Borzni komentar
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.6 od 23 glasov Ocenite to novico!
Delniški indeks Dow Jones je zadnji teden nadaljeval rekordno serijo v petek dan končal pri 21.830 točkah. Zanimivo je, da Evropa ni sledila New Yorku. Frankfurtski DAX30 je zdrsnil na 12.162 točk in je od rekorda oddaljen šest odstotkov. Foto: Reuters
Kljub močni rasti v zadnjem tednu, ki je cene nafte dvignila najvišje v zadnjih slabih dveh mesecih, številni analitiki ostajajo pesimisti in menijo, da še vedno ni pravih temeljev za dražjo nafto. Foto: Reuters
Mednarodni denarni sklad je znižal napoved o letošnji ameriški rasti z 2,3 na 2,1 odstotka, za naslednje leto pa napoved ostaja ista - rast naj bi bila 2,5-odstotna. To je daleč od Trumpovih velikopoteznih načrtov o štiriodstotni rasti. Je pa IMF zvišal napovedi gospodarske rasti za tri največje države območja evra, Nemčijo, Francijo in Italijo. Foto: Reuters
       Vlagatelji se na Krkine rezultate začuda niso kaj prida odzvali. Tudi vodstvo podjetja ni popravilo napovedi za leto 2017. Nekaj vpliva imajo zagotovo tudi razmere na evropskih delniških trgih, ki so v zadnjem mesecu dni doživeli kar visok popravek, pri čemer je farmacevtska panoga izgubila okrog 10 odstotkov vrednosti.       
 Uroš Ožbolt (Alta)
Elon Musk
Prvi mož podjetja Tesla Elon Musk je na slavnostnem dogodku predstavil Model 3 in se pohvalil, da so zbrali že več kot pol milijona prednaročil. Foto: Reuters
Facebook
Facebook je v drugem letošnjem četrtletju dobiček povišal kar za 71 odstotkov, rast prihodkov na področju mobilnega oglaševanja pa je bila 50-odstotna. Delnice so dosegle 175 dolarjev, kar je nova rekordna vrednost. Foto: Reuters

Dodaj v

Rast nafte in evra; Tesla za Model 3 zbral že pol milijona naročil

Tedenski pregled dogajanja na finančnih trgih
30. julij 2017 ob 06:57
Ljubljana - MMC RTV SLO, Reuters, STA

Za večino Slovencev sta najpomembnejši informaciji zadnjega tedna na finančnih trgih močna podražitev nafte (največja tedenska rast letos) in padec švicarskega franka. Oboje bo čutiti tudi v denarnicah.

V torek bo treba računati z višjimi cenami goriva na naših bencinskih črpalkah, medtem ko bo presenetljivi padec franka v primerjavi z evrom blagodejno vplival na tiste, ki so hipotekarno posojilo vzeli v švicarski valuti. Cene nafte so se zaradi znakov, da presežna ponudba ni več tako izrazita, vse dni v tednu zviševale, tako da je bil skupni pribitek pri brentu devetodstoten. Gre za največjo tedensko rast letos. Za sod (159 litrov) brenta je treba plačati več kot 52 dolarjev (brent je s tem prvič po koncu maja prebil 200-dnevno drseče povprečje, kar bi lahko bil znak za nadaljnjo rast), za sod ameriške lahke nafte pa skoraj 50 dolarjev. Glavno gibalo rasti je bil podatek, da so zaloge nafte v ZDA močno padle, pomagala pa sta tudi napoved Savdske Arabije, da bo avgusta oklestila svoj izvoz nafte, in nadaljnja slabitev ameriške valute, ali če želite, krepitev evra.

Rast ameriškega BDP-ja nad napovedmi
Od aprila, ko so se finančni trgi še spraševali, ali bo Macron postal francoski predsednik ali ne, je evro z 1,06 dolarja splezal nad 1,17 dolarja. Ta teden je pri 1,1777 dolarja dosegel najvišjo raven v zadnjih dveh letih in pol. Res je, da je ameriški Fed začel cikel zviševanja obrestnih mer (na julijskem zasedanju, ki se je končalo v sredo, pričakovano ni bilo spremembe obrestne mere), a je tempo zaostrovanja denarne politike zmernejši, kot je bilo pričakovati na začetku leta. Evropski makroekonomski podatki večinoma pozitivno presenečajo, zato se tudi Evropska centralna bank pripravlja, da bo jeseni napovedala zmanjšanje velikosti programa kvantitativnega sproščanja. Dolarju ni pomagal niti podatek o 2,6-odstotni ameriški gospodarski rasti (na letni ravni) v drugem letošnjem četrtletju, kar je nad napovedmi ekonomistov. V prvem četrtletju se je BDP zvišal le za 1,2 odstotka.

Frank še vedno zelo precenjen
Evro se je okrepil tudi v primerjavi s švicarskim frankom, kar daje nekaj tolažbe tistim, ki jih tare posojilo v frankih in jih je pred dvema letoma in pol šokirala dramatična rast te valute, potem ko je Švicarska centralna banka (SNB) opustila branjenje meje 1,20 franka za evro in je bil frank kar naenkrat vreden 30 odstotkov več, saj je bilo treba za evro odšteti tudi manj kot en frank. Prave razlage, zakaj že ves julij frank, ki sicer velja za stabilno valuto, tako občutno izgublja (gre za največji mesečni padec v zadnjih šestih letih), ni. Očitno švicarska valuta izgublja status varnega pribežališča, svoje pa so dodale tudi izjave guvernerja SNB-ja Thomasa Jordana, da je frank močno precenjen. Podobno menijo pri investicijski banki Morgan Stanley, saj vztrajajo, da je frank med pomembnimi valutami najbolj precenjen, in bo še izgubljal vrednost.

Dow Jones (ZDA)

21.830 točk

Nasdaq (ZDA)

6.374
DAX30 (Frankfurt)12.162
Nikkei (Tokio)19.959
SBI TOP (Ljubljana)

811

10-letne am. obvezn.donos: 2,29 %
EUR/USD

1,1751

EUR/CHF

1,103

bitcoin

2.700 USD

nafta brent52,32 USD
zlato

1.269 USD

euribor (6-mesečni)-0,272 %

.

Sezona četrtletnih objav dobra; razočaral Amazon
Na Wall Streetu so se borzniki zadnji teden veselili novih rekordov. Nov zgodovinski vrh indeksa Dow Jones znaša 21.841 točk. Elitni indeks je v petih dneh pridobil 1,2 odstotka. Manj veselo je bilo na borzi Nasdaq, saj je istoimenski indeks, sestavljen predvsem iz delnic tehnoloških podjetij, na tedenski ravni nazadoval za 0,2 odstotka. Poslovni rezultati ameriških korporacij so večinoma dobri, dobički naj bi v povprečju porasli za več kot deset odstotkov, a nekaj je tudi negativnih izjem. Spletni trgovec Amazon (delnice so v petek padle za 2,5 odstotka) je na primer poročal o 25-odstotni rasti prihodkov, vendar pa dobiček niti približno ni dosegel pričakovanj analitikov, saj je bil 77 odstotkov nižji kot v istem četrtletju lani. V torek (po koncu trgovanja) bo o rezultatih poslovanja zadnjega četrtletja poročal Apple.

Model 3 kot nekoč iPhone?
Številni vlagatelji so po koncu delovnega tedna spremljali predstavitev novega Teslinega Modela 3, za katerega je podjetje zbralo že več kot pol milijona prednaročil (vsak zainteresirani kupec je moral tudi plačati 1.000 dolarjev), kdor bi danes naročil najnovejši električni avtomobil, pa ga zanesljivo ne bo dobil pred koncem leta 2018. Cena je 44 tisoč dolarjev, z enim polnjenjem pa bo mogoče narediti 500 km. Če bodo pri Tesli naslednje leto res izdelali 500 tisoč vozil Model 3, bo proizvodnja v primerjavi z letom 2016 šestkrat višja. Kakor koli, Model 3, ki bi lahko pomenil takšno revolucijo, kot jo je v telekomunikacijah naredil iPhone, je do zdaj največji preizkus za Teslo, ki noče biti več nišni ponudnik, ampak želi postati množični proizvajalec električnih vozil in tudi dobičkonosno podjetje, s tem pa bi upravičil tudi zelo visoko ceno svojih delnic.

Vlagatelji anemični ob objavi Krkinih rezultatov
Na Ljubljanski borzi je indeks SBITOP le točko oddaljen od najvišje vrednosti v zadnjih treh letih. Skupina Telekom Slovenije je čisti dobiček v polletju povečala za 41 odstotkov, delnice pa so zadnji teden poskočile za dobre tri odstotke, na 83,8 evra. Skupina Krka se je pohvalila z 31 odstotkov višjim čistim dobičkom prvega polletja. "Krka je po nekaj malce bolj klavrnih četrtletjih objavila zelo spodbudne rezultate, tako na prihodkovni ravni, kot če gledamo dobiček. Vlagatelji na rezultate začuda niso kaj prida odreagirali. Tudi vodstvo podjetja ni popravilo napovedi za leto 2017. Nekaj vpliva imajo zagotovo tudi razmere na evropskih delniških trgih, ki so v zadnjem mesecu dni doživeli kar visok popravek, pri čemer je farmacevtska panoga izgubila okrog 10 odstotkov vrednosti. A vseeno so Krkini rezultati malce oživili trgovanje, tako da je bilo v zadnjem času sklenjenih nekaj več poslov," nam je povedal Uroš Ožbolt (Alta).

Tomaž Okorn
Prijavi napako
Komentarji
veza
# 30.07.2017 ob 07:06
A če bo sedaj frank padel, bodo spet vsi na frank vezali kredite in potem čez par let ponovno jokali, mislm...
veza
# 30.07.2017 ob 07:09
V torek bo treba računati z višjimi cenami goriva na naših bencinskih črpalkah,

smo že navajeni, moj sočo pravi, te podražitve na črpalki me nič ne sekirajo, jaz vedno tankam za 20 evrov!
din-diin
# 30.07.2017 ob 07:09
Zdej se ne bo pa noben hvalil, da se mu obrok kredita znizuje....Takrat pa cvilili, da jim naj drzava pomaga, ker ni fer....LoL! Sam na svojo rit gledat.
boro007
# 30.07.2017 ob 09:19
Men je smešna zgodba, kaj so Američani naredili z Nikolo Teslo in sedaj nam nazaj prodajajo "Tesla" avtomobile :-)

Je Musk sam povedal da mu je bil večji zgled Edison, vsaj glede tega kako je znal iznajdbe prenesti na trg... Vozila pa so poimenovali Tesla ker vgrajeni motorji delujejo na AC oz. izmenični tok/napetost. Če mene vprašaš zelo pošteno.
Lluka
# 30.07.2017 ob 07:00
torej lahko v torek pričakujemo OČUTNO podražiev pogonskih goriv..........a ?
SKEpsiS
# 30.07.2017 ob 17:04
Tudi električna energija bo sčasoma poastala vse dražja, in sicer v obliki dodatnih dajatev in trošarin za določene namene. Večje popraševanje, višje cene, še vedno klasična proizvodnja. Na podlagi preteklosti, si ne predstavljam tako svetle prihodnosti v sami elektriki. Preveč ektremno, kot vedno.
21.12.2012
# 30.07.2017 ob 07:25
kje je pado franko na 1,5?
a 1,13 je, wow
Mauquin
# 30.07.2017 ob 07:11
Kako je kaj s Teslo 2, rečeno je, da so ljudje v čakalni vrsti. Potem takem se bo nekdo vozil s Teslo 2 starim 1 leto drugi pa s Teslo 3 starim 2 mesca.
infostriker
# 30.07.2017 ob 21:51
@boro007

Mi znaš pojasnit zakaj si tega mnenja? V nasprotnem ti ne znam pojasnit kje je težava ki si jo opazil?

Po domače povedano, je bil Tesla premalo poslovneža, na njegov račun so pa služili drugi... Še vedno je bilo precej njegovega dela priznanega, saj so njegovo ime uporabili za gostoto magnetnega polja... In tudi Musk je vsaj malo priznal njegov genij z imenovanjem vozil Tesla.


Bom prav izvzel tale tvoj stavek: "Po domače povedano, je bil Tesla premalo poslovneža"..

Seveda je bil premalo poslovneža - ker Tesla NI BIL POKVARJEN, za razliko od Edisona.
Edison mu je obljubil bogato plačilo za opravljeno delo, Tesla pa tega denarja nikoli ni videl.

In ti temu praviš biznis? oz. ja biznis po Balkansko se temu reče.
veza
# 30.07.2017 ob 21:20
Teslo

je v sporu z Edisonom podprl Westinghouse, kaj bo s temi avtomobili na elektriko, brez prenosa elektrike na daljavo oziroma iz cestišča ali ograje ne bo kruha, na tem je delal že Tesla, nihče ne ve, do kje je prišel!
Z baterijo in polnjenjem ne bo nič, mogoče bi bila rešitev hitra menjava baterij, recimo, prideš na točko in ena robotska roka v trenutku zamenja in namesti novo baterijo!
boro007
# 30.07.2017 ob 09:35
@infostriker

Kolega pa ti poznaš zgodbo Edison - Tesla? Verjetno ne ...


Mi znaš pojasnit zakaj si tega mnenja? V nasprotnem ti ne znam pojasnit kje je težava ki si jo opazil?

Po domače povedano, je bil Tesla premalo poslovneža, na njegov račun so pa služili drugi... Še vedno je bilo precej njegovega dela priznanega, saj so njegovo ime uporabili za gostoto magnetnega polja... In tudi Musk je vsaj malo priznal njegov genij z imenovanjem vozil Tesla.
21.12.2012
# 30.07.2017 ob 07:27
@veza
:) seveda, tako kot jaz vedno tankam polni tank
ampak če bodo pretiravali, meja je blizu.
Springbok
# 30.07.2017 ob 19:26
Tipičen primer balončka: plačaš aro 1000 EUR za Teslo,za avto za katerega ne veš koliko bo stal, kdaj ga dobiš, kako bo izgledala zunanjost, kako bo izgledala notranjost, koliko bo stala opcijska oprema. Pravzaprav iracionalno za Slovence, ki vsak avto testno vozijo, preštudirajo opcije, izbirajo zunanji izgled in želijo brezobrestni kredit.

Na srečo aro plačuje le sloj, ki si lahko privošči izgubiti 1000 EUR brez eksistenčnih problemov.
aci7
# 30.07.2017 ob 10:45
Ali se je avto-pilot sposoben izogibati grbinam in luknjam na naših cestah?
boro007
# 30.07.2017 ob 09:25
@claudio21

Ni vse zlato kar se sveti.Osnovno model Tesla 3 standard stane 35.000$ in z njim prevozite lahko 350 km ,močnejša baterija s katero dosežete 500 km stane 37.000$ , za avtopilota ki vas sam vozi je potrebno odštet 55.000$ ,panoramska steklena streha stane 9.000$. Tako da bodo kupci dobili čisto osnovni model ,vse druga je pa za doplačat.

Sicer ti dam prav da ta poslovni model rahlo zavaja kupce... A če kupuješ stvari vredne ranga 10000$+ , boš preveril vsak detajl... Če pa gledam iz slovenske perspektive... Avtopilot v sloveniji verjetno ne bo tako učinkovit kot bo drugje, ker bo uporabljal podatke ki jih že zdaj zbirajo s pomočjo že vozečih vozil (ki jih pri nas ni ravno veliko). Domet 350km pa je za slovenske razmere dokaj soliden.
claudio21
# 30.07.2017 ob 09:00
Ni vse zlato kar se sveti.Osnovno model Tesla 3 standard stane 35.000$ in z njim prevozite lahko 350 km ,močnejša baterija s katero dosežete 500 km stane 37.000$ , za avtopilota ki vas sam vozi je potrebno odštet 55.000$ ,panoramska steklena streha stane 9.000$. Tako da bodo kupci dobili čisto osnovni model ,vse druga je pa za doplačat.
izo
# 30.07.2017 ob 22:29
in bi prosim že nehali s tem pol miljona naročil in ne vem kaj. to je navadno zavajanje kupcev, in kot državni medij držite zraven svečo.
stotrideset
# 30.07.2017 ob 15:01
če bo frank padel, se bo tudi pobral, tako kot vedno ....
infostriker
# 30.07.2017 ob 09:26
@boro007

Kolega pa ti poznaš zgodbo Edison - Tesla? Verjetno ne ...
finitoto
# 30.07.2017 ob 07:52
Zelo dobri rezultati za ZDA: rast 2.6%, nov rekord borze, Tesla, brezposelnosti pa tako ali tako ni več, sedaj je pravi čas za vlaganje in trgovanje z ZDA, mogoče bi morala naša Gospodarska zbornica še kaj več narediti, da pomaga uspešnim podjetnikom vstop na to tržišče.
SKEpsiS
# 30.07.2017 ob 17:05
Popravek: Preveč ekstremno, kot vedno
KavonB
# 30.07.2017 ob 09:11
Kupiš Teslo S, preko 125.000$.
izo
# 30.07.2017 ob 22:55
link
izo
# 30.07.2017 ob 22:55
samo poglejte to rast
[url="http://www.usdebtclock.org/"]
link[/url]
izo
# 30.07.2017 ob 22:27
o fak, mmc spet to mantro o tesli. vi niste normalni, a ne morete v lastne arhive pogledat, kdaj ste že nabijali o modelu 3?
HOR
# 30.07.2017 ob 20:10
Letos bodo globalno naredili ca 80 milijonov psebnih vozil,. Ker bo Tesla vozila dobavil v ca 2 letih (če...)to pomeni za Teslo ca letno 0,3% svetovne prodaje vozil, kar ni slabo za en model, še posebej električni, čeprav je potrebno upoštevati ogromno globalno reklamo...
i-phone je v 10 letih od 2007 povečal letno prodajo za ca 145 x, kar pa se s Teslo zagotovo ne bo zgodilo, saj projekcija globalne prodaje vseh elektro avtomobilov za leto 2040 znaša ca 35% trga.
Ure resnice za elektro avtomobile šele prihajajo...
LINK ali copy-link v iskalnik
https://community.nasdaq.com/uploadedima
ges/author/bbrooks/0321evs.jpg
ElTorro
# 30.07.2017 ob 11:44
Sankcije stanejo samo države, ki nimajo diverzificiranega gospodarstva. Za ZDA in EU to pač ne velja
To si precej mimo pihnil. Samo Italija ocenjuje, da so jih stale sankcije proti Rusiji do konca lanskega leta 4 milijarde EUR, zaradi njih pa so neposredno izgubili 80.000 delovnih mest.

Celotno EU bi naj po nekaterih ocenah to doslej stalo 44 milijard in 900.000 delovnih mest.
Skippy
# 30.07.2017 ob 11:35
Se vidi, da so se modelarji ameriške prihodnosti nekoliko ušteli
pri nafti. Sirska, Iraška, Iranska nafta nikakor niso sigurne.


A ti si še kar pri nafti? Imamo takšne zaloge, da ne vemo, kam z njimi. Hkrati se dogaja premik stran od nafte, in to v tolikšni meri, da bodo Zahodne države same zapolnile svoje povpraševanje.

Saj se lahko vsak tumplek, sem ter tja, sprehaja čez njene meje.

LOL?

Tudi razne sankcije koštajo države, ki sankcije prožijo, nasploh ZDA.

Sankcije stanejo samo države, ki nimajo diverzificiranega gospodarstva. Za ZDA in EU to pač ne velja.
Hopi
# 30.07.2017 ob 10:37
Drugo leto bo preteklo 10 let od bankrota na ameriških in sv. borzah. 10 let bi bilo normalno
za pričakovanje okrevanja bank in gospodarstva na vsaj približne prvotne pozicije. Vendar, kar je v dveh mandatih Obamova Administracija počenjala z financami...?! Nezaslišano.

Administracija je vse skupaj stalno zabijala vse bolj v podn. Financirala je v vnaprej izgubljeno naftno vojno z Rusijo. Nerentabilno plačevala in podpirala razne »upornike???« po svetu: Afrika, B.V., S.V., co tja do Filipinov in po Indoneziji. Nerentabilno plačuje mnoštvo Marionetnih vlad. Nerentabilno plačuje sovražna razpoloženja (tudi propaganda košta, četudi s čistkami novinarjev v medijih) javnosti do Elitam neljubih vlad. Tudi razne sankcije koštajo države, ki sankcije prožijo, nasploh ZDA. Potem pa še zgubljeni državni udari, zgubljene vojne. Hkrati so še dolgotrajne in izčrpljajoče zgubljene vojne za napadalca samega katastrofalna izguba. Rentabila vojna za napadalca mora biti hitra in temeljita - brezpogojna vdaja. Ne pa povrhu še zgubljena vojna.

Vse to je po L.2008 še znatno pospešeno šlo preko ramen ameriškega davkoplačevalca. V obliki kraje zveznih blagajn. Zato pa Trump nori, da ne bo več plačeval neki nerentabilni NATO
- bankrotirano brezno brez dna. ZDA same pa so brez ustrezne obrambe. Saj se lahko vsak tumplek, sem ter tja, sprehaja čez njene meje.

Tudi to ti je Obamova zapuščina.
Hopi
# 30.07.2017 ob 11:20
aci7 ob 10:45
Ali se je avto-pilot sposoben izogibati grbinam in luknjam na
naših cestah?
-------------------
Je sposoben. Če mu osel že vnaprej programira ovinke na
cesti brez ovinkov.
Huje je programiranje DARS-ovih vsakoletnih obnavljanj
avtocest. Še od Marije Terezije so ceste bolj vzdržljive, kot pa
DARS-ove avtoceste. Še Terezijini kočijaži, prevozniki moke
iz mlina, bi takšno neredno odprto avtocesto preklinjali.
nejcandrej
# 30.07.2017 ob 10:39
Kot sem napovedal funt pridobiva na vrednosti, in še bo pridobival...Veliko minusov sem dobil za to mojo napoved se spomnim, kaže da ljudje nimajo pojma, preberejo brexit in pogajanja in mislijo, da bo funt izgubljal.
Evro pa lepo raste in je v močnem up - trendu, vendar kmalu pride do korekcije.
veza
# 30.07.2017 ob 21:50
Ali na točki kar presedeš v avtomobil s polno baterijo!
Olorin
# 30.07.2017 ob 10:24
No, a zdaj verjamete v tisto, v kar bi ze zdavnaj morali verjeti, pa niste verjeli?
Hopi
# 30.07.2017 ob 08:48
Se vidi, da so se modelarji ameriške prihodnosti nekoliko ušteli
pri nafti. Sirska, Iraška, Iranska nafta nikakor niso sigurne. Ruska
nafta pa še z daleč ni v dosegu. Šibka točka legitimnih
prodajalcev nafte je le še venezuelska nafta. Kako se bo to tam
reševalo, še ne vem.

Tile, od ZDA/GB Elite plačani + od NATO podprti, Daeš glavorezni
»uporniki???« so vso situacijo le še drastično poslabšali. Bilo je
»5 minut« veselja z nafto, potem pa še bolj zatrdna izguba Bl.Vzh.
naftnih ozemelj. O ruskem naftnem ozemlju pa lahko ZDA/GB Elite
zgolj le še sanjajo.

Zahteva po potrošnji nafte pa se vedno bolj veča. Tu niso zgolj
večanja števila požrešnih avtomobilov. So še drugi, še bolj,
požrešni porabniki.
Pa tudi saj so skorajda vsi najbolj gorljivi izdelki, za nas vsakdanje
potrošnike prodajnih izdelkov iz trgovin, narejeni iz plastike. Od
plastičnih pakiranj trgovinskih vsakdanjih artiklov do kuhinjsko
stanovanjske oprave,

Zahodu grozi, da bo res moral tolči tisto kamenje (fracking) za
pridobivanje nafte. Asociacije na Goli otok.

Da o izpraznjenem-pokradenem FED-u in o njegovih obrestnih
merah sploh ne govorim.
Janet Yellen tiska dolarje, ko nora. Če hoče pri Trumpu še
obdržati službo. Sicer..odhod na cesto, cesto pometat.

BDP pa se že dve ali tri leta giblje okoli enega procenta. En
procent pa je nazadovanje gospodarstva. Govoriti se mora o treh
procentih BDP-ja, da se lahko govori o napredku.
infostriker
# 30.07.2017 ob 08:44
Men je smešna zgodba, kaj so Američani naredili z Nikolo Teslo in sedaj nam nazaj prodajajo "Tesla" avtomobile :-)
jjjaaannneeezzz
# 30.07.2017 ob 07:41
Frank padel? Par procentkov. Pred nekaj leti pa se je višal po par 10 procentov. Taki članki brez točnih številk so brez veze.
58rajko
# 30.07.2017 ob 08:25
Tesla pa hoče končno delat z dobičkom? A ja, do zdaj jih je pa država podpirala?
Socializem, pa prosti trg, pa to? Musk pa glavni udarnik?
Komentar dogajanja na Ljubljan ...
link
Bitcoin pred soočenjem s "smrtnim križem"
248
18. marec 2018 ob 06:38 Na Wall Streetu je bil zadnji teden zaradi nepredvidljivega Donalda Trumpa negativen, spet pa so močno padle kriptovalute, bitcoin za dobrih 10 odstotkov, ripple celo za 25. Po Facebooku se je tudi ...
Več novic ...
Kazalo