Proti Simonetiju se počasi obračajo tudi v SD-ju. Foto: BoBo
Proti Simonetiju se počasi obračajo tudi v SD-ju. Foto: BoBo

Sporna izplačila visokih prejemkov na slabi banki so odnesla prejšnje vodstvo, bila sta tujca, Šveda, očitno majejo položaj tudi zdajšnjih vodilnih. Predsednik vlade Miro Cerar je za Televizijo Slovenija zagotovil, da bo vlada odločala na podlagi dejstev. "Dobil sem že prvo vmesno poročilo, pričakujem še drugo in nato končno poročilo. To bo pripravljeno v tednu ali dveh," je napovedal.

Vlada namreč odloča o politiki prejemkov v slabi banki. Finančno ministrstvo je že po izbruhu izplačila dodatkov za lojalnost od slabe banke zahtevalo pojasnilo in znova po objavi zvočnih zapisov sej upravnega odbora, ki razkrivajo, kako izigrati Lahovnikov zakon, ki za vodilne določa izplačilo največ petkratnika povprečne plače v družbi. Cerar je ob tem znova opomnil, da je treba zbrati vsa dejstva: "Zato se bom zavzel, da vlada odgovorno, ampak tudi zelo strogo odloči v tej zadevi. Vendar ne na način, da si bo nekdo nabiral politične točke na ta račun."

Minister Erjavec je namreč včeraj pozval predsednika upravnega odbora slabe banke Simonetija k odstopu prav zaradi razkritij zvočnih posnetkov o spornem načinu povečevanja plač. Na Družbi za upravljanje terjatev bank (DUTB) odziva na zahtevo ministra Erjavca o odstopu predsednika upravnega odbora Simonetija zaradi zapravljenega zaupanja nismo dobili.

Koalicijo tokrat maje DUTB
SD in DeSUS želita, da Simoneti odide
Koalicijo tokrat maje DUTB
SD in DeSUS želita, da Simoneti odide