Borzni komentar - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Borzni komentar - Arhiv
Dolar dosegel "pravično" raven, kaj pa bitcoin? Po doseženem dogovoru o migracijski politiki je frankfurtski DAX30 v torek poskočil za več kot odstotek, v ospredju pozornosti finančnih trgov pa bo hitro spet trgovinski spor med ZDA in Kitajsko.
Prvo polletje: donosna nafta in izgubljeni bitcoin Vlagatelji po vsem svetu so junija iz delniških skladov pobrali toliko denarja, kot ga niso že vse od oktobra 2008, ko so bili finančni trgi po zlomu banke Lehman Brothers povsem paralizirani.
Zlato letos izgubilo status varnega pribežališča Zaostrovanje trgovinskega spora med ZDA in preostalim svetom ta teden vidno vpliva na finančne trge.
Šok, ki bi lahko povzročil recesijo Ocene, kaj bi lahko prinesla trgovinska vojna, ki vedno bolj grozi svetu, so precej črnoglede in vključujejo tudi resno recesijo.
Tehnološka podjetja so se nevarno razbohotila Skupna vrednost osmih največjih tehnoloških podjetij na svetu je presegla tržno kapitalizacijo vseh borznih podjetij evrskega območja skupaj.
Padec nafte, Trumpove carine in Fedovih 320 besed Za povprečnega slovenskega potrošnika je bil zadnji teden na finančnih trgih ugoden: pri ECB-ju še vsaj eno leto ne bodo zvišali obrestne mere, nafta pa je občutno padla in gorivo bo cenejše.
V dveh letih naj bi doživeli novo krizo Svetovno prvenstvo v nogometu je do zdaj praviloma pomenilo dobre novice za borzo države gostiteljice. Bi bilo torej smiselno malce pozabiti na zahodne trge in del denarja vložiti na ruski trg?
ECB morda privija pipico; švicarski finančni eksperiment Finančni trgi že zrejo proti prihodnjemu tednu, ki prinaša zasedanje obeh največjih centralnih bank, Švicarji pa danes na referendumu odločajo o pobudi, ki bi lahko močno spremenila pravila igre na ...
Pred srečanjem G7: bo Trump pomiril strasti? Zdi se, da se finančni trgi zadnje dni bolj ozirajo na spodbudne gospodarske podatke kot na nevarnost trgovinske vojne. Cvetijo predvsem tehnološke delnice – indeks Nasdaq je dosegel nov rekord.
Italijanska politična kriza stresla finančne trge Strah pred italijanskimi predčasnimi volitvami in morebitnim slovesom Italije od evra je včeraj vnesel veliko nervoze na finančne trge in vrednost evra zbil na 1,15 dolarja.
V finančnih trdnjavah vedno pogosteje šahirajo ženske Newyorško borzo od petka prvič vodi ženska. Prostor, ki je bil 226 let rezerviran le za moške (zvrstilo se jih je 66), je zasedla Stacey Cunningham, ki je nasledila Thomasa Farleyja.
Nafta v razponu med 60 in 70 dolarji omogoča dolgoročno stabilnost Delniški trgi so se ta teden odločno pognali rekordom naproti, nafta brent še kar vztraja pri skoraj 80 dolarjih, bitcoin pa ne najde moči za nov skok proti 10 tisoč dolarjem.
Brent nad 80 dolarjev, gorivo v torek že šestič zapored navzgor Stara borzna modrost, ki pravi, da je v mesecu maju smiselno prodati delnice in se na delniški trg spet vrniti jeseni, se zadnja leta ni izkazala za resnično. Tudi letos naj bi bilo tako.
Fedov uradnik meni, da kriptovalute še ne grozijo dolarju Močna rast donosnosti ameriške desetletne obveznice je ustavila osemdnevni vzpon Wall Streeta, zlato je padlo na letošnje dno, nafta pa je spet dosegla skoraj štiriletni vrh.
Gorenje 12 točk; racija v Koreji zbila bitcoin Verjetno bi koga, ki od Ljubljanske borze pričakuje večjo rast kot od trga kriptovalut, označili za čudaškega, a zadnji teden so svojih pet minut vendarle dočakali tudi lastniki delnic slovenskih ...
Kriptovalute dobivajo veljavo tudi na Wall Streetu Krepitev dolarja se kljub zaostrovanju Fedove denarne politike zdi eno večjih presenečenj na finančnih trgih. Včeraj je bilo treba za evro prvič letos plačati manj kot 1,19 dolarja.
Buffett spet ugriznil v jabolko; bitcoin blizu 10 tisoč dolarjev Kljub ne najbolj prepričljivim podatkom z ameriškega aprilskega trga dela se je dolar spet okrepil, kar v kombinaciji z vedno višjimi ameriškimi obrestnimi merami nekaterim državam v razvoju ...
Najbogatejši Zemljan v hipu "težji" za 12 milijard dolarjev Amazon in Facebook sta pozitivno presenetila analitike s številkami v četrtletnih bilancah, kar je delniškim trgom pomagalo, da so "prebavili" rast donosnosti ameriške desetletne obveznice nad tri ...
Nafta kljub "Trumpovemu nestrinjanju" najviše po 2014 Prvič po januarju 2014 je donosnost ameriške desetletne obveznice presegla tri odstotke, kar je vznemirilo Wall Street, nafta pa je medtem dosegla najvišjo raven po novembru 2014.
Evro spet pri 1,20 franka; nov razcvet kriptovalut Za en evro je treba spet plačati 1,20 franka, torej toliko kot pred "zloglasnimi" dogodki v januarju 2015, ko je SNB z odločitvijo, da ne bo več branil franka pri meji 1,20 franka za evro, sprožil ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo