Matično družbo država rešuje s poroštvom za posojilo v vrednosti 5,1 milijona evrov, kar je le začasna rešitev. Foto: BoBo
Matično družbo država rešuje s poroštvom za posojilo v vrednosti 5,1 milijona evrov, kar je le začasna rešitev. Foto: BoBo

Upniki lahko v treh mesecih oziroma najpozneje do 10. septembra prijavijo terjatve ter ločitvene in izločitvene pravice.

Ministrstvo preklicalo status invalidskega podjetja
Konec aprila sta šli v stečaj tudi družbi Armal in Sanitec, zaradi česar je takrat brez dela ostalo okoli 230 ljudi. Tokratni stečaj družbe MLM Storitve, ki so lansko leto končale z izgubo, je bil omogočen šele po tem, ko je ministrstvo za delo podjetju prejšnji teden preklicalo status invalidskega podjetja.

Država dala poroštvo za MLM
V MLM-ju, ki je v četrtek le dočakal poroštvo države za najem petmilijonskega kredita in si tako podaljšal upanje za obstoj vsaj avtomobilskega dela proizvodnje, upajo, da bi lahko po zdajšnjem stečaju vsaj del zaposlenih iz MLM-storitev ostal pri njih.

Na tnalu 550 delovnih mest
MLM je od aprila v postopku prisilne poravnave. V preteklih dneh so se vrstila opozorila, da bi zavrnitev ali nadaljnje odlašanje z državno pomočjo skoraj zanesljivo pomenilo stečaj družbe in izgubo nadaljnjih 550 delovnih mest za Maribor, ki se že zdaj sooča s številnimi težavami.