Toni Blažič (v sredini) ostaja na čelu Mercatorja. Foto: BoBo
Toni Blažič (v sredini) ostaja na čelu Mercatorja. Foto: BoBo

Nadzorniki so na seji razrešili štiri člane dozdajšnje uprave družbe, Tonija Balažiča in Draga Kavška ter Igorja Marošo pa vnovič imenovali za predsednika oz. člana uprave. Petletni mandat bodo nastopili v petek, so po seji nadzornikov sporočili iz Mercatorja.

Balažič bo kot predsednik uprave družbe odgovoren za upravljanje skupine Mercator in upravljanje trgovinske dejavnosti na trgih Srbije in Črne gore. Kavšek bo odgovoren za upravljanje področij financ, računovodstva in kontrolinga, informatike, telekomunikacij ter hčerinskih družb Mercator-H, Mercator-BL in Mercator-BH. Maroša pa bo pristojen za upravljanje operativnega področja Mercator trgovina Slovenija in neosnovnih dejavnosti skupine.

V skladu s pogodbo o prodaji Mercatorja Agrokorju je nadzorni svet tudi imenoval svojega predstavnika v nadzorni odbor, ki bo odgovoren za spremljanje spoštovanja dogovorjenih zavez v okviru pogodbe. To je Darko Knez, člani nadzornega odbora pa so še Balažič, predsednica sveta delavcev Vesna Stojanović in Nenad Filipović iz IEDC - Poslovne šole Bled kot neodvisen strokovnjak, ki je tudi predsednik tega odbora.

Zaradi izteka mandata je nadzorni svet imenoval tudi nove člane revizijske komisije. V njej so Sergeja Slapničar, Ivan Crnjac in Damir Kuštrak.