Delavci in delavke Aha Mure so izvedli dveurno opozorilno stavko. Foto: MMC RTV SLO
Delavci in delavke Aha Mure so izvedli dveurno opozorilno stavko. Foto: MMC RTV SLO
V Muri opozorilno stavkali

Stavkovni odbor pa je za 6. maj napovedal celodnevno opozorilno stavko, če marčevske plače ne bodo v celoti izplačane do konca prihodnjega tedna. Podporo in solidarnost stavkajočim je izrekla tudi Zveza delavskih sindikatov Slovenije Solidarnost, ki delavcem v Muri sporoča, naj "delodajalcu ne dovolijo poseganja v njihove pravice tudi tako, da s sklicevanjem na krizo poskuša zlonamerno zmanjševati njihove že tako okrnjene pravice".

Župan mestne občine Murska Sobota Anton Štihec pa je že pozval predsednico vlade Alenko Bratušek in ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Stanka Stepišnika, naj se dejavneje vključita v reševanje vedno bolj skrb vzbujajočih razmer v družbi Aha Mura, saj ima država pogodbeno razmerje z lastnico, iz katerega izhajajo obveznosti obeh partnerjev.

"Vlada je že na primeru Cimosa pokazala, da ji ni vseeno za težko situacijo velikih gospodarskih subjektov, pomembnih za celotno regijo, zato pričakujem, da bo z enako mero odgovornosti in vneme to storila tudi v primeru pomurskega giganta in ne bo pustila na cedilu več kot 1500 zaposlenih v tej družbi," je v pozivu premierki zapisal Štihec.

V Muri opozorilno stavkali