Z odhodom uprave želi DUTB preprečiti nadaljnje izčrpavanje podjetja, ki je Savo pripeljalo v trenutno stanje. Foto: MMC RTV SLO
Z odhodom uprave želi DUTB preprečiti nadaljnje izčrpavanje podjetja, ki je Savo pripeljalo v trenutno stanje. Foto: MMC RTV SLO

Zdajšnja uprava je družbo prevzela v izjemno zahtevnih finančnih izhodiščih in je od nastopa mandata do zdaj pripravila in uspešno izvedla strateške dejavnosti za prenovo poslovne skupine Sava. Bankam so v tem času vrnili 140 milijonov evrov glavnic in obresti ter občutno zmanjšali dolg družbe, sporočajo iz Save.

V Savi so v sporočilu še zapisali, da je povod za neresnične in zavajajoče izjave predstavnikov Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) predvsem v konceptualnem razhajanju. Sava namreč želi turistične družbe razvijati in jih povezovati, kar podpirajo tudi drugi upniki, saj to pomeni ustvarjanje vrednosti prek skupnega upravljanja, so še izpostavili. Ob tem so se zavzeli za konstruktivno sodelovanje vseh deležnikov, saj je le tako mogoč dogovor.

DUTB, ki je največji finančni upnik Save, je na sodišču vložil zahtevo za takojšnjo razrešitev uprave družbe, predsednika Mateja Narata in člana Aleša Aberška, saj so v DUTB-ju prepričani, da uprava Save ni sposobna izpeljati prisilne poravnave.

Kot je pojasnila pravna zastopnica DUTB-ja Katja Peček, želijo z odhodom uprave preprečiti nadaljnje izčrpavanje podjetja, ki je Savo pripeljalo v položaj, v katerem je trenutno. Pečkova je upravi očitala, da ne sodeluje z DUTB-jem, ki je naslovil že več zahtev po dokumentih in podatkih za pripravo strokovnega načrta finančnega prestrukturiranja, podatkov od Save pa niso dobili.