Gospodarstvo
(9)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 1.0 od 5 glasov Ocenite to novico!
Podbevšek je bil doslej namestnik predsednika nadzornega sveta Franceta Arharja. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Arharja v NLB-ju nadomestil Gorazd Podbevšek

Ocena Medje: pozitivna in brez pridržkov
16. maj 2014 ob 21:14,
zadnji poseg: 16. maj 2014 ob 21:30
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Nadzorni svet NLB-ja je izvolil svojega novega predsednika, in sicer Gorazda Podbevška, ki je na to mesto prišel, potem ko je s tega mesta javno odstopil France Arhar.

Podbevšek je bil doslej namestnik predsednika nadzornega sveta Franceta Arharja, ki je ob kritikah do korporativnega upravljanja v državi, pomanjkanja razprave o težavah države in do ravnanja protikorupcijske komisije v preiskavi NLB-ja odstopil pretekli mesec. Za Podbevškovega namestnika je bil danes izvoljen Miha Košak.

Nadzorni svet se je seznanil tudi z rezultati poslovanja NLB Skupine in NLB-ja v prvem četrtletju, ki naj bi kazali na velik napredek. Uprava banke jih bo skupaj s prvim nadzornikom podrobneje predstavila v ponedeljek, so sporočili iz banke.

Obravnavali in potrdili so tudi oceno primernosti, ki jo je na pobudo Banke Slovenije za predsednika uprave NLB-ja Janka Medjo izdelala komisija nadzornega sveta za prejemke in imenovanja. Ocena je pozitivna in brez pridržkov.

A. Č.
Prijavi napako
Komentarji
Anar Hija
# 16.05.2014 ob 22:17
Naj gre čimprej vse v maloro, da začnemo znova. Te države ni več mogoče popraviti.

Če kdo ne razume bistva članka: Eni in isti se med seboj prelagajo iz stolčka na stolček zgolj, da se operejo krivde.
zapatist
# 16.05.2014 ob 21:20
O primeru Mercator se bojim, da bomo po stari slovenski navadi čez nekaj let ugotavljali, kako so zadevo speljali lobiji v ozadju in kako smo Slovenci spet lepo pušnili.

Lep pozdrav od Todoroviča
zapatist
# 16.05.2014 ob 21:22
Pa še en nasvet...
Če koga zanima kdo fura razne lobije...naj se vpraša, kdo največ vpije o tem kako so nacionalni interesi out, kdo največkrat vpije o raznih stricih o uzadju..

Projekcija press
DejanD
# 17.05.2014 ob 15:18
Pa kaj ta Arhar, sam zdraho dela.
STOP
# 17.05.2014 ob 09:52
Arhar in Medja to sta lepi par,
ona je šivilja on pa dimnikar...
milica
# 17.05.2014 ob 09:45
Kako oddaš pravilno povezavo?
milica
# 17.05.2014 ob 09:44
milica
# 17.05.2014 ob 09:41
Ne, nizka volilna udeležba nima veze z legitimnostjo rezultatov volitev.
https://twitter.com/SafetAlibeg/status/2
67903660565090304
gregorsu
# 17.05.2014 ob 08:45
Osebno moralno bi arhar moral poznati razliko med korporativnim upravljanjem glede na lastnika. Če njegove dolgove vedno in stalno poravnavamo davkoplačevalci, je jasno, da v korporativnem svetu, taka firma propade, če ni politično zaščitena.
za tako protekcijo je potrebno spisat tudi zakone s katerimi prisilijo davkoplačevalce da poravnavajo dolgove in to so s soglasno odločitvijo VSEH strank v parlamentu (sanacija bank) naši demokratični poslanci tudi sprejeli.

mi se pa gremo korporatitivistično upravljanje, ki prinaša milijardne izgube. Ko pa jih je treba pokrivat, pa ni ne duha ne sluha o korporativizmu ampak pišemo zakone o državni pomoči tem korprativistom.

Zato naj arhar ne sanja in naj si prizna realnost. Banke in politika so in še bodo potrebovali naš denar. Banka je v tem sistemu nujna za ohranjanje političnih in finančnih lobijev.

Če bi banke po sanaciji vsaj začele pomagat gospodarstvu s primernimi krediti... pa pomagajo zgolj politikom. Zavarovanja kreditov in obresti so take, da niti približno ne moremo reči, da banke zaupajo tistemu gospodarstvu, ki vedno znova sanira prav te banke.

Enosmerna pot, ki kot po čudežu pripelje lastnike kapitala in zaslužne politike do še večjega kupčka denarja... moderna demokracija pač in njena pravna država... državljani že dolgo nimamo več svoje države. ima jo tisti ki ima denar in politično moč pisanja zakonov.

zato upam, da boste nekoč le spregledali in ne boste dajali temu sistemu legitimnosti z vašo udeležbo na volitvah.
Kazalo