Gospodarstvo
Telekom Slovenije
V skladu pravijo, da so, tako kot na Nizozemskem in v Franciji, pripravljeni veliko vlagati. Foto: Telekom Slovenije

Dodaj v

Cinven bi v Telekom letno vložil 100 milijonov evrov

V skladu prepričani, da lahko povečajo tržni potencial Telekoma
28. januar 2015 ob 17:00,
zadnji poseg: 28. januar 2015 ob 21:20
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Predstavniki britanskega zasebnega naložbenega sklada Cinven so potrdili, da so med interesenti za nakup državnega deleža v Telekomu Slovenije. V podjetje so pripravljeni veliko vložiti.

"Telekom Slovenije ima odlično obstoječo infrastrukturo in tudi dobre kadre. Menimo, da imamo priložnost ustvariti - kot smo to naredili v Franciji in na Nizozemskem - slovenskega šampiona. To pomeni, da bi Telekom Slovenije ohranili kot neodvisno podjetje, ki ima sedež v Sloveniji in ga vodijo Slovenci. Ni ti treba biti velik ali del velikega konglomerata, da si lahko uspešen. Trdno smo prepričani, da lahko ta uspeh pripeljemo tudi v Telekom Slovenije. Nameravamo veliko vlagati tako v fiksno kot mobilno širokopasovno omrežje s ciljem doseči rast poslovanja," je med uradnim obiskom v Sloveniji povedal Thomas Railhac, eden vodilnih uslužbencev v skladu Cinven.

Dolgoročno ima Telekom Slovenije po njegovih besedah s "takšnimi naložbami, najboljšo infrastrukturo in obstoječo dobro blagovno znamko potencial, da okrepi tržni delež in raste". Za druge medije je med tem povedal še, da v tehnološki razvoj vložili vsaj 100 milijonov evrov letno, poleg tega naj ne bi izplačevali visokih dividend. Sprva bi delnice Telekoma Slovenije umaknili z borze, po nekajletnem prestrukturiranju pa bi jih na znova uvrstili na borzo.

Na Nizozemskem in v Franciji vložili milijarde
V Cinvenu so v Telekomov uspeh - po njegovih besedah - prepričani, ker imajo takšne izkušnje iz Francije in Nizozemske. V Franciji so kot lastnik pomagali ustvariti danes največjega kabelskega operaterja na francoskem trgu Numericable Group. Ta je v obdobju, ko je bil njihov lastnik Cinven, v nadgradnjo optičnega omrežja in za druge naložbe namenil več kot 1,4 milijarde evrov.

Na nizozemskem telekomunikacijskem trgu pa je sklad sodeloval pri vzpostavitvi danes vodilnega nizozemskega kabelskega operaterja Ziggo, kjer so za naložbe v posodobitev omrežja namenil več kot milijardo evrov.

Postopek prodaje skoraj 73 odstotkov delnic družbe Telekom Slovenije je sicer v drugi fazi, ko vlagatelji pripravljajo zavezujoče ponudbe. Neuradno naj bi bil rok za oddajo zavezujočih ponudb s sprva predvidenega januarskega roka premaknjen v drugo polovico februarja. Nezavezujoče ponudbe naj bi oddalo osem interesentov, v igri za oddajo zavezujočih ponudb pa naj bi bila poleg Cinvena še telekomunikacijski velikan Deutsche Telekom in sklad Providence.

A. Č.
Prijavi napako
Komentarji
zapatist
# 28.01.2015 ob 17:46
Telekom je že prodan Deutsche Telekom. Ostalo je le farsa...
Valerija
# 28.01.2015 ob 19:51
Torej ne verjameš, da ga bo kupil tisti, ki ponudi največ?

jaz verjamem. ampak ne za kupnino, temveč za PODkupnino.

že zdavnaj je odločeno, da to MORA biti Deutche Telekom.

ekonomski genocid nad Slovenijo se nadajuje.
Pims
# 28.01.2015 ob 19:52
Če se bo Telekom prodajal je to največji idiotizem, kar ga lahko naši naredijo, ne glede na to, kako je upravljan! Prvič, preveč prispeva v proračun, tveganje da prenesejo sedež in s tem davke od dobička pa je veliko. Drugič ali se kdo vpraša kaj to pomeni za SOVO, za kriminalistično policijo in VOS. S tem bomo avtomatično predali podatke tujcem, koga in kdaj prisluškujemo, s tem pa po vsej verjetnosti tudi zakaj. S tem bomo izgubili velik del suverenosti. ZATO Telekom je državni interes.
amigo
# 28.01.2015 ob 19:09
Cipras ima jajca in je že zaustavil prodajo največje grške luke. Še enkrat bodo preverili kakšno korist bi od prodaje imelo grško ljudstvo. Naši brezjajčniki pa bi prodali še lastno mater.
Valerija
# 28.01.2015 ob 19:54
"Telekom Slovenije ima odlično obstoječo infrastrukturo in tudi dobre kadre. Menimo, da imamo priložnost ustvariti - kot smo to naredili v Franciji in na Nizozemskem - slovenskega šampiona. To pomeni, da bi Telekom Slovenije ohranili kot neodvisno podjetje, ki ima sedež v Sloveniji in ga vodijo Slovenci. Ni ti treba biti velik ali del velikega konglomerata, da si lahko uspešen. Trdno smo prepričani, da lahko ta uspeh pripeljemo tudi v Telekom Slovenije. Nameravamo veliko vlagati tako v fiksno kot mobilno širokopasovno omrežje s ciljem doseči rast poslovanja,"

dobro so prebrali Cmerarja.
on je pravšnji, da pade na tako prozorne nakladancije.

kot Merklino vprašanje, kako poteka privatizacija Telekoma, ni lobiranje, ampak ne vem... materinska skrb?
Bivši uporabnik
# 28.01.2015 ob 19:45
Grčija-Eden izmed prvih ukrepov, ki so jih sprejeli novi ministri, je bila med drugim »zamrznitev« privatizacije dveh ključnih podjetij v večinski državni lasti − pristanišča v Pireju in Javnega energetskega podjetja (PPC), katerih privatizacijo je od prejšnje grške vlade zahtevala trojka posojilodajalcev (Evropska centralna banka, Mednarodni denarni sklad, Evropska komisija).

V Sloveniji imamo žal prodane politike,na vlak,v Bruselj,odvzem državljanstva in doživljenska prepoved vstopa v Slovenijo.
Skippy
# 28.01.2015 ob 21:02
Morate upoštevati, da ima Slovenija eno najboljših omrežij na svetu.

Deutsche Telekom bi bila boljsa.

Ker na Hrvaškem, Madžarskem, Slovaškem pa imajo tako dobro ponudbo in odlično omrežje, a ne? Pa turisti imajo na veliko kakovosten dostop do interneta. Očitno se bodo spet vrnili paketi z 1 gb prenosa podatkov na mesec.
Pims
# 28.01.2015 ob 20:06
In še to kdo je prepričan, da ni na Cmerarja ali na koga blizu vplival ravno kakšen agent tuje obveščevalne službe. Da se razumemo to ne pomeni tujca, ampak Slovenca, ki dela za tujo obveščevalno službo.
Guliarth
# 28.01.2015 ob 19:51
Procesi operaterjev v svetu se nagibajo k avtomatizaciji procesov in naročil. Kmalu bodo naročniki preprosto naročali prehode in storitve od doma samostojno, kar na dolgi rok pomeni odpuščanje kadra pri operaterjih. Mi prodajamo, morali pa bi iskati kradljivce in odvzemati nepravno pridobljeno imetje. To pa jim ni všeč, ker imajo vsi nekje nekaj od te potice.
ti_si_nula
# 28.01.2015 ob 18:43
Kar vsi interesenti modrujejo, da bi radi vlagali, ko pa zares kupijo pa se zgodi ničla od invensticij.
felipesko
# 28.01.2015 ob 18:24
"Telekom Slovenije ima odlično obstoječo infrastrukturo in tudi dobre kadre.
Nameravamo veliko vlagati tako v fiksno kot mobilno širokopasovno omrežje s ciljem doseči rast poslovanja,

Seveda jih žuli denar,ker bi ga radi nekam vložili,kot poznane dobričine....
zgolj zaradi nas.....
Čudno,da se za nobeno naše uspešno zasebno podjetje,nihče ne cufa.....
Pa ne mi rečt,da jih ni,saj je prodanega že 80% državnega premoženja....
kovalenkov
# 28.01.2015 ob 23:23
Njim pa res ni jasno. Mi bomo prodajali Deutsche Telekomu, ker je tako rekla Angelca.
Bivši uporabnik
# 28.01.2015 ob 17:16
To pomeni, da bi Telekom Slovenije ohranili kot neodvisno podjetje, ki ima sedež v Sloveniji in ga vodijo Slovenc

račun in matično firmo pa pri vas, ne? tudi jst bi tako, za đabe pod mizo kupil glavno državni firmo, kable in odjemalce, kjer je še vse narejeno in teče ok. ker so tete iz evrope tako povedali, da bi bilo bolje oz se strici že zmenili prej tako..
Binder Dandet
# 29.01.2015 ob 08:20
@Nikec3:
"Torej ne verjameš, da ga bo kupil tisti, ki ponudi največ?"

Verjameš ti, da Merklova sprašuje konkretno za Telekom, ker jo zanima naš razvoj al karkoli bi naj s privatizacijo pridobili?

"Z Merklovo sem se srečal že prej v Milanu in potem v Bruslju. Seveda, vprašala me je, kako poteka proces privatizacije, povedali smo, da poteka po načrtu, nato je vprašala, ali to velja tudi za Telekom, in smo odgovorili, da to velja tudi za Telekom. Nobenega lobiranja. Šlo je za srečanje enakopravnih partnerjev."
http://www.mladina.si/162992/dr-miro-cerar/
Valerija
# 28.01.2015 ob 19:57
Procesi operaterjev v svetu se nagibajo k avtomatizaciji procesov in naročil

dobički operaterjev so čedalje nižji in še nižji bodo.
zato "vlaganje" in "rast poslovanja" pomeni samo odpučanje, rast cen in posledično uničevanje Telekoma.
po 4-5 letih pa nasvidenje.
matori
# 29.01.2015 ob 23:23
tisinula - Kar vsi interesenti modrujejo, da bi radi vlagali, ko pa zares kupijo pa se zgodi ničla od invensticij.

Zato obstaja kupoprodajna pogodba,kjer se lahko kupca zaveze k vlaganjem - seveda ob normalnih prodajah v normalnih drzavah
Isao
# 29.01.2015 ob 13:27
Če bi se na tak način prodajalo podjetje ki kotira na nemški ali newyorški borzi bi moral marsikdo v zapor.V USA delniške družbe imenujejo javne,ker morajo delničarji vedeti kaj se dogaja v firmi katere delnic lastniki so.Lep primer je bil namera DT da proda svojo hčer v USA T- mobile.Vse skupaj je trajalo dober mesec in na koncu so se odločili da svoj delež obdržijo.Pri nas "postopki" trajajo celo več let,kot je bil primer z Mercatorjem.O usodi prodaje prvih 15 podjetij odloča anonimni petčlanski senat SDH in vse poteka za zaprtimi vrati.Zagovorniki privatizacije bi,kot zapriseženi častilci trga in svobodne ekonomije,prvi nastopiti proti takšnemu načinu prodaje,ne pa da so nad takimi ravnanji navdušeni in so enostavno za privatizacijo,pa naj bo kakršnakoli že.Nivo debat,ki sedaj potekajo v Sloveniji je na sramotno nizki,črnobeli ravni.Sam premije je "nasprotnikom " očital da imajo koristi,če so proti privatizaciji Telekoma.Tistim, ki se venomer sklicujejo na moralo,etiko in poštenost je usojeno,da prej ali slej najdejo sovražnike in z njimi tudi obračunajo.
Epafrodit
# 29.01.2015 ob 10:35
Pri prodaji državnih podjetij bi se v pogodbo morale vnesti zavezujoče obveze novih lastnikov, ki bi zagotavljale tako varnost zaposlenih kot koristi javnosti. In posledično takojšnje enostransko prenehanje veljavnosti pogodbe v primeru neizpolnjevanja danih zavez, brez kakršnihkoli obveznosti prodajalca.
vojnaslo91
# 29.01.2015 ob 09:38
izo # 29.01.2015 ob 09:22
Najprej ti moram zaupati, da tudi jaz nisem najbolj navdušen nad 100% prodajo Telekoma bilokomu.
Ampak da si pa 100% proti vsaki prodaji Telekoma tega pa ne morem razumet.
Koliko je Telekom vreden? Toliko kolikor je tržna cena. Če je nekdo pripravljen kupiti po višji ceni je ta cena višja.
Bivši uporabnik
# 29.01.2015 ob 09:22
Kako to misliš za đabe...? Daj dnar na mizo pa da vidimo za koliko delnic bo zneslo.
Drugače se pa strinjam s zapatist-om
.

vojna, telekom je reci piši pod črto vreden vsaj tam, 5 miljard (čeprav se to zaradi števila odjemalcev težje oceni, verjetno pa še enkrat več. tista miljarda, ki kao nekje v številkah (realno pa bi verjetno vsaj pol manj), je smešna.
da bi recimo en tuj vlagatelje, ki bi prišel čisto na sveže v naš trg, hotel dosečt tak držni deleže, kot ga ima telekom (ne pozabit, da ima telekom trg tudi po balkanu še), ki moral dolgoročno vložit, ne miljardo, ampak vsaj 10, to sem prepričan.
ampak tudi pod temi pogoji bi bila prodaja nesmiselna, če se ve, da telekomunikacije nosijo denar in jih bodo samo še bolj (plus državni deleže omogoča kontrolo cen, da ne gredo v nebo), če seveda ne pocrkamo prej oz bomo namesto ineterneta rabili kak liter vode, pa kruh. samo enim še vedno ne gre ve betico nič, dajmo prodat vse, pa bomo na zeleni veji, cedilo se bo mleko in med.
NEUVRSCENI
# 31.01.2015 ob 21:21
"Telekom Slovenije ima odlično obstoječo infrastrukturo in tudi dobre kadre...." "Dolgoročno ima Telekom Slovenije po njegovih besedah s "takšnimi naložbami, najboljšo infrastrukturo in obstoječo dobro blagovno znamko potencial, da okrepi tržni delež in raste". !!!!!
>> Prej so tujci govorili, da je Telekom slabo podjetje za vlaganje, da bi mu zbili ceno in ga dobili zastonj. Zdaj pa naenkrat, ko so dogovorili da ga dobijo zastonj (150 evrov/delnico) priznavajo da je super podjetje, resnica je nekje v sredini, da je Telekom dobro podjetje z stabilnim poslovanjem in možnostih širitve in to je treba povedati vladi, to mnenje da je "Telekom Slovenije ima odlično obstoječo infrastrukturo in tudi dobre kadre...." "Dolgoročno ima Telekom Slovenije po njegovih besedah s "takšnimi naložbami, najboljšo infrastrukturo in obstoječo dobro blagovno znamko potencial, da okrepi tržni delež in raste". in da je to med uradnim obiskom v Sloveniji povedal Thomas Railhac, eden vodilnih uslužbencev v skladu Cinven. !!!
>> Sicer pa Telekom ne bi smeli prodati predvsem iz varnostnih razlogov po nobeni ceni.... sigurno pa ne zastonj po ceni 150 evrov za delnico DT_ju.....
adrenalincek
# 29.01.2015 ob 16:29
Ja, ja, bi vlagali, ja, če verjameš. Včagali bi v korupcijo in podiranje pravne države, kot povsod kjer harajo Britanci z Američani - imperialistična hudobija.
Senca
# 29.01.2015 ob 16:04
:))) naložbeni sklad??? se ve kdo so lastniki? ne? ti smolca! po domače se temu reče okol rit u varžet...
luxmundi
# 29.01.2015 ob 12:29
Eh, jaz sem še vedno skeptičen do te prodaje ...

Pa nisem apriori proti prodaji ampak se bojim tudi, da so naši pogajalci slabi in jim od kupca ne bo uspelo doseči nekih za nas potrošnike ugodnih zagotovil. Najbrž jih bolj ali manj zanima samo višina kupnine ...

Ker s to infrastrukturo je vse prevečkrat tako, zasebno podjetje omrežje zgradil, kjer se splača in je presežena neka koncentracija odjemalcev, državna podjetja pa -naj bi- vlagala tudi v nerentabilne investicije v odročnejših krajih. Zato bi res morali vložiti dosti truda in postaviti neke pravno zavezujoče obveze bodočemu kupcu. Hrvati so se tu očitno opekli.
Recimo v kraju, kjer živim imam edino opcijo Telekoma SLO, vse zasebne mreže bodisi na območju niso prisotne ali pa je signal tako slab, da ni vredno.
Pims
# 29.01.2015 ob 11:07
@Geo tech
Telekom ni vreden toliko kot so na trgu pripravljeni ponuditi zanj. Zamisli se malo predno takšno blekneš! Ravno tako to velja za druge družbe. Ne pristajam na to, da je tržna vrednost edino zveličavno merilo. Naj utemeljim:
1. Kaj pa uporabna vrednost oziroma koristi ki jih neka družba prinaša! (napr. nek slab avto, ki je na trgu vreden 500 EUR neki revni družini pomeni veliko več in ga ne bo prodajala, ker ve, da drugega ne more kupiti bi s prodajo ostala mobilno omejena). Prav takoje s Telekomom, kaj pa SOVA in vse druge obveščevalne složbe, kot sem opisal zgoraj??? Kaj pa zaposleni, kaj pa davki, če se tuj lastni odloči spremeniti sedež, odpuščati. Kaj pa če bo prišlo do nove krize napr. politične ali gospodarske in bodo tuji vlagatelji gledali izključno svoj interes.
2. Če bo prodan za kakšno ceno? Po tvoje tržno. Povem ti, da bo ta cena smešno nizka. Že če samo pomisliš, koliko bi iztržil za posamene nepremičnine (objekte zemljišče) koliko prinaša z dolgoletnim trudom izgrajeno omrežje in sevedapridobljene stranke - naročniki. Nek tujec naj kar pride na naše tržišče in začne ponujati konkurenčne storitve. dvomim, da bo kar tako dobil toliko strank kot bi jih s prevzemom Telekoma.
3. Kaj pa tveganja ob nepoznavanju interesa tujega lastnika. Poglejte kako dobro smo poznali interes hrvaškega kapitala ob nakupu Elana ja res super. Kaj pa napr. Kolinska in najsposobnejši menedžer na svetu Igor Bavčar, ki je na veliko raztlagal, kako bo prodal Kolinsko kljub denarju, ki ga nosi in bo kupnino raje naložil v naložbe ki prinašajo več. Seveda od teh naložb ni bilo nič, Kolinska pa je izpostavljena tveganju tujega kapitala. Pa je bila v preteklosti čisto uspešno in dobro upravljana družba. Poglejte Saturnus, prodan helli, ja ima več zaposlenih kot pred nekaj leti, nima pa več svobodne možnosti konkurirati prosto natrgu in imajo tujega direktorja, ki bo delal v interesu tujca. Ko bo kriza, bodo najprej odpuščali v SLO in nato v Nemčiji. Si mobil je nekdo dal primer. Cilj Avstrijcev je vsakoletna cca 10% rast to zahtevajo naši pa gagajo in si izmišljujejo nove, bedne aplikacije, ker je trg že zdavnaj zaseden.
4. Vsa ta prodaja ne gre v našo korist, od nje si nekaj obetajo finančniki na borzah, tujci s prevzemom družb. Na ta način bomoizgubljali svojo proizvodnjo in znanje in bili vedno bolj odvisni od tujcev.
zakocena_je
# 29.01.2015 ob 07:18
@tron
vse ok. Kaj bi pa z našimi kriminalci/kradljivci storil? To je še huje, ko ne ostane nič ke izčrpana in okradena podjetja. Socialisti v slo se bojijo konkurence in tega, da bodo morali nekaj pokazati, drugače bodo s časom utonili v pozabo.
geo_tech
# 29.01.2015 ob 13:10
@ Pims

Na žalost je tzžna cena edina ki kaj pomeni. Koliko nam telekom predstavlja "nacionalnega interesa" in nevem kaj vse še je pač pri prodaji nepomembno.

Problem je ker smo kot država nesposobni vlagat v telekom in ostala podobna podjetja ... Tudi sam nisem najbol navdušen nad prodajo telekoma (vsaj ne v celoti). Ampak je po mojem mnenju prodaja ze tako daleč da je nemoremo ustaviti oz. bi bilo neresno od nas.

Posledice bi ble padec cen vseh ostalih podjetij, ker nam noben več ne bi zaupal. Obrestne mere se bi zagotovo dvignli in dejstvo je da zadolževat se bomo morali. In če pretehtaš vse moznosti boš spoznal, da je prodaja edina realna možnost.
levanda
# 29.01.2015 ob 11:18
V originalnem intervjuju je lepo povedal, da bo moral Telekom precej vložit v omrežje, ker konkurenca (KKR oz. Tušmobil) nikoli ne spi. S tem bi se še kako strinjal. Pričakujem, da bodo sedaj vsi operaterji na veliko vlagali in samo vprašanje je, če bo Telekom lahko sledil.
kanta
# 29.01.2015 ob 08:24
Telekom naj se proda taki firmi kateri je primarna dejavnost telekomunikacije, ne pa nekim skladom ipd.
geo_tech
# 28.01.2015 ob 23:52
Napišem, da se po končanem doktorskem študiju nebom moral vrniti v Slovenijo, čeprav bi se rad, ker nebom dobil službe. In za to dobim 8 minusov ... Res nevem kaj sem tu narobe napisal, seveda bi rad, da moji otroci hodijo v šolo v Sloveniji. Ampak, če ne bo šlo, žal nebo šlo ...

Glede tistih, ki pa pišete, da bo telekom gotovo prodan nemcem. Koliko vem še je pri nas vedno edino merilo ponujen znesek in res nevem kaj bi lahko naredili če je cinven pripravljen ponuditi več od nemškega telekoma...
kincotop
# 28.01.2015 ob 20:50
na forumih veliko opletate z besdo kapitalizem,
pojdite v slovarje pogledat kaj to je,
many many many,
to niso socialne podpore, to je biznis,
ampak nič osebnega,
Nikec3
# 28.01.2015 ob 18:24
Nezavezujoče ponudbe naj bi oddalo osem interesentov, v igri za oddajo zavezujočih ponudb pa naj bi bila poleg Cinvena še telekomunikacijski velikan Deutsche Telekom in sklad Providence.

Super. Naj se tepejo. Kdor ponudi največ ga dobi.
geo_tech
# 29.01.2015 ob 09:36
@ izo

Telekom je vreden točno toliko koliko so na trgu pripravljeni ponudit za njega. Mi lahko naredimo oceno, da je vreden 10 milijard ali 100 milijard, pa če nobneden ni pripravljen toliko odštet za njega je to vse skupaj brezveze. Če bi res bil vreden 5 milijard kot praviš misliš, da se nebi najdo nekdo in dal za njega vsaj 1.5 milijarde, če predvidevaš, da ga bo deutsche telekom kupil za okoli 1.2 milijarde.

Začnite že enkrat živeti v sedanjosti....
kozorog1973
# 29.01.2015 ob 08:04
Telekom je že prodan Deutsche Telekom. Ostalo je le farsa...

Janez Janša pa je potegnil provizijo, sedaj pa kar na delo novinarji:)
nikhrast
# 29.01.2015 ob 04:36
...ima sedež v Sloveniji in ga vodijo Slovenci...
V redu, bomo vsaj vedeli kdo ga bo zafural.

Tehnologija se pa neverjetno hitro spreminja, stalno je treba gledati kdo laufa za tabo.
Pa kaj nekateri bluzite o kablih. Kabli so vedno manj pomembni, nekateri v novih bajtah sploh ne inštalirajo kablov, kmalu bo vse brezžično, saj mladina ne pozna drugega kot pametne telefone.
mooodeeel
# 29.01.2015 ob 00:22
Recimo NE razprodaji slovenskega premozenja! V nacionalnem interesu je, da je nacionalni Telekom v drzavni lasti!
DirtTrials
# 28.01.2015 ob 20:54
Simobil je pod Mobicom Austria in se jim čisto nič slabo ne piše! Konkurenca mora bit. Če ne bi bilo takih barabinov, bi telekom imel takšen plus kot marsikatera Evropska firma....
geo_tech
# 28.01.2015 ob 20:14
@ Valerija

Haha zdaj si me pa nasmejala. Vlaganje v razvoj podjetja pomenk unicevanje.

In pa se vprasanje, ce pravis da se dobicki manjsajo in dobicek telekoma ze zdaj ni velik pomeni da bo slej ko prej enak 0. Ni mogoce bolj pametno prodati zdaj ko dobicki in s tem cena se so. Ce bo cez par let itak minus...
svitos
# 28.01.2015 ob 19:34
"Naš" Telekom bo filijala hrvaškega! Se pravi DT-ma... Hrvatje v sodelovanju z DT-mom bodo nastavili vodstven kader.. Naši priskledniki se lahko obrišejo pod nosem!
vojnaslo91
# 28.01.2015 ob 18:35
felipesko # 28.01.2015 ob 18:24
Kar dnar na mizo , če te že žuli....
vojnaslo91
# 28.01.2015 ob 18:31
izo # 28.01.2015 ob 17:16
račun in matično firmo pa pri vas, ne? tudi jst bi tako, za đabe pod mizo kupil glavno državni firmo, kable in odjemalce, kjer je še vse narejeno in teče ok. ker so tete iz evrope tako povedali, da bi bilo bolje oz se strici že zmenili prej tako..
------------------------------------
Kako to misliš za đabe...? Daj dnar na mizo pa da vidimo za koliko delnic bo zneslo.
Drugače se pa strinjam s zapatist-om.
Nikec3
# 28.01.2015 ob 18:27
Seveda jih žuli denar,ker bi ga radi nekam vložili,kot poznane dobričine....
zgolj zaradi nas.....


Zanima jih seveda profit. Kar je edino pravilno.
geo_tech
# 28.01.2015 ob 20:03
Valerija zal se bom moral odselit ker kot trenutno magister znanosti kasneje doktor zal nebom dobil sluzbe v meni ljubi sloveniji. Mogoce tudi zaradi takih kot si ti...
ponosnikmet
# 28.01.2015 ob 19:03
Opa! Težave za tiste ki za prodajo krivijo nemce...
vojnaslo91
# 28.01.2015 ob 18:34
Nikec3 # 28.01.2015 ob 18:25
Tega tud jaz ne verjamem. Edino ne vem, kdo je obljubil....
Nikec3
# 28.01.2015 ob 18:25
Telekom je že prodan Deutsche Telekom. Ostalo je le farsa...

Torej ne verjameš, da ga bo kupil tisti, ki ponudi največ?
geo_tech
# 28.01.2015 ob 19:48
Tron lahko ti vlagas v telekom da se bo razvijal ni problema vsako leto 100 mil pa je tvoj
geo_tech
# 28.01.2015 ob 19:38
Kje ste zdaj nasprotniki? Kdaj bomo ki vlozli 1,5 miljarde oz 100 milijonov vsako leto. Boste vi branili nacionalni interes in vlagali toliko??
sik
# 28.01.2015 ob 18:33
Naj ze cim prej prodajo oderuski in koruptivni Telekom, ceprav se mi tale kupec ne zdi ravo dobra izbira.

Deutsche Telekom bi bila boljsa.
Kazalo