Hit je leto 2016 končal s skoraj štirimi milijoni evrov dobička. Foto: Pixabay
Hit je leto 2016 končal s skoraj štirimi milijoni evrov dobička. Foto: Pixabay

Družba Hit je lani ustvarila slabih 3,8 milijona evrov čistega dobička. Po sklepu uprave je bilo 1,9 milijona evrov razporejenih v druge rezerve, bilančni dobiček za poslovno leto 2016 pa znaša slabe tri milijone evrov. Današnja skupščina je po nasprotnem predlogu SDH-ja in Kapitalske družbe sprejela sklep, da se za plačilo dividende delničarjem, imetnikom prednostnih delnic, nameni 1,35 milijona evrov, preostanek v višini 1,6 milijona evrov pa ostane nerazporejen.

Hit je dobil tudi tri nove nadzornike, saj je članom nadzornega sveta, ki sta zastopala Kad in Sod, potekel mandat, Pintar pa bo kot predstavnik lokalne skupnosti nadomestil Marina Furlana, ki je odstopil sredi maja zaradi osebnih razlogov, ki so povezani s preobremenjenostjo in poslovnimi obveznostmi v podjetjih, ki jih vodi.

SDH in Kad sta poslovanje družbe za lansko leto ocenila za uspešno, saj so ključni kazalniki poslovanja presegli tako tiste iz leta 2015, kot tudi načrtovane, so še zapisali. Zato so bile na skupščini podeljene razrešnice upravi in nadzornemu svetu.

Skupščina je poleg tega pooblastila predsednika uprave Janeza Mlakarja za sklenitev nove pogodbe o udeležbi delavcev pri dobičku za poslovno leto 2018, ki predvideva izplačilo v višini 10 odstotkov preostalega čistega dobička poslovnega leta.