Kupnine v Halcomu ne razkrivajo. Foto: Pixabay
Kupnine v Halcomu ne razkrivajo. Foto: Pixabay

"Ko smo iskali primernega partnerja, ki bo soustvarjal naslednjih 20 let Halcoma, se nisem srečal z organizacijo, ki bi se bolj približala mojim pričakovanjem, kot se je Emphasys," je v sporočilu za javnost pojasnil predsednik upravnega odbora Halcoma Matjaž Čadež in dodal, da stranke in zaposlene predajajo "v odlične roke".

V pogovoru za Finance je dodal, da se v njihovem segmentu poslovanja - stranke so velike banke kot tudi centralne banke - pričakuje, da je podjetje kapitalsko zelo močno, to pa je za družinsko podjetje velik zalogaj. "Vedeli smo, da bi s strateškim partnerjem lahko postali močnejši v tujini, ne le v tem koncu sveta," je dejal.

"Navdušeni smo, da se je družini Emphasys pridružila tako močna ekipa. Med sodelovanjem z vodstvom Halcoma smo ugotovili, da imamo podobne vrednote, prepričali pa smo se tudi, da je Halcom izjemno predan svojim strankam," je ob prevzemu povedal glavni izvršni direktor podjetja Emphasys Mike Byrne. Emphasys Software s sedežem v ZDA ponuja paleto programskih rešitev in sorodnih storitev subjektom v javnem in zasebnem sektorju, spada pa pod okrilje kanadske družbe Constellation Software.

mBills ostaja v njihovi lasti
Čadež je sicer za časopis še povedal, da se zadnje leto in pol močno posveča projektu mBills, ki pa ga niso prodali, vendar si želijo najti partnerja tudi za to podjetje, ki bi jim pomagal prodreti na svetovne trge. Gre za mobilno aplikacijo, ki omogoča plačevanje položnic prek pametnega telefona.