Gašpar Mišič je Luko Koper vodil od lanske jeseni. Foto: BoBo
Gašpar Mišič je Luko Koper vodil od lanske jeseni. Foto: BoBo

Kot poročata Delo in Večer, je njegov odvetnik Uroš Križanec predlagal tudi izdajo začasne odredbe za zadržanje izvajanja tega sklepa oziroma da se do odločitve v tožbi zadrži izvajanje sklepa o odpoklicu Gašparja Mišiča in sklepa o imenovanju Andraža Novaka za začasnega predsednika uprave družbe Luke.

Križanec je podal ugovor zoper vloženi predlog za vpis novega zastopnika Luke Koper, to je Novaka, v register in za prekinitev tega postopka, poroča Delo. Gašpar Mišič sicer pričakuje, da bo sodišče na prvi stopnji odločilo približno v tednu dni.

Njegov odvetnik meni, da je petkov sklep nadzornega sveta Luke Koper ničen, zato ker za sprejetje ni bilo zadostne večine, ki jo zahteva zakonito veljaven statut družbe. Prav tako nadzorniki pri pisanju sklepa niso uporabili jasnega zakonskega izreka o razlogu zamenjave, piše Delo, ki dodaja, da je tožbeni zahtevek Gašparja Mišiča ovrednoten na 201.000 evrov. S tako vrednostjo je napovedal možnost obravnave na vrhovnem sodišču.

Razlog za odpoklic? Nedelovanje uprave.
Spomnimo, nadzorni svet je Gašparja Mišiča z mesta predsednika uprave družbe po besedah prve nadzornice Alenke Žnidaršič Kranjc razrešil zaradi "nedelovanja uprave". Pri glasovanju so bili štirje nadzorniki za razrešitev, štirje proti, eden pa se je vzdržal. Ključen je bil glas Žnidaršič Kranjčeve, ki ima večjo težo. Primopredaja poslov med Gašparjem Mišičem in Novakom je potekala v ponedeljek.