Hit je tudi letošnje leto začel pozitivno. Foto: HIT
Hit je tudi letošnje leto začel pozitivno. Foto: HIT

imel lani dobrih 5,8 milijona evrov čistega dobička. Po več letih bodo lastnikom izplačali dividende, del dobička pa bodo razdelili tudi zaposlenim.

Poleg omenjenega 5,8 milijona evrov čistega dobička, je imela družba 156 milijonov evrov bruto prihodkov, od tega 132 milijonov evrov z dejavnostjo igralništva, 17,4 milijona evrov z gostinstvom in 6,6 milijona evrov s preostalimi dejavnostmi.

Od 5,8 milijona evrov bo šlo za dividende 1,8 milijona, nerazporejenega bodo pustili 1,1 milijona lanskega dobička, 2,9 milijona pa bo razporejenih v druge rezerve.

Delavcem udeležba pri dobičku samo v prihodnjem letu
Uprava in nadzorni svet Hita sta sicer tudi predlagala, da se za plačilo zaostalih dividend iz 2012, 2013 in 2014 ter dividend za lani nameni nekaj nad 670 tisočakov, a je skupščina potrdila nasprotni predlog SDH-ja in Kada o večjem izplačilu.

Na skupščini so glasovali tudi o sklenitvi pogodbe o udeležbi delavcev pri dobičku družbe za leto 2017. Čeprav je vodstvo družbe predlagalo, da se desetina čistega dobička posameznega poslovnega leta uporabi za udeležbo delavcev pri dobičku, je obveljal nasprotni predlog SDH-ja in Kada, tako da bodo delavci pri dobičku udeleženi samo v 2017.

Uspešno poslovanje v Hitu po navedbah predsednika uprave Dimitrija Picige dosegajo tudi v letošnjem prvem četrtletju. Obenem izvajajo vse načrtovane naložbe v modernizacijo ponudbe.