V skupini Tuš so se raje odločili za preventivno prestrukturiranje, saj poslovanje ni najboljše. Foto: BoBo
V skupini Tuš so se raje odločili za preventivno prestrukturiranje, saj poslovanje ni najboljše. Foto: BoBo


Prestrukturiranje se sicer nanaša samo na finančne terjatve, vsebovane v osnovnem seznamu terjatev, je razvidno iz objave na spletnih straneh agencije za javnopravne evidence in storitve. Sodišče postopek preventivnega prestrukturiranja začne, če dolžnik še ni insolventen, a obstaja verjetnost, da bo to postal v obdobju enega leta.
Skupščina družbe Engrotuš, katere osnovna dejavnost je trgovina, je konec maja tudi že potrdila preoblikovanje iz delniške družbe v družbo z omejeno odgovornostjo. Osnovni kapital in lastnik, Tuš Holding, bosta ostala nespremenjena. Osnovni kapital tako ostaja 55,5 milijona evrov, delnice pa bodo postale poslovni delež, direktorji pa bodo postali Mirko Tuš, Tanja Tuš in Ivo Švrljuga.
Kinodvorane, drogerije, trgovina …
Osnovna dejavnost Engrotuša je trgovina. Pod njenim okriljem delujejo Planeti Tuš, veriga drogerij Tuš drogerije, raznolika gostinska ponudba s cateringom, bowling centri, biljard klubi in otroške igralnice.

Engrotuš pa sodi pod okrilje Tuš Holding, v katerem so še Tuš nepremičnine in Tušmobil. Zadnji je sicer po več letih izgub le začel poslovati pozitivno, povečuje tudi tržni delež, ki po najnovejših podatkih znaša 12,2 odstotka. V Tuš Holdingu je skoraj 4.000 zaposlenih, prisoten pa je v treh državah - poleg Slovenije še v BiH-u in Makedoniji.