Gospodarstvo
(4)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 4 glasov Ocenite to novico!
V Kopru so potniki tudi dopoldan lahko vstopali v avtobuse mestnega prometa, na stavko v podjetju Arriva je opozarjal le plakat.
Če približevalnega predloga uprave do ponedeljka ne bo, bo stavkovni odbor stavko zaostril. Foto: Radio Koper

Dodaj v

Če do nedelje ne bo približevalne ponudbe, bodo v Arrivi Slovenija zaostrili stavko

Če do nedelje ne bo ponudbe, bodo zaostrili stavko
8. september 2017 ob 20:12
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Stavkovni odbor v Arrivi Slovenija se je odločil zaostriti stavko, če jim uprava podjetja do nedelje do 22. ure ne poda prvega približevalnega predloga na njihove zahteve.

V odboru so v sporočilu za javnost zapisali, da če približevalnega predloga ne dobijo, bodo od ponedeljka stavkajoči vozniki izvajali le še mednarodni linijski prevoz potnikov, ki je določen z mednarodnimi pogodbami, ter prevoze na delo in v šolo skladno z zakonskimi določili.

"V upanju, da bo uprava končno razumela resnost nastale situacije in da ne bo vztrajala z vpletanjem tretje strani (ostali sindikati) v pogajanja, ki so od 22. avgusta izključno stvar med stavkovnim odborom in upravo, smo še vedno prepričani, da smo v primeru modrosti na strani uprave sposobni končati stavko v najkrajšem možnem času," so zapisali v odboru.

V odboru prav tako vztrajajo pri srečanju s predstavniki večinskega lastnika Arrive Slovenije Deutsche Bahn. "Žal do danes z njihove strani nismo dobili nobene pisne povratne informacije o kakršni koli možnosti sestanka v bližnji prihodnosti, kar dokazuje resnost in pripravljenost delodajalca, da bi resnično naredil korak naprej," so bili kritični.

Na Primorskem družba Arriva izvaja mestni promet v Kopru in Piranu, prevoze pa opravlja tudi na medmestnih linijah.

G. K.
Prijavi napako
Komentarji
mmeeddoo
# 08.09.2017 ob 23:30
Ma kaj to nekaj grozijo z mehkim - ko stavko (to bomo vozili, to pa ne)?! Če so lastniki take barabe ali tako nesposobni dati ljudem spodobne plače in delovne pogoje, naj pa sami vozijo. Kaj, se bo delavec sedaj še obremenjeval, da lastniki pri stavki ne bodo imeli prevelike škode? Tako ali tako niso navajeni sami skrbeti za podjetje in bodo za propad podjetja tako ali tako okrivili delavce. Itak pa, kaj hazarderja sploh gane, če zgubi lastnino, saj - kakor dobljeno, tako izgubljeno. ... on bo že pokazal delavcem, da se ne pusti J in se odpeljal s tanovim Audijem, pa če gre firma takoj v K.
izzy_
# 09.09.2017 ob 23:45
Nemski cesar, slo kmetavzi, sedaj se upor. Nic se ni spremenilo.
galoper
# 09.09.2017 ob 15:52
Kaj je stavka in kaj izsiljevanje?
abzng
# 09.09.2017 ob 10:59
Tudi jaz mislim, da je treba zadevo zaostriti. Predvsem je problem v tem, da pošiljajo tujci na Vzhod za šefe tiste svoje ljudi, ki doma takoa ali tako ne bi mogli delati zaradi svojih nizkih moralno etičnih standardov, imajo pa dobro razvite lastnosti valptov in ritolizcev. Ta šef Arriva-e je tipičen primer take podgane, zato vozniki - ne postite se!
Kazalo