Gospodarstvo
Indeksa Dow Jones in S & P 500 sta se v torek povzpela tretji dan zapored in zdi se, da se po hudi nervozi, ki je vladala v prejšnjem tednu, položaj umirja, optimizem pa spet počasi vrača na Wall Street. Foto: Reuters
       Ne vidim pa razlogov za medvedji trend, prav tako menim, da ne bomo tako kmalu dosegli novih rekordov, kar ni nič slabega.       
 Aleš Lokar (KD Skladi)
Nafta brent je včeraj zaradi skrbi, da se na trg vrača presežna ponudba, zdrsnila pod 62 dolarjev za sod (159 litrov) in je več kot 10 odstotkov oddaljena od januarskega vrha. Foto: Reuters

Dodaj v

Gospodarstvo premočno, da bi na borze prilomastil medved

Skrbi vedno višja donosnost obveznic
14. februar 2018 ob 07:44
Ljubljana - MMC RTV SLO

Vsak medvedji trend se na delniških trgih začne s popravkom, zgodovina pa pravi, da se je manj kot polovica popravkov razvila v medvedji trg. Tudi tokrat naj bi bilo tako, saj so gospodarski temelji odlični.

Svetovni finančni trgi so po resnih izgubah v prejšnjem tednu (v New Yorku so indeksi padli za okrog pet odstotkov, kar je največ po januarju 2016) spet lažje zadihali. Če je bil indeks S & P 500 v četrtek že v območju popravka, saj je bil dobrih deset odstotkov oddaljen od januarskega rekorda, je sledila najvišja dvodnevna rast po juniju 2016, in ta newyorški delniški indeks je bil v ponedeljek ob koncu trgovanja le še 7,6 odstotka pod rekordom, včeraj pa se je zvišal še za pol odstotka. Borzne nevihte s tem sicer verjetno še ni konec, vseeno pa je večina prepričana, da trgom ne grozi vstop v medvedji trend, ki se po definiciji začne v trenutku, ko so indeksi od vrha oddaljeni 20 odstotkov.

Tudi ECB se počasi pripravlja na dvig obresti
"Da bo trg doživel popravek, je bilo pričakovano, je bila pa hitrost padanja presenetljiva. Zdaj, ko smo izvedeli, kako so hedge skladi špekulirali z indeksom volatilnosti Vix in so nekateri skoraj propadli, je tudi jasno, zakaj se je vse tako hitro odvilo. Mislim, da se bo povečana nihajnost nadaljevala tudi v naslednjih tednih. Letošnje leto bo torej nemirnejše kot lansko, veliko bo odvisno od centralnih bank oziroma od zaostrovanja njihove denarne politike. Fed naj bi obresti zvišal od dvakrat do štirikrat. Ugiba se tudi, kdaj bi lahko pri ECB-ju začeli zviševati obresti. Morda že konec letošnjega leta," nam je povedal Aleš Lokar iz KD Skladov.

10 let po krizi spet razmah toksičnih inštrumentov
Potem ko so finančno krizo pred desetimi leti v veliki meri povzročili toksični CDO-ji, inštrumenti, ki so temeljili na drugorazrednih hipotekarnih posojilih in so jih znale investicijske banke zapakirati v nikomur razumljiv finančni proizvod, so tokratni globoki padec v veliki meri povzročile terminske pogodbe na indeks volatilnosti Vix. Na borzi v Chicagu, kjer trgujejo s temi pogodbami, se je v zadnjih desetih letih promet podeseteril. Ko je Vix poskočil za 116 odstotkov, so bile nekatere finančne družbe na robu zloma. Regulatorji že preiskujejo ozadje, saj je bilo kar nekaj manipulacij, pod drobnogledom je tudi banka Credit Suisse. Njen inštrument, vezan na Vix (VelocityShares Daily Inverse VIX ETN) je prejšnji ponedeljek stal 99 dolarjev, v torek le še dobrih 10 dolarjev. Vlagatelji so samo s tem proizvodom izgubili pol milijarde dolarjev.

Ni razlogov za medvedji trend
Obdobje rekordno nizkih obrestnih mer, ki je od leta 2008 skrbelo za izjemno likvidnost, ki je pljusknila tudi na delniške trge, se torej počasi izteka. "To vnaša nemir na kapitalske trge. A nisem pesimist, čeprav bi lahko videli še dodaten popravek. Ne vidim pa razlogov za medvedji trend, prav tako menim, da ne bomo tako kmalu dosegli novih rekordov, kar ni nič slabega. V prejšnjem tednu je razprodaja odnesla vse donose jeseni in zime, še vedno pa smo višje kot lani poleti, tako da ni razlogov za zaskrbljenost. Ker se od Evrope pričakuje boljša gospodarska slika kot v ZDA, bi lahko vlaganje na evropske trge prineslo boljše donose kot na ameriške," je še dodal Aleš Lokar.

Tečaji delnic na Ljubljanski borzi 13. februarja:


LUKA KOPER

+1,30 %

31,20 EUR
INTEREUROPA

-0,00%

2,00
ZAV. TRIGLAV-0,00 %30,10
TELEKOM-0,23 %86,80
GORENJE

-0,39 %

5,14
KRKA

-0,69 %

57,60
SAVA RE-1,18 %16,80
PETROL

-2,86 %

340,00

.

Nenavadno: le 13 dni za desetodstotni popravek
Na Wall Streetu se je v zgodovini manj kot polovica popravkov zavlekla v medvedji trg - da se torej po desetodstotnem padcu krivulja ni spet obrnila navzgor, ampak je sledil več kot 20-odstotni padec. Analiza je pokazala, da je bilo v zadnjih 70 letih 21 korekcij, ki niso prinesle medveda. Povprečno je ob takšnih korekcijah trajalo 98 dni, da so indeksi dosegli dno, nadaljnjih 84 dni pa, da so spet dosegli prejšnje vrhove. V letošnjem popravku je, kot je omenil že Aleš Lokar, fascinantno predvsem to, da je trg za desetodstotni padec potreboval le 13 dni (to se ni zgodilo od leta 1928), zato je precej verjetno, da bo tudi preobrat hitrejši kot običajno.

Skrbi vedno višja donosnost obveznic
Razlogi, da večina analitikov še vedno optimistično zre v borzno prihodnost, so predvsem v dobrih makroekonomskih temeljih. Svetovna gospodarska rast bo letos okrog štiriodstotna, dobički podjetij naraščajo z dvoštevilčno stopnjo. Ameriške korporacije, ki sestavljajo indeks S & P 500, naj bi letos dobiček v povprečju povečale kar za 18,8 odstotka, kar je krepko več od napovedi na začetku leta (12-odstotna rast). Recesije v naslednjih dvanajstih mesecih ni na vidiku, res pa je, da so malce skrb vzbujajoča gibanja na obvezniških trgih, saj je donosnost 10-letne obveznice tik pod tremi odstotki, kar je največ v zadnjih štirih letih. Jutri bodo trgi spet na preizkušnji, saj bo objavljen podatek o ameriški januarski inflaciji (indeks CPI).

Tomaž Okorn
Prijavi napako
Komentarji
Celjan27
# 14.02.2018 ob 07:57
Pa se en inside news: ker sem imel z doticnim financnim analitikom opravka na KD-ju lahko povem eno resnico - fant pojma nima. Ko sem sam prodal prenapihnjene delnice na Balkanu leta 2007 mi je rekel, da sem neumen in da bo se rastlo. Kot vemo je 2008 vse zgrmelo.

Pa ni tezava v njem. Ostali so isti. Prodaja megle in laicnih ocen. Poanta zgodbe - ne zaupajte financnim svetovalcem - sploh slovenskim ne. Z malo kmecke pameti jih z znanjem prehitite po levi in desni.

Zal pa plebs pada na kravate in leporecenje, ki ga se sam dobro ne razume. Zato v financnih igrah izgubljajo.
Celjan27
# 14.02.2018 ob 07:50
Pogresam kaksen news o padcu kripta...
sandiego1995
# 14.02.2018 ob 08:17
Vsi pametnjakoviči tega sveta, vključno z avtorjem in njegovimi neverodostojnimi sogovorniki, že mesece tulijo, kako so kripto valute napihnjen balon.

Po drugi strani pa takoj, ko odbije malo navzgor, stopijo v bran delnicam, kako je normalno, da so tako visoko.

Sprevržen, pokvarjen svet do konca. Delnice, ki rastejo od leta 2009 brez korekcije, so en res ogromen BALON. Ko bo počil, in počil bo zelo kmalu, bomo priča krizi, ki je ta generacija še ni videla. Seveda bo pokvarjena bančna klika skupaj z mediji, ki so isto zlo, trobila, da temu ni tako.Ker se pač bojijo panike in množičnega navala ljudi k prodaji delnic. In mirijo situacijo.

Če bi bil jaz lastnik katerekoli delnice, bi jo ta hip takoj prodal. Tako, kot bom prodal vse moje kripto valute, če bodo noro drvele devet let samo navzgor.
Ampak ljudje!!!! Imam še osem let fore vizavi delnic. Od tukaj naprej je vsaka debata odveč, ker je vse logično!!
Robiland
# 14.02.2018 ob 08:27
Gospodarstvo premočno, da bi na borze prilomastil medved

Ta naslov si bom shranil za pozneje...
sandiego1995
# 14.02.2018 ob 08:19
@celjan

bravo, tudi poznam. Tomaž Okorn ima prav poseben čut, kako izbrati čimbolj nekompetentnega sogovornika. In vsakič znova mu to uspe.
johnsmith
# 14.02.2018 ob 08:08
Kočevski.
jockan
# 14.02.2018 ob 08:17
z drugimi besedami zastoj pri tiskanju denarja je odpravljen.
jockan
# 14.02.2018 ob 08:23
Če se živo žabo počasi kuha je na koncu kuhana pa to sploh ne opazi. Kmalu bo kruh še enkrat dražji pa to sploh opazili ne boste, tako kot ne opazite, da vam na računih vsake toliko časa dodajo novo postavko.
Guinness
# 14.02.2018 ob 08:41
Hehe, kako drugacen ton ima avtor pri delniskih trgih v primerjavi z kaksnim drugim trgom. Mislim, da je vsakemu rednemu bralcu jasno, da se v clankih selektivno izbira mnenja analitikov, strokovnjakov in bankirjev iz vseh vetrov, ki pac ustrezajo subjektivnemu mnenju avtorju.

V tem clanku je vse predstavljeno precej bolj roznato, kot je v resnici.
sportivko
# 14.02.2018 ob 08:00
Koliko ameriških obveznic ima Slovenija?
fiston
# 14.02.2018 ob 10:12
@sober Če si iz 10 kil naredil 290, pa jih imaš še vedno 138, bi moral biti še vedno v zelenem, ne vem zakaj naj bi bil šele čez pol leta.
Tako da, kolikor imaš problem s številkami, je to zate res igra na srečo... :)
firbec111
# 14.02.2018 ob 10:03
SamoRes
In zakaj hazarderji izgubo poimenujete s smešno besedo korekcija?

tudi jaz to sprašujem delničarje, pa ni odgovora
JC29
# 14.02.2018 ob 08:08
@Celjan27

Kakšnem padcu? To je pase, zadeva se je že konsolidirala.

Sicer pa so bili članki na to temo, ko se je to dogajalo... zdaj pa kot že rečeno... yesterday news
miket
# 14.02.2018 ob 10:09
Korekcija - kratkoročno znižanje tečajev za vsaj 10 in ne več kot 20 odstotkov. Medvedji trend - znižanje tečajev za najmanj 20 odstotkov.

In ne omenjajte trga kriptovalut ker ne sledi nobenemu normalnemu gibanju, saj ga poganjata le ponudba in povpraševanje ter se odkrito manipulira s trgom na način, za katerega so številni ljudje že šli v zapor, če so to počeli na normalnih trgih. Gre samo za napihnjen balon, ki se neuspešno poskuša še bolj napihniti pred zadnjim pokom.
5tane
# 14.02.2018 ob 09:50
@sober Ne vem če se boš smejal ko ti broker ne bo več hotel dvigniti telefona xd
kingeston
# 14.02.2018 ob 09:26
upajmo samo da se propadle firme ne bodo reševale z davkoplačevalskim denarjem.

ker v pravem kapitalizmu se pusti takšne propalice propasti!

tko da naslednjič preden greste na volitve se uprašajte kdo je ali bo reševal banke z vašim denarjem. tistega NE obkrožit.

ampak saj vem, slovenčkom to pravit...
ThePianoGuy
# 14.02.2018 ob 09:25
Če ECB dvigne obrestno mero, v trenutku bankrotirata Grčija, Italija, Irska, Španija.. ker so preveč zapufane. Zakaj se o tem nič ne govori?
rokee
# 14.02.2018 ob 09:18
Kje je pa kakšna novica glede kripto valut? Aja ni je, ker so se tečaji umirili oz. gredo počasi navzgor. Avtor teh člankov bi bil res lahko bolj objektiven in manj "navijaški". Če se samo spomnim tistega naslova izpred nekaj časa o "največjem balonu v zgodovini človeštva", ki zaradi neresničnosti tega dejstva ne bi sodil tudi v najbolj rumeni tisk, se tu vidi vse neznanje ali pa skrajna pristranskost, kar si nek novinar člankopisec ne bi smel dovolit.
generusus
# 14.02.2018 ob 22:30
Zelo velika verjetnost je, da bomo čet 5-10 let imeli veliko praktičnih aplikacij, ki so danes še centralizirane, na blokovnih verigah ali podobnih tehnologijah. Prav tako je skoraj gotovo, da bo približno 5-10 % trenutnih kriptovalut preživelo.
resnicar
# 14.02.2018 ob 17:24
Gre samo za napihnjen balon, ki se neuspešno poskuša še bolj napihniti pred zadnjim pokom.

Hehe, in stručkoti na MMC vedo, da je ta pok ki prihaja zadnji. Prej so pa pisali, da je zadnji že ta ki je bil dva tedna nazaj. Pravzaprav vsaka korekcija je že zadnji pok. Hehe

koliko krat je bitcoin že umrl :)
https://99bitcoins.com/bitcoinobituaries
/
Guinness
# 14.02.2018 ob 11:31
Kriptovalute niso gospodarstvo, to je pod rubriko igre na srečo.

No, nekaj imas prav: vecina ljudi, ki bo vlagala na blef, kot da kupuje srecke, bo definitivno izgubila na dolgi rok. Pa niti ni vazno ali v kripto ali kam drugam. Verjemi, da vedno sluzijo tisti, ki razumejo market.
lfcfan
# 14.02.2018 ob 09:38
Z reinvestiranjem dividend so delnice na dolgi rok dobra odlocitev.
jankoP
# 14.02.2018 ob 08:42
"Analitiki" bi s tujim denarjam stalno kupovali. Ko raste kupuj, ker raste, ko pade, kupi, ker je padlo in je poceni. Sami pa dvigujejo plačo v kešu in polnijo nogavice.
glasrazuma
# 14.02.2018 ob 08:31
Celjan, mogoce zato, ker je zrastel.
himi
# 14.02.2018 ob 08:25
So se trgi popravili... "umetno"??

Zanimiv članek: https://www.paulcraigroberts.org/2018/02
/12/financial-markets-still-exist/
jaz_ti_on
# 15.02.2018 ob 09:41
Tomaž Okorn

Bi bilo lepo, ce bi malo obrnil plosco,...

https://themerkle.com/slovenia-is-becoming-a-target-destination-for-blockchain-companies/
kingeston
# 15.02.2018 ob 09:08
ker v pravem kapitalizmu se pusti takšne propalice propasti!

...banke v USA?


če že sprašuješ; to NI kapitalizem (to trobijo samo zaplankani idioti), to je intervencionizem in je v nasprotju s pravim duhom kapitalizma.

temu lahko rečeš tudi kraja davkoplačevalskega denarja, nikakor pa kapitalizem, ker te bodo potem označili za navadnega socialističnega bedaka...
GLaDOS
# 14.02.2018 ob 21:40
Medtem Microsoft napoveduje sodelovanje z eno od top kriptovalut (BTC, ETH ali LTC)...

Ampak ja... Kaj vedo pri Microsoftu ane...
GLaDOS
# 14.02.2018 ob 21:18
@SamoRes

Ma nehi ze s tem tvojim dogecoinom... Tisti, ki spremljamo kripto svet vemo kaj je doge coin ze od samega zacetka... Pa ni to edini tak kovanec... Poglej si primer useless ethereum token kjer ustanovitelj javno priznava, da nima nobenega ozdja ali projekta... Se pri ico izdaji je navajal, da gre samo za osebni dobicek in da folk dejansko kupuje meglo... Dokler bo pump and dump deloval bo folk to izkoriscal...

Ko pa govorimo o kovancih tipa ETH, NEO, ADA, LTC, XLM, EOS, IOTA... Pa govorimo o masovnih projektih z mocnim ozadjem...

Tebi pac kriptovalute ne sedejo in se obesis na kripto svet s prvim shit coinom... Dobro, da poznas vsaj enega... Jaz ti jih lahko ene 1000 takih serviram...
lfcfan
# 14.02.2018 ob 19:35
Spremljam zlato ze leta in tako kot je danes zrasel v nekaj minutah je bilo res nenavadno. Nabavil sem delnice rudarjev, ki so zelo podcenjeni.
timoti
# 14.02.2018 ob 11:02
Ko bo poknilo bo poknilo kot še nikoli. Nočem strašiti. Ampak če se sesuje ves cikel (elita nas je porabila za kar nas je potrebovala) potem zombiji ne bojo zombiji, ampak bojo zombiji lačni ljudje.
Za kar nas že učijo v filmih naj se jih kar postrelja in ne vidi kot (so) ljudi.
Pa begunska kriza. Do leta 2025 bo 2.5 miljarde ljudi brez pitne vode, itn.(to je če se ekonomski cikel ne sesuje in bojo police v trgovinah še polne)

V Sloveniji se imamo dejansko zelo lepo.
fiston
# 14.02.2018 ob 10:32
@copcop Pričakuje se lahko marsikaj, to se je pričakovalo že lani, pa se mi zdi da predlani tudi.
Mislim da enkrat se mora zgoditi v prihodnjih xx let. :)
Ravno vedet ne moreš, samo glede na tečaj eur/usd je bilo bolj realno to pričakovati prej, ko je bil tečaj tam pod 1,10 pa napovedovali so da bo šel na 1, kot zdaj ko je tam do 1,25, napovedujejo pa da bo šel na 1,30 in potem celo do 1,40.
Ja samo lepe donose bodo imeli v Ameriki, oziroma so jih imeli. Če si ti kupil ameriške delnice, ti je pa skoraj polovico donosa tečaj pobral. Se spomnim da je bil precej časa tam 1,06-1,08, zdaj pa 1,23-1,25.
Conchis
# 14.02.2018 ob 10:11
Borzni dobički innapihovanja se ne prelivajo v plače, tako da komot poreguliramo in končamo to norijo. Ups, pozabil, da ne upravljamo več s svojimi državami, carry on.
kingeston
# 14.02.2018 ob 09:06
dejansko je borzni index šel v majhno parabolo in je zato vsak pričakoval korekcijo.

drugače pa borzni indexi še niso katastrofalno visoko glede na pretekle krize, prav tako je obdobje od prejšnje krize zelo kratko.

skratka ni razloga da se že pričakuje armagedon, vendar pa bodite vseeno pripravljeni nanga.
torej ne preveč zapravljat (to slovenčkom razlagat je itq brezveze), delajte prihranke, kupite kaj obdelovalne zemlje, morda malo zlata in srebra v majhnih enotah, naredite zalogo orožja in streliva, da boste streljali po lačnih sodržavljanih ki vas bodo želeli oropati ker zaradi kreditov za nov avto nimajo hrane...
KdoJeDarthVader
# 15.02.2018 ob 07:48
Kaj pa če bi prilomastil slovenski jazbec?
Insider No. 1
# 14.02.2018 ob 19:46
Cryptocurrencies - Behavioral Economics 101
Binder Dandet
# 14.02.2018 ob 19:34
"Verjemi, da vedno sluzijo tisti, ki razumejo market."

In pri kriptovalutah so to vsi, ki sodelujejo v teh debatah.:D
Bivši uporabnik
# 14.02.2018 ob 19:30
Gospodarstvo premočno, da bi na borze prilomastil medved
Sem že mislil, da je to vic, potem pa sem se spomnil, da je to na RTVju. Gospodarstvo je tako močno, da ECB ali FEDu ni uspelo obrestnih mer niti približati predkriznim ravnem, ker bi se gospodarstvo celotne EU (ok Evro cone, če smo natančnejši) oziroma ZDA sesulo. Gospodarstvo v ZDA je tako močno, da imajo 40 milijonov ljudi na subvencionirani prehrani. Gospodarstvo je tako močno, da imajo vse države v EU dolg, ki presega 50% BDPja. itd. itd.

Potem, ko bo pa spet počilo, se bodo pa spet vsi delali, da je kriza prišla od nikoder in da je nihče ne bi mogel napovedati.
PONOS
# 14.02.2018 ob 19:18
Hmmh kakšen BS priporočam kdor.ni prodal oziroma ga ni povozilo naj izkoristi korekcijo navzgor in.proda naslednja kriza je pred vrati gospodarstvo premočno buahahaha.Vladi priporočam naj ne pokleknejo pred stavko in naj ne povišajo nič .Raje naj naredijo načrt za armagedon.V Evropi bo naslednja Grčija naša soseda Italija in to bo 1000 krat huje kot Grčija.Kdor ne verjame bo moral verjeti...Btc bo imel.popravek gor naslednji teden priložnost za prodajo.
Jarik
# 14.02.2018 ob 17:52
Kaj se pa zgodi ko pride jazbec?
resnicar
# 14.02.2018 ob 17:21
Kriptovalute niso gospodarstvo, to je pod rubriko igre na srečo.

To je pod rubriko IGNORANCA.
tore
# 14.02.2018 ob 10:46
Stalno se govori o ZDA. Ampak mi smo v EU a ne. Tu imamo cel kup problemov in dogajanj na finančnem področju, novinarji pa nič. Mogoče je problem nepoznavanje EU jezikov.

Predlagam, da delate ločene članke o bitcoinu (in podobnem), o svetovnih financah, o EU financah in o SLO financah. Ker zadeve so precej različne.
copcop
# 14.02.2018 ob 10:14
Ker se od Evrope pričakuje boljša gospodarska slika kot v ZDA, bi lahko vlaganje na evropske trge prineslo boljše donose kot na ameriške,...

Fake news! V ZDA imajo za predsednika zelo stabilnega genija, zato bodo imeli zelo, zelo lepe donose, najlepše, mnogo, mnogo lepše kot v Evropi. Seveda, saj ima genij tudi največjega. MAGA!
GORILA
# 14.02.2018 ob 09:51
@kingeston
upajmo samo da se propadle firme ne bodo reševale z davkoplačevalskim denarjem.

ker v pravem kapitalizmu se pusti takšne propalice propasti!

tko da naslednjič preden greste na volitve se uprašajte kdo je ali bo reševal banke z vašim denarjem. tistega NE obkrožit.

ampak saj vem, slovenčkom to pravit...


...banke v USA?
SamoRes
# 14.02.2018 ob 09:47
In zakaj hazarderji izgubo poimenujete s smešno besedo korekcija?
nov
# 14.02.2018 ob 09:37
bla bla bla. KD skladi prodajajo "naložbe" seveda mora trgovec hvalit trenutek. Nimajo pojma kako vo čez 1 teden kaj šele 3 mesece. Ugibajo. tako kot vsi. Ekonomisti ne poznajo naravo človeka. Morda bi kak psiholog bolje mešetaril z "naložbami".

Članek pač morajo napisat ker je rubrika ...
5tane
# 14.02.2018 ob 09:23
Trg so umetno zadržali. Če ste pametni kupujte zlato in to v trdi obliki. Zakoplji in čakaj. Čim prej ven iz delnic in denar iz bank. Ker ko bo počilo ne boste mogli do njega in boste samo gledali kako izgublja vrednost.
mihče
# 14.02.2018 ob 08:06
Kakšen medved?
Follow Me
# 14.02.2018 ob 11:18
Spet čebulice tulipanov :D ..
5tane
# 14.02.2018 ob 10:50
@tore Se strinjam. EU je pred razpadom. Samo še Deutsche bank pade pa bo šlo vse v marolo.
Oglasno sporočilo
link
Fasada ni le strošek, je vaša investicija
15. oktober 2018 ob 08:10 Vgradnja toplotnoizolacijskega sistema JUBIZOL je naložba, ki vam zagotavlja učinkovito in dolgotrajno zaščito vašega objekta.
Več oglasnih sporočil ...
Komentar dogajanja na Ljubljan ...
link
Bitcoin pred soočenjem s "smrtnim križem"
248
18. marec 2018 ob 06:38 Na Wall Streetu je bil zadnji teden zaradi nepredvidljivega Donalda Trumpa negativen, spet pa so močno padle kriptovalute, bitcoin za dobrih 10 odstotkov, ripple celo za 25. Po Facebooku se je tudi ...
Več novic ...
Kazalo