Gospodarstvo

Poudarki

  • Leben: Ne želimo ničesar skrivati
  • SMC: Maske so padle
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 1.7 od 72 glasov Ocenite to novico!
Drugi tir
Premier je prepričan, da bi referendum pomenil rdečo luč za projekt drugega tira - ne glede na izid. Foto: BoBo/Borut Živulović
Vili Kovačič, drugi tir
Kovačiču je uspelo zbrati 4.500 podpisov, jih bo tudi 40.000? Foto: BoBo
       Nobenih mask ni pri nas, ki smo to pobudo začeli. Če nas podpira SDS, če nas podpira Nova Slovenija, po novem pa tudi slišim, da je DeSUS za referendum, čigave so potem te maske? Lepo prosim.       
 Vili Kovačič, Davkoplačevalci se ne damo
Miro Cerar
Cerar še upa, da referenduma ne bo. Foto: BoBo
VIDEO
Drugi tir vnema strasti

Dodaj v

Cerar: Referenduma o zakonu o drugem tiru ne sme biti

Vložena pobuda za referendum
17. maj 2017 ob 17:07,
zadnji poseg: 17. maj 2017 ob 17:46
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Referenduma o zakonu o drugem tiru po besedah premierja Mira Cerarja ne sme biti, saj bi to ustavilo pomemben projekt. Pobudniki pa opozarjajo na težavo izbire trase.

Med podporniki referenduma in nasprotniki, predvsem strankami koalicije in vlado, se je začela izmenjava obtožb. Opozicija se je namreč do referenduma izrekla pozitivno, SDS ga je tudi izrecno podprl - pomagal bo zbirati podpise.

Predsednik DZ-ja Milan Brglez (SMC) je v odzivu zapisal: "Zdaj se vsaj zares ve, kdo so pravi strici iz ozadja." Vodja poslanske skupine SMC-ja Simona Kustec Lipicer političnim konkurentom svetuje pošteno politično igro in podobno kot Brglez pravi, da so maske padle.

Organizator zbiranja podpisov Vili Kovačič (Davkoplačevalci se ne damo) ji vrača: "Nobenih mask ni pri nas, ki smo to pobudo začeli. Če nas podpira SDS, če nas podpira Nova Slovenija, po novem pa tudi slišim, da je DeSUS za referendum, čigave so potem te maske? Lepo prosim."


Izbira trase

Na tiskovno konferenco o projektu, ki jo je popoldne sklical premier Miro Cerar, je prišel tudi pobudnik referenduma, Vili Kovačič iz iniciative Davkoplačevalci se ne damo. Ker v času, ki je bil namenjen novinarskim vprašanjem, ni dobil besede, si jo je vzel sam in nanizal nekaj hudih obtožb, poroča TV Slovenija.

Pridružila sta se mu Miha Jazbinšek in Jože Duhovnik, pravi, da se težava vladnega zakona začne že pri izboru trase. Strojnik Duhovnik je po poročanju Radia Slovenija zatrdil, da je zdajšnja rešitev celo nevarna, je pa po njegovem tudi zastarela. "Povejte mi, kdo izmed tistih, ki ima denar, upa na 20 let starem projektu graditi oziroma nadaljevati gradnjo."

Jazbinšek pa opozarja, da vladni zakon dopušča, da bodo s pripravljalnimi deli, ki jih letos ne bo mogoče začeti, najprej zaslužili cestarji, saj bodo oni tisti, ki bodo pripravili traso. Čeprav še ni uradna, pa se je kampanja tako rekoč že začela. Metod Dragonja, svetovalec in prvi operativec na 2TDK, svari, da bi z referendumom odpeljal vlak za ključni evropski razpis. S tem bi parcialne in kratkoročne koristi nasprotnikov zakona prevladale nad javnim in širšim gospodarskim interesom.

Cerar: Veliko odgovornost prevzemajo
Cerar je svoja stališča širše obrazložil na tiskovni konferenci. Tisti, ki so zbirali podpise ali pa jih še zbirajo, prevzemajo zelo veliko odgovornost za to, da bi se zrušil projekt, ki je za Slovenijo, Luko Koper, Slovenske železnice, podjetja in prebivalce ključnega pomena.

Prepričan je, da je vlada v zadnjih treh letih za projekt naredila vse, kar je mogla. Kot je naštel v izjavi za javnost, so v zadnjih treh letih pridobili vsa gradbena dovoljenja, ustanovili podjetje 2TDK, ki se bo ukvarjalo s projektom, gradijo tudi že izvlečni tir iz Luke Koper, da bi imel projekt čim večjo težo, pri njem sodelujejo tudi Evropska komisija, Evropska investicijska banka, agencija Jaspers in pet evropskih držav.

Premier je še zatrdil, da njegova vlada projekt vodi transparentno, zakonito in na način, ki omogoča vzdržnost javnih financ. Državni sekretar na infrastrukturnem ministrstvu Leben je k temu dodal, da se je zato, ker ne želijo ničesar skrivati, pretekli teden povezal tudi z agencijo Transparency International.

"Izničiti hočejo ves ta trud"
Projekt je po besedah Cerarja pomemben, ker nas "ohranja in utrjuje na evropskem in svetovnem zemljevidu kot ključno transportno povezavo med Luko Koper ter državami srednje, vzhodne in deloma severne Evrope".

"Vsi, ki želijo projekt blokirati in izničiti ves ta trud, niso proti vladi, niso proti meni ali nekemu ministru. Želim, da državljani dobro veste, da tisti, ki so proti projektu, so proti vam, proti temu, da se Slovenija razvija," je poudaril.

Kot je še dejal premier, ne gre za projekt levega ali desnega političnega prostora. To ne sme biti projekt za volilno kampanjo. Tudi Leben je poudaril, da je projekt prepomemben, da bi bila njegova usoda prepuščena političnim preračunavanjem pred volitvami.

Državni sekretar je pojasnil, da so bili na ministrstvu v zadnjem tednu ponovno v stiku s civilno iniciativo Svet za civilni nadzor projekta drugi tir in koprskim županom Borisom Popovičem, ki je v državnem svetu glasoval za veto na zakon o drugem tiru. V torek se je sicer Leben vrnil iz Pekinga, kjer sta imela z gospodarskim ministrom Zdravkom Počivalškom bilateralno srečanje z madžarskim zunanjim ministrom Petrom Szijjartom. Ta mu je ponovno jasno povedal, da je madžarska resen sogovornik v projektu, Leben pa je bil z zaključkom pogovora "zelo zadovoljen".


Cerar še upa, da referenduma ne bo

Glede morebitne referendumske kampanje pa je Cerar dejal, da je o njej morda še prezgodaj govoriti, saj še vedno upa, da je ne bo. Verjame pa v trdno podporo koalicije projektu, saj je ta v DZ-ju zakon dvakrat potrdila z absolutno večino.

Dotaknil se je tudi napovedi SDS-a, da se bodo vključili v zbiranje podpisov za referendum. Premier upa, da si bodo v največji opozicijski stranki premislili. SDS ima sicer v soboto kongres, ki naj bi se ga po nekaterih informacijah udeležil tudi madžarski premier Viktor Orban. Če bodo v SDS-u torej zbirali podpise proti projektu, v katerem bi sodelovala Madžarska, bi to zbiranje podpisov po besedah Cerarja končalo sodelovanje z Madžarsko oziroma bi se to sodelovanje razvrednotilo.

Al. Ma.
Prijavi napako
Komentarji
pizzamargerita
# 17.05.2017 ob 17:19
do referenduma NE SME PRITI, gospod zapriseženi pravoljubni ustavni pravnik?!?!?! Ga boš prepovedal, z dekretom, ali kako drugače, kot tvoji udbaški vzorniki ??
Drugi tir dejansko Slovenija rabi in JE pomemben, a ne takole, kot si ga prestavlja Cerar in vesela tovarišija, ki jo skrbi predvsem to, kako ob tem poslu vtakniti v svoje žepe še par milijard raznih provizij.
danimmc
# 17.05.2017 ob 17:26
Mimogrede, Cerar nas je danes spet zadolžil za 2 milijardi, kje je članek?
bud00
# 17.05.2017 ob 17:18
Če za ceno, ki jo bomo plačali za referendum, ne more narediti jasnega finančnega načrta, si referendum zasluži.
lagun55
# 17.05.2017 ob 17:20
Kakšna karikatura je tale cerar, hahaha
Majestic12
# 17.05.2017 ob 17:30
Parazitske riti so se ustrašile, da bojo izgubile prihajajoči bankomat.
danimmc
# 17.05.2017 ob 17:20
Omrežja, ki obvladujejo Slovenijo, potrebujejo za ohranjanje oblasti ogromno denarja. Najlažje se financirajo z megalomanskimi projekti, kot so izgradnja avtocest ali TEŠ 2. Ker pa je začelo denarja zmanjkovati, SDS pa ima vse več možnosti za zmago, so si omislili nov vir financiranja − to bo izgradnja drugega tira. Medtem ko mnogi strokovnjaki trdijo, da je ta tir mogoče zgraditi za 700 milijonov evrov, se je aktualna oblast odločila, da bo v projekt vložila 1300 milijonov evrov našega denarja
golaz123
# 17.05.2017 ob 17:21
"Do referenduma o zakonu o drugem tiru po besedah premierja Mira Cerarja ne sme priti, saj bi to ustavilo projekt, za katerega so si prizadevale vse dosedanje vlade."

Mislim, da ne more biti bolj očitno,da izvoljeni predstavniki ne delajo po željah in v dobro ljudstva? Ta projekt hočejo spet speljati, da si bodo lahko nagrabli milijone NAŠEGA denarja. Kdaj nam bo končno prekipelo?
Sapp
# 17.05.2017 ob 17:17
Zakon o drugem tiru je škodljiv za Slovenijop in mora pasti. Če ne drugače, pa na referendumu.
Več na linku.
hehet
# 17.05.2017 ob 17:31
Davkoplačevalci imamo pravico reči NE! nadaljni kraji našega premoženja, sploh ko je vse kar vlada dela zgolj in samo višanje davkov in kraja premoženja.

Naj mi premier Cerar zagotovi, da njihov končni cilj ni nihilistični in podrejeni državljan ki živi v betonskem stanovanju v lasti države za katerega plačuje najemnino in kup davščin s pomočjo plače ki jo dobi za delo v državnem podjetju, v državi kjer ni družbene mobilnosti in gospodarskih priložnosti.

Ni pa hujših osebkov od tistih, ki bodo šli na volitve in s svojim glasom podprli nadaljevanje tega terorja in se hkrati pretvarjali, da jim je pod to vlado dobro. Edini, ki so na boljšem pod to vlado so državni sindikati in kulturniki, in ti se pritožujejo kot da bi jih dajali iz kože, tisti ki se jim dela dolgotrajna škoda, pa so pasivni, kot jih Cerar in co. tudi hočejo.

Sramota!
danimmc
# 17.05.2017 ob 17:21
O drugem tiru se je pričelo resno govoriti leta 1999, ko je bila narejena prva študija. Ta je ugotovila, da je gradnja nujna, ocenjena vrednost projekta pa je bila 456 milijonov evrov. Leta 2007 je prva Janševa vlada pripravila program izgradnje, predvidena cena projekta je bila takrat ocenjena na 700 milijonov evrov, od Evropske komisije pa smo že dobili odobrenih 289 milijonov evrov nepovratnih razvojnih sredstev.

Leta 2008 je vodenje vlade prevzel Borut Pahor, projekt je zastal in do leta 2012 je vrednost projekta zrasla na 1,3 milijarde evrov. Leta 2013 je minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel ugotovil, da se da projekt zgraditi za 700 milijonov evrov, to je za enako vrednost, kot je bila načrtovana že leta 2007. Z nastopom vlade Mira Cerarja se je projekt začel dražiti, saj je končna vrednost narasla na 1,3 milijarde evrov.
kotzi
# 17.05.2017 ob 17:15
ne sme priti..le kako bodo to preprecili ce bi bil referendum.z zaporom...z diktaturo...tip grozi..JA
TellingTheTruth
# 17.05.2017 ob 17:25
Živela SOCIALISTIČNA FEDERATIVNA REPUBLIKA SLOVENIJA. Pa so me skos v soli ucil da mamo denokracijo tukaj
stoychi
# 17.05.2017 ob 17:31
če Cerar pravi, da ne sme,
to pomeni,
da do referenduma mora priti.
spela55
# 17.05.2017 ob 17:34
Če imamo lahko referendum o vsakih pasjih jajcih, tudi o tistih, ki se ne tičejo širše javnosti, potem ga imamo lahko tudi o temu. In če je ljudstvo proti, ima ljudstvo to pravico tudi povedati.
josh k.
# 17.05.2017 ob 17:39
Ustrašil se je, pa grozi. Kot moj Bobi, ki renči...
smartass2011
# 17.05.2017 ob 17:33
po besedah predsednika vlade Mira Cerarja prevzemajo zelo veliko odgovornost za to, da bi se zrušil projekt, ki je za Slovenijo, Luko Koper, železnice, podjetja in prebivalce ključnega pomena.

Ko je našteval, za koga vse je projekt ključnega pomena, je pozabil našteti tudi Madžarsko in kakšnih 100 posameznikov z ustreznimi družbenopolitičnimi kvalitetami, ki jim bo padla sekirica v med.
sramotko
# 17.05.2017 ob 18:19
2. Tir DA!!!

Na taksen nacin in preko 2TDK - NE!!!
Kalvos
# 17.05.2017 ob 17:39
Gospod predsednik vlade,

na to bi morali pa misliti preje !!! Vaš minister je imel popolnoma napačen pristop k projektu. Zavračali ste vse pobude, tako stroko kot druge javnosti, civilnih iniciativ in posameznikov. Tako se pač ne dela. Strinjam se, da je sedaj referendum, žal ob nepravem času. Toda, zaslužili ste si ga. Ne morete delati z glavo skozi zid !!!!! in ne morejo vam posel diktirati lobiji. Žal ste zamočili in zamudli. Torej naj vam bo referendum v opomin, pa čeprav drag.
bb33
# 17.05.2017 ob 17:36
Zakaj ga ne sme biti ? Če je projekt tako dobro zastavljen, kot pravi vlada, potem se ne rabi bat rezultata ? Slovenija že rabi drugi tir, gre se zato, da obstajajo indici o preplačilu tega projekta.
Sklonjen
# 17.05.2017 ob 17:33
Prav gotovo nam ne boš ti prepovedoval, kaj bomo in kaj Slovenci ne bomo!
windmaster
# 17.05.2017 ob 17:45
Gospod Cerar, referendum je demokratična pravica ljudstvstva in ne razumem kako lahko diktatorsko rečete da referenduma ne sme bit?
domen_92
# 17.05.2017 ob 18:17
Referendum je na žalost potreben, ker nam vladajo lopovi in nesposobneži. Zagovorniki referenduma niso proti gradnji drugega tira kot hoče prikazati vlada in nekateri mediji,temveč so proti temu, da bi se tako velik projekt izvajalo netransparentno in bi ponovno preplačali investicijo kot se je to zgodilo pri TEŠ6. Civilna iniciativa,ki jo sestavlja stroka iz vseh potrebnih področij (ekonomija,gradbeništvo,...), je pripravila študijo in investicijski načrt, ki je pokazal da se lahko drugi tir zgradi za pol milijarde ceneje, kot trdi vlada. Že samo dejstvo, da želi vlada na hitro in skozi stranska vrata izpeljati zadeve brez jasnega investicijskega načrta, pove veliko o njihovih namenih.
Wasabi
# 17.05.2017 ob 17:52
"Vsi, ki želijo projekt blokirati in izničiti ves ta trud, niso proti vladi, niso proti meni ali nekemu ministru. Želim, da državljani dobro veste, da tisti, ki so proti projektu, so proti vam, proti temu, da Slovenija razvija," je poudaril.

Pa ga imamo. Precej latenen hujskač. Pa ne, da se bojite volje ljudstva? Saj če je projekt tako vrhunski bomo ljudje na referendumo glasovali za;) V referendumski kampanji boste imeli več kot dovolj možnosti, da nas prepričate, da brez Madžarov in po nižji ceni ne gre. Česa se bojite? Doktor ustavnega prava je proti referendumom? To je možno samo v Bananastanu!
Homer.
# 17.05.2017 ob 18:52
Cerar je glede drugega tira popolnoma iztiril!

Odločitve vlade so škodljive in zato zakon mora pasti.
Če je to s pomočjo SDS ali brez je nepomembno.
Bolj moteče je pravzaprav, da SD in DESUS ne zavzameta jasno stališče.
soc
# 17.05.2017 ob 17:45
Seveda ga ne sme biti. So rekli Kučan in njegova pooblaščena tajkuna Petrič in Škrabec. Cerar pa izpričano ni tako neumen, da ne bi razumel. Take prilike za priti do nekaj sto milijonov dodatnega premoženja iz naših in evropskih žepov v državi, kjer obvladuješ medije in pravosodje, ne bo več.
POIVRE
# 17.05.2017 ob 17:59
Le zaradi Cerarjeve po oblastniško nestrpne izjave, da do referenduma o drugem tiru ne sme priti,  bom z veseljem prispeval svoj podpis in upam, da jih bo skupaj z drugimi več kot 40 tisoč, potem pa naj Cerar, Gašperšič in drugi zagovorniki gradnje TEŠ 7, pardon drugega tira, pred referendumom prepričajo državljane v opravičljivost projekta vrednega 1,5 milijard evrov.
smartass2011
# 17.05.2017 ob 17:39
Cerarju se morda toži po SFRJ, kjer bi v takem primeru obtožil iniciativo za referendum, da spodkopava ustavno ureditev in ruši bratstvo ter enotnost. Voditelje iniciative bi pospravil v zapor in prepovedal nadaljne aktivnosti v zvezi z referendumom. Zdaj pa ima to sranje, ko imamo demokracijo. Ne moreš imeti vsega. Ali eno ali drugo. Pomaga mu lahko edino še Brglez, ki bi razglasil, da je to zloraba inštituta referenduma in US.
si-koda
# 17.05.2017 ob 18:11
Referendum mora bit! Proti kradenju našega denarja!
adamus
# 17.05.2017 ob 18:17
miro,
malo se vprašaj kaj počneš
tako nizko si padel? da bi še referendum prepovedal??!!
kotzi
# 17.05.2017 ob 18:08
tip je postal diktator..ima prav tak nacin vodenja...zanimivo kaj je ratalo iz njega
adamus
# 17.05.2017 ob 18:05
cerar, ti si oplel
nesposoben P minister in nesposobna vlada
sedaj pa še grožnje
patriot44x2
# 17.05.2017 ob 17:41
In kdo si ti Cerar da boš preprečil voljo ljudstva? Iz dneva v dan večja leva diktatura.
Sklonjen
# 17.05.2017 ob 17:35
Ne samo to, da referendum bo, še tebe bomo v kratkem odpoklicsli s svoje etično moralne disfunkcije!
ajvard
# 17.05.2017 ob 19:36
Cerar: Referenduma o zakonu o drugem tiru ne sme biti

to ti je ustavni pravnik, z globokim, etičnim razumevanjem ustroja države, predvsem v smislu neposredne demokracije....
Fritz.si
# 17.05.2017 ob 19:00
Cerar, a bi morda raje predčasne volitve ;)
adamus
# 17.05.2017 ob 17:59
"Vsi, ki želijo projekt blokirati in izničiti ves ta trud, niso proti vladi, niso proti meni ali nekemu ministru. Želim, da državljani dobro veste, da tisti, ki so proti projektu, so proti vam, proti temu, da Slovenija razvija," je poudaril.
V vlado si sprejel ministra, ki je dejal, da drugega tira ne potrebujemo.
sedaj pa, da se Slo brez 2T ne more razvijati??!!
mmeeddoo
# 17.05.2017 ob 19:20
Cerar, če se vi ne bi zaj... in iskali legalne, transparentne in ne vem še kakšne načine, da si na grebete denar in hkrati ne greste v zapor; do referenduma sploh ne bi prišlo. Sedaj, kako se boste pa vi zmenili s prijatelji, ker vam jih ne bo uspelo priklopit na državne prsi, je pa tvoja stvar.

... kot je recimo moja, da če nočem crknit, da moram v Sloveniji, s V. stopnjo izobrazbe in 20 let delovne dobe, preživeti s 600 € za 9-urni delavnik.
Ej Cerar, hvala.
adamus
# 17.05.2017 ob 18:48
#ZvonkoBingl
če pa referendum pade in bo SLO gradila 2T po ceni 50.000.000 za km
bo pa v redu
kdo bo kril stroške ?
ali SMC?
samburin
# 17.05.2017 ob 18:33
Veliki ljubljeni grozi narodu, kje živim v Sloveniji ali Belorusiji?
Je Cerar še sposoben voditi državo ali stvari uhajajo iz rok in se približujemo avtoritarnemu represivnemu režimu??
kamnosek
# 17.05.2017 ob 17:21
Torej, če ste tako transparentni. Odgovorite na vprašanje, kaj zahteva-dobi Madžarska za vloženih 200 milijonov Eurov?
ni maitre
# 17.05.2017 ob 19:54
E moj mirko, malo ti izraleček ego napumpa in že misliš, da si od boga poslan? Mirko zastavi s svojimi svetovalci vse premoženje za garancijo in bomo gradili, ni panike.
Dragoon
# 17.05.2017 ob 19:06
Ta Cerarjeva izjava dejansko povečuje možnost, da do referenduma pride.
timoti
# 17.05.2017 ob 19:05
A je to res, da je ravno g. Cerar bil eden glavnih, pri pisanju "tranzicijskega" zakonodaje, ki je omogočila izrop Slovenije ?
Seveda zapisana tako, da je krivce praktično nemogoče kaznovati ?
Predvsem pa lahko pozabimo na cca. 70 miljard v davčnih oazah ?
JANEZ BLOND
# 17.05.2017 ob 18:20
Cerar: Referenduma o zakonu o drugem tiru ne sme biti

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$$$$$$
CT
# 17.05.2017 ob 20:55

Miro je napisal(-a)

Cerar: Referenduma o zakonu o drugem tiru ne sme biti!
Ču ču ....

el CARTEL
# 17.05.2017 ob 19:53
Vsi, ki želijo projekt blokirati in izničiti ves ta trud, niso proti vladi, niso proti meni ali nekemu ministru. Želim, da državljani dobro veste, da tisti, ki so proti projektu, so proti vam, proti temu, da se Slovenija razvija," je poudaril.

aja,
no kolikor jaz vidim je cerar PROTI DEMOKRACIJI

ne da me preseneča,
na dekadentnem zahodu v tej "optimizirani demokraciji" ljudstvo ni več potrebno

izjema je švica.
zamislite, da se v ščivi toliko trudijo preprečiti ljudstvu da izrazi voljo LOOOL
imeli bi državni udar verjetno isto uro

? razumem pa cerarja, itak on nič ne odloča in je dobil ukaze iz bruslja.
QUENDI
# 17.05.2017 ob 19:45
....ustavnemu pravniku se kar na lepem mudi.....še na začetku mandata je njegov minister zagotavljal da tira še dolgo ne bo, kot tudi ne ceste od Ptuja do meje........potem na hitro pripravi vse potrebno za Magno (kakšna bo obremenitev v primerjavi z Pečečnikovim projektom Plečnikovega stadiona,ki ga iniciativa vrtičkarjev zaradi hrupa uspešno zavira, sploh nima smisla debatirati.......)....Država jo radodarno podpre (da bo v enakopravnem položaju z drugimi investitirji - domači očitno niso všteti).......jo Avstrijci očitno ne marajo......medtem pa zapravljajo denar za reklame v podporo kupovanju domačih pridelkov......takšne bedne vlade pa še ne......precej gneče bo pri naslednjih volitvah za EU parlament.......
janez123
# 17.05.2017 ob 18:59
Cerar je že večkrat (tudi pred volitvami) predlagal, da bi v sloveniji omejili svobodo govora. Zame je sicer to faš**izem.

ps: seveda je malo drugae obrnil besede: Da se v Sloveniji o nekaterih stvareh ne bi smeli javno pogovarjati.
Dajo
# 17.05.2017 ob 18:15
Ce bo referendum pričakujem odstop vlade pa se koga zraven.
Kazalo