Plačevanje s karticami Diners Cluba Slovenija od petka ni mogoče. Foto: BoBo
Plačevanje s karticami Diners Cluba Slovenija od petka ni mogoče. Foto: BoBo
Diners bo tožil Banko Slovenija

Sočasno bo njihova odvetnica vrhovnemu sodišču predlagala izdajo začasne odredbe, s katero naj do pravnomočnega končanja postopka, povezanega z odločbo o odvzemu dovoljenja, "zaradi povzročitve težko popravljive škode vsem deležnikom" Dinersu dovoli opravljati plačilne storitve kot hibridni plačilni instituciji.

"Prav tako bo družba Diners v Banki Slovenije vložila vlogo za pridobitev nove licence, saj pričakuje, da bo v kratkem lahko v celoti zadostila vsem zahtevam Banke Slovenije," so še sporočili iz Dinersa Slovenija.

Ob tem so v sporočilu za javnost poudarili, da je v povsem sklepni fazi tudi prodaja naložb lastnika. "Tako da bomo najpozneje do konca tedna fizično prejeli kupnino, pridobljeno s prodajo Diners Cluba Italije in njegove podružnice Dinit," je zagotovil lastnik Dinersa Tomaž Lovše.

"S to kupnino bomo takoj začeli poplačevati naše zapadle obveznosti do prodajnih mest. Tako bomo začeli izpolnjevati eno poglavitnih zahtev Banke Slovenije, ki je navedla, da je odvzem licence posledica zamud pri plačevanju obveznosti prodajni mreži. Upamo, da bo to zadostovalo za čimprejšnjo vnovično odobritev licence," še pravijo v Dinersu.

BS v petek prepovedal plačevanje s karticami Dinersa
Banka Slovenije je v petek sporočila, da je svet BS-ja 14. maja sprejel odločbo, s katero je družbi Diners Club Slovenija odvzel dovoljenje za opravljanje plačilnih storitev, s čimer je imetnikom plačilnih kartic od petka onemogočena nadaljnja uporaba kartic za izvajanje plačilnih transakcij tako v Sloveniji kot v tujini. Prejemniki plačilnih kartic pa morajo onemogočiti sprejemanje plačil s karticami Diners Club, ki jih je izdal kateri koli izdajatelj plačilnih kartic Diners Club, tudi s sedežem zunaj Slovenije.

Razlog za odvzem licence je, da Diners Club Slovenija zamuja pri poravnavanju obveznosti do trgovcev (prodajnih mest), s katerimi ima sklenjeno pogodbo o sprejemanju plačilnih kartic Diners Club, so v petek sporočili iz Banke Slovenije.

Diners bo tožil Banko Slovenija